Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Vädret i Dubrovnik

Vädret i Dubrovnik

I Dubrovnik kan du njuta av ett klassiskt medelhavsväder under högsommaren. Här värmer solens strålar såväl luft som vatten medan sköna vindar från Adriatiska havet gör det hela ännu behagligare. Vill du åt den riktiga värmen för att ägna dagarna åt sol och bad ska du resa i juli och augusti. Vill du hellre kunna njuta av de stora sevärdheterna och uppleva omgivningarna utan att värmen blir för påtaglig ska du sikta in dig på för- eller sensommaren. Oavsett vad du planerat är en resa till Dubrovnik oförglömlig! 

Genomsnittstemperatur i Dubrovnik

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

11 12 14 17 22 26 30 29 25 21 16 13
 3  4  6 10  14  18  20  20  17  12  8  5
14 14 15 16 20 22 23 25 22 20 16 14

 DAG     NATT     HAV

Dubrovnik – behagligt medelhavsklimat
Många reser till Dubrovnik för att uppleva den medeltida stadskärnan och samtidigt njuta av såväl sol som bad vid det vackra Adriatiska havet. Stadens strategiska läge har bidragit till en blomstrande hamnkultur i årtionden och det behagliga klimatet gör vistelsen ännu mer trivsam. Från mitten av maj till slutet av september kan du njuta av ett soligt och varmt sommarväder med medeltemperaturer från 24 grader och upp till 30 grader. Söker du den riktiga högsommarvärmen ska du resa i juli och augusti då är även havet som skönast. Vattentemperaturen ligger på 22 grader i juni och höjs i juli och augusti. Under högsommaren ligger havstemperaturen på 25 grader – perfekt för sol och bad!

Vår och sensommar – perfekt för upplevelser
Vill du uppleva områdets stora sevärdheter ska du resa hit under våren eller sensommaren. Temperaturerna är lägre och du kan njuta fullt ut av det vackra landskapet. I april och maj ligger medelvärmen på 15 till 24 grader och om du planerat att utforska omgivningarna är det helt rätt tid att resa runt.  September och oktober är också idealiskt för rundturer och dessutom börjar det bli glesare i staden viket gör det lättare att få plats på de populäraste kaféerna.Dela nuvarande URL via E-mail