Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Aqaba

Bilder och hotell

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Aqaba.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell i Aqaba.
Se våra hotell här >

Aqaba

Res med charter till Aqaba i Jordanien och upplev ett solsäkert klimat med härliga stränder. Här vid Röda havet kan du njuta av exklusiva hotell, privata stränder och en unik gästvänlighet. Du kan välja mellan att bo i Aqaba eller i eleganta Tala Bay. Följ med Solresor på utflykt och upplev mäktiga Wadi Rum-öknen, viktlösheten i Döda havet eller dyk ner under ytan på vår snorklingstur och se de färgglada korallerna – en resa till Aqaba är full av upplevelser!

Sol, bad och härlig atmosfär

Aqaba är en trevlig, gästvänlig och på många sätt lyxig semesterstad. Den 28 kilometer långa kuststräckan inbjuder till avkoppling på såväl stranden som på de läckra hotellen. Ta en promenad och upplev det lokala livet i soukerna. I staden hittar du en mängd affärer och restauranger samt marknader som säljer allt mellan himmel och jord. Möt solnedgången längs strandpromenaden och slå dig ner vid någon av de små kaféerna för att insupa den magiska atmosfären.


Läs mer här!

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7

Karta

Mer om Aqaba

Solresor i Aqaba

De flesta hotell i Aqaba har egen privat strand och flera av dem erbjuder också fantastiska poolområden. Grand Swiss-Belresort Tala Bay är ett underbart och familjevänligt hotell i exklusiva Tala Bay. Hotel Kempinski Aqaba passar dig som vill njuta av det goda livet och samtidigt bo nära Aqabas atmosfär. För ännu mer lyx ska du boka Mövenpick Resort & Spa i Tala Bay.

Unika upplevelser

Aqaba är mycket mer än vackra hotell och strandliv, staden är även den perfekta utgångspunkten för oförglömliga upplevelser. Inte alls långt från Aqaba ligger den världsberömda klippstaden Petra och den vackra Wadi Rum-öknen. En jeepsafari i den rödtonande öknen som är beduinernas hemvist är en upplevelse du sent kommer att glömma. Wadi Rum ligger cirka en timme från Aqaba och det var även här storfilmen ”Lawrence av Arabien” spelades in. Fler filmer har spelats in i Jordanien och Steven Spielberg valde skattkammaren i Petra för ”Indiana Jones och det försvunna korståget”. Mytomspunna Petra, ett av världens sju nya underverk, imponerar och trollbinder besökare med sin fantastiska arkitektur. Du når den världsarvslistade klippstaden på två timmar från Aqaba. Under en resa till Jordanien kan du också prova på hur det känns att vara viktlös i Döda havet. Det tar cirka tre timmar att ta sig till världens saltaste hav. Skulle du vilja uppleva huvudstaden Amman, som precis som Rom är byggd på sju kullar, finns det inrikesflyg.

En bra prisnivå och många soltimmar

I Aqaba får du mycket semester för pengarna. Generellt sett är det dyrare att äta på hotellen än på de lokala restaurangerna. Prisnivån är låg och i baserna kan du pruta dig till fina fynd. Aqaba är inte bara prisvärt utan även solsäkert. Under vintermånaderna är det cirka sju timmar sol varje dag och minst 20 grader varmt.

På upptäcktsfärd

Följ med Solresor och upptäck Aqaba och de vackra omgivningarna! Vi erbjuder ett utflyktspaket som inkluderar tre spännande upplevelser: en utflykt till Döda havet, en snorklingstur och en oförglömlig jeepsafari i ökendalen Wadi Rum. Upplevelsepaketet är perfekt för dig som vill få ut det bästa av Jordanien.
Välkommen till Aqaba!