Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Aqaba

    Aqaba

Bilder och hotell

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Aqaba.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell i Aqaba.
Se våra hotell här >

Om Aqaba

Res med charter till Aqaba i Jordanien och upplev ett solsäkert klimat med härliga stränder. Här vid Röda havet kan du njuta av exklusiva hotell, privata stränder och en unik gästvänlighet. Du kan välja mellan att bo i Aqaba eller i eleganta Tala Bay. Följ med Solresor på utflykt och upplev mäktiga Wadi Rum-öknen, viktlösheten i Döda havet eller dyk ner under ytan på vår snorklingstur och se de färgglada korallerna – en resa till Aqaba är full av upplevelser!

Sol, bad och härlig atmosfär

Aqaba är en trevlig, gästvänlig och på många sätt lyxig semesterstad. Den 28 kilometer långa kuststräckan inbjuder till avkoppling på såväl stranden som på de läckra hotellen. Ta en promenad och upplev det lokala livet i soukerna. I staden hittar du en mängd affärer och restauranger samt marknader som säljer allt mellan himmel och jord. Möt solnedgången längs strandpromenaden och slå dig ner vid någon av de små kaféerna för att insupa den magiska atmosfären.


Läs mer här!

Upplev mer av Jordanien

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om Jordanien?
Läs mer här >

Upplev det bästa av Jordanien!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >

Vädret i Jordanien

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Aqabas väder här >

All inclusive i Aqaba

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Hitta ditt hotell här >

Utflykter

Upplevelsepaket med tre utflykter

Följ med på tre spännande utflykter!

Solresor erbjuder ett upplevelsepaket med tre utflykter som ger dig chans att upptäcka Aqabas och Jordaniens omgivningar.

Upplevelsepaketet innehåller:
• Heldagsutflykt till Döda havet
• Snorklingsutflykt
• Eftermiddag/kvällstur till Wadi Rum


Upplevelsepaketet kostar cirka 1900 kr per vuxen och 999 kr för barn. Skandinavisktalande guide medföljer och upplevelsepaketet kan både bokas både hemifrån och på plats.

Jeepsafari i Wadi Rum

*Del av upplevelsepaket

Under eftermiddagen lämnar vi stadslivet i Aqaba och kör mot den berömda Wadi Rum-öknen. Väl framme i det dramatiska landskapet byter vi buss mot jeepar. Vi får se naturens märkliga skiftningar på närmare håll när vi kör runt i öknen i cirka två timmar. Öknen i Wadi Rum beskrevs som vidsträckt, ekande och gudalik av Thomas Edward Lawrence, mer känd som Lawrence av Arabien. Här spelades filmen med samma namn in. Längs vägen stannar vi i ett beduinläger där vi njuter av den fantastiska solnedgången medan vi blir bjudna på middag och underhållning.

Information
• Utflykten är en del av upplevelsepaketet
• Eftermiddagstur 
• Middag och underhållning ingår
• Kan förbokas samt bokas direkt på plats
• Upphämtningsplats i närheten av hotellet, exakt plats meddelas på resmålet.
• Skandinavisktalande guide


Snorkling i Röda havet

*Del av upplevelsepaketet

Röda havet är känt för sitt fantastiska och snorklingsvänliga vatten. Under vår utflykt tar vi oss under ytan för att spana in de färgglada fiskarna och de vackra korallerna. Vid reven som ligger cirka 10 kilometer söder om Aqaba kan vi bland annat möta stora stim av lejonfisk, en och annan clownfisk och havssköldpaddor.

Information

• Utflykten är en del av upplevelsepaketet

• Heldag 
• Lunch och snorklingsutrustning ingår 
• Kan förbokas samt bokas direkt på plats
• Upphämtningsplats i närheten av hotellet, exakt plats meddelas på resmålet.
• Skandinavisktalande guideDöda havet

*Del av utflyktspaket

Följ med till Döda havet och upplev känslan av viktlöshet!
Under den här utflykten går färden norrut till ett av världens saltaste hav. Havet, eller sjön, ligger 415 meter under havsnivån, och är jordytans lägsta punkt. Det salta vattnet är svårt att simma i men desto lättare att flyta på. I Döda havets vatten finns en otrolig flytkraft tack vare den höga salthalten som är fyra gånger högre än vanligt havsvatten. Salterna ger vattnet läkande egenskaper och det sägs vara välgörande. Redan under Kleopatras tid användes den tjocka leran från Döda havet som skönhetsmedel. Vi stannar vid Döda havet i cirka tre timmar innan vi återvänder till Aqaba.

Information
• Utflykten är en del av upplevelsepaketet
• Heldag (det tar cirka 2,5 timme med buss till Döda havet)
• Lunch ingår 
• Kan förbokas samt bokas direkt på plats
• Upphämtningsplats i närheten av hotellet, exakt plats meddelas på resmålet.
• Skandinavisktalande guideKarta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Mer om Aqaba

Solresor i Aqaba

De flesta hotell i Aqaba har egen privat strand och flera av dem erbjuder också fantastiska poolområden. Grand Swiss-Belresort Tala Bay är ett underbart och familjevänligt hotell i exklusiva Tala Bay. Hotel Kempinski Aqaba passar dig som vill njuta av det goda livet och samtidigt bo nära Aqabas atmosfär. För ännu mer lyx ska du boka Mövenpick Resort & Spa i Tala Bay.

Unika upplevelser

Aqaba är mycket mer än vackra hotell och strandliv, staden är även den perfekta utgångspunkten för oförglömliga upplevelser. Inte alls långt från Aqaba ligger den världsberömda klippstaden Petra och den vackra Wadi Rum-öknen. En jeepsafari i den rödtonande öknen som är beduinernas hemvist är en upplevelse du sent kommer att glömma. Wadi Rum ligger cirka en timme från Aqaba och det var även här storfilmen ”Lawrence av Arabien” spelades in. Fler filmer har spelats in i Jordanien och Steven Spielberg valde skattkammaren i Petra för ”Indiana Jones och det försvunna korståget”. Mytomspunna Petra, ett av världens sju nya underverk, imponerar och trollbinder besökare med sin fantastiska arkitektur. Du når den världsarvslistade klippstaden på två timmar från Aqaba. Under en resa till Jordanien kan du också prova på hur det känns att vara viktlös i Döda havet. Det tar cirka tre timmar att ta sig till världens saltaste hav. Skulle du vilja uppleva huvudstaden Amman, som precis som Rom är byggd på sju kullar, finns det inrikesflyg.

En bra prisnivå och många soltimmar

I Aqaba får du mycket semester för pengarna. Generellt sett är det dyrare att äta på hotellen än på de lokala restaurangerna. Prisnivån är låg och i baserna kan du pruta dig till fina fynd. Aqaba är inte bara prisvärt utan även solsäkert. Under vintermånaderna är det cirka sju timmar sol varje dag och minst 20 grader varmt.

På upptäcktsfärd

Följ med Solresor och upptäck Aqaba och de vackra omgivningarna! Vi erbjuder ett utflyktspaket som inkluderar tre spännande upplevelser: en utflykt till Döda havet, en snorklingstur och en oförglömlig jeepsafari i ökendalen Wadi Rum. Upplevelsepaketet är perfekt för dig som vill få ut det bästa av Jordanien.
Välkommen till Aqaba!