Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Jordanien

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Aqaba.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell i Jordanien.
Se våra hotell här >

Om Jordanien

Res till Jordanien på både charter och rundresa. Upptäck det lilla landet med de stora upplevelserna. Här kan du njuta av sol och bad vid Röda havets inbjudande stränder eller utforska den fantastiska klippstaden Petra. Semesterstaden Aqaba erbjuder ett myllrande folkliv och hotell med faciliteter i toppklass. Härifrån kan du boka utflykter till spännande Wadi Rum-öknen, Döda havet eller följa med på en snorklingstur för att upptäcka den underbara världen under ytan. Att resa till Jordanien är både prisvärt och solsäkert – perfekt för dig som vill kombinera budgetsmarta val med oförglömliga upplevelser!

Jordanien

Jordanien är en unik och spännande reseupplevelse. Landet erbjuder en kombination av kultur och långsträckta sandstränder. Vid Röda havet ligger hamnstaden Aqaba som lockar med utmärkta hotell och inte långt härifrån hittar du höjdpunkter som Petra och Wadi Rum-öknen. Jordanien är ett perfekt alternativ för dig som vill uppleva en del av färgstarka Mellanöstern. Här möter du myllrande souker och basarer, arabisk kultur och ett gästvänligt folk.

Läs mer här >

Upplev mer av Jordanien

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om Jordanien?
Läs mer här >

Upplev det bästa av Jordanien!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >

Vädret i Jordanien

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Aqabas väder här >

All inclusive i Aqaba

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Hitta ditt hotell här >

Områden i Jordanien

En perfekt kombination mellan avkoppling och upplevelser

Utflykter

Upplevelsepaket med tre utflykter

Följ med på tre spännande utflykter!

Solresor erbjuder ett upplevelsepaket med tre utflykter som ger dig chans att upptäcka Aqabas och Jordaniens omgivningar.

Upplevelsepaketet innehåller:
• Heldagsutflykt till Döda havet
• Snorklingsutflykt
• Eftermiddag/kvällstur till Wadi Rum


Upplevelsepaketet kostar cirka 1900 kr per vuxen och 999 kr för barn. Skandinavisktalande guide medföljer och upplevelsepaketet kan både bokas både hemifrån och på plats.

Jeepsafari i Wadi Rum

*Del av upplevelsepaket

Under eftermiddagen lämnar vi stadslivet i Aqaba och kör mot den berömda Wadi Rum-öknen. Väl framme i det dramatiska landskapet byter vi buss mot jeepar. Vi får se naturens märkliga skiftningar på närmare håll när vi kör runt i öknen i cirka två timmar. Öknen i Wadi Rum beskrevs som vidsträckt, ekande och gudalik av Thomas Edward Lawrence, mer känd som Lawrence av Arabien. Här spelades filmen med samma namn in. Längs vägen stannar vi i ett beduinläger där vi njuter av den fantastiska solnedgången medan vi blir bjudna på middag och underhållning.

Information
• Utflykten är en del av upplevelsepaketet
• Eftermiddagstur 
• Middag och underhållning ingår
• Kan förbokas samt bokas direkt på plats
• Upphämtningsplats i närheten av hotellet, exakt plats meddelas på resmålet.
• Skandinavisktalande guide


Snorkling i Röda havet

*Del av upplevelsepaketet

Röda havet är känt för sitt fantastiska och snorklingsvänliga vatten. Under vår utflykt tar vi oss under ytan för att spana in de färgglada fiskarna och de vackra korallerna. Vid reven som ligger cirka 10 kilometer söder om Aqaba kan vi bland annat möta stora stim av lejonfisk, en och annan clownfisk och havssköldpaddor.

Information

• Utflykten är en del av upplevelsepaketet

• Heldag 
• Lunch och snorklingsutrustning ingår 
• Kan förbokas samt bokas direkt på plats
• Upphämtningsplats i närheten av hotellet, exakt plats meddelas på resmålet.
• Skandinavisktalande guideDöda havet

*Del av utflyktspaket

Följ med till Döda havet och upplev känslan av viktlöshet!
Under den här utflykten går färden norrut till ett av världens saltaste hav. Havet, eller sjön, ligger 415 meter under havsnivån, och är jordytans lägsta punkt. Det salta vattnet är svårt att simma i men desto lättare att flyta på. I Döda havets vatten finns en otrolig flytkraft tack vare den höga salthalten som är fyra gånger högre än vanligt havsvatten. Salterna ger vattnet läkande egenskaper och det sägs vara välgörande. Redan under Kleopatras tid användes den tjocka leran från Döda havet som skönhetsmedel. Vi stannar vid Döda havet i cirka tre timmar innan vi återvänder till Aqaba.

Information
• Utflykten är en del av upplevelsepaketet
• Heldag (det tar cirka 2,5 timme med buss till Döda havet)
• Lunch ingår 
• Kan förbokas samt bokas direkt på plats
• Upphämtningsplats i närheten av hotellet, exakt plats meddelas på resmålet.
• Skandinavisktalande guideKarta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Mer information

Solresor i Jordanien

Med Solresor kan du uppleva Jordaniens spännande historia under en rundresa eller koppla av på en strandsemester i Aqaba. Vi erbjuder också utflykter till flera av Jordaniens största upplevelser.

Sol och avkoppling i Aqaba

Solresor erbjuder sol- och badsemester till Aqaba, som vetter mot Röda havet. Här kan du njuta av hotellens fantastiska faciliteter, de härliga stränderna eller dyka ner under ytan för att spana in de vackra korallreven. Vi erbjuder också hotell i exklusiva Tala Bay, cirka 17 kilometer från Aqaba.

Rundresan Jordaniens höjdpunkter

Om du vill uppleva allt som Jordanien har att erbjuda ska du följa med på vår rundresa Jordaniens höjdpunkter. Vi tar oss från Aqaba, via ökendalen Wadi Rum till Petra och vidare mot huvudstaden Amman. Här får du uppleva det bästa av Jordanien och vara med om oförglömliga äventyr. Du kan också tilläggsboka en heldagsutflykt till Jerusalem. Vår svensktalande guide är med på hela resan.

Det jordanska köket

Maten har många influenser från Afrika, Mellanöstern och Medelhavet. De vanligaste ingredienserna är bröd, lamm, oliver, yoghurt och mynta. Vi kan varmt rekommendera Mansaf som består av ris, lamm och jameed (yoghurt som är gjort på getmjölk). För dig som gillar söta smaker får du inte missa Kanafeh – ost som är täckt av sirap och toppad med pistaschnötter. För kaffedrickaren är det ett måste att prova arabiskt eller turkiskt kaffe, som dricks flitigt av jordanierna. Det är tradition att avsluta en måltid med mint-te, prova du också.

Spännande utflykter

Aqaba är känt för sina vackra omgivningar som är idealiska för avkoppling och dessutom är det en perfekt utgångspunkt för många upplevelser. Härifrån kan du följa med på en utflykt till Döda havet på en rundtur i den berömda Wadi Rum-öknen. Missa heller inte det snorklingsvänliga vattnet som erbjuds i Röda havet – här väntar en färgexplosion av koraller och fiskar.

Välkommen till Jordanien!