Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Vädret i Jordanien

Jordanien är ett perfekt resmål för dig som vill fånga solen under vintermånaderna. Semesterstaden Aqaba är ett solsäkert val för en charterresa med såväl varma temperaturer i luften som i havet. Från oktober till april ligger både värmen och havstemperaturen på minst 20 grader. För dig som gärna besöker de stora sevärdheterna Petra, Wadi Rum-öknen och Döda havet är vintermånaderna ett utmärkt val!

Genomsnittstemperatur i Jordanien

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

16 17 21 26 30 33 34 34 32 28 22 17
6 7 10 14 17 20 22 22 20 17 17 7
21 20 20 21 23 25 27 28 28 27 25 22

 DAG     NATT     HAV
   

Solsäkert och perfekt för sol & bad
En resa till Jordanien är ett solsäkert val under vintern. Landet erbjuder ett perfekt klimat och i semesterstaden Aqaba ligger temperaturen på minst 20 grader under hela året. Varmast är det under sommarmånaderna med medeltemperaturer på 30 till 35 grader i Aqaba. Med Jordaniens ökenklimat i åtanke är det behagligare att besöka landet under vintermånaderna. Vattentemperaturen ligger stadigt över 20 grader och du kan njuta av en värme som påminner om en svensk högsommardag. Antalet soltimmar är flest mellan maj till augusti och från oktober till januari är det cirka 9 till 10 soltimmar per dag.

När är det bäst tid att besöka Wadi Rum, Petra och Döda havet?
Många som besöker Jordanien har de berömda sevärdheterna på sin lista och vi kan verkligen rekommendera en utflykt till klippstaden Petra, Wadi Rum-öknen och salta bad i Döda havet. Samtliga är möjliga att nå från Aqaba och vi erbjuder en rundresa som innehåller Jordaniens alla höjdpunkter. Vill du ha behaglig temperatur när du besöker Petra är november fram till april allra bäst. Då ligger medeltemperaturen mellan 20 och 15 grader. Oktober är något varmare och temperaturen kan stiga till 27 grader. Wadi Rum är en ökendal och det innebär att du möter ett torrt landskap med sanddyner och varm sol. Temperaturerna kan skifta kraftigt och den bästa tid att besöka Wadi Rum är oktober, november samt mars och april. Under vintermånaderna ligger temperaturen kring 20 grader och under natten kan det gå ner till 5 grader. Döda havet är som varmast under sommarmånaderna och från oktober till april ligger vattentemperaturen stadigt över 20 grader. Som högst i oktober med 27 grader och lägst i februari med 19 grader.  

Dela nuvarande URL via E-mail