Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
 • Milano

Om Milano

Milano – en elegant stad med spännande sevärdheter
Upplev Milano – Italiens modehuvudstad. Den sofistikerade och eleganta staden är känd för att inrymma alla de guldkorn till butiker som ett modelejon eller en fashionista kan drömma om, men Milano gömmer på så mycket mer än det. Här kan du ta del av enastående konst och kultur, vackra fasader och iögonfallande arkitektur och givetvis lokala specialiteter och viner som är en fröjd för alla smaklökar.

I Milano finns en mängd saker att upptäcka och mycket går att se till fots. När du reser till Milano ska du packa med ett par bra vandringsskor så att du med enkelhet kan strosa omkring bland de små kullerstensgatorna. Du kan spendera en hel dag genom att bara vandra omkring i nätet av smågator. När du behöver en vilopaus kan du besöka ett av alla de trottoarkaféer som inryms överallt i staden. Svalka dig med en kall förfriskning, avnjut en god italiensk kaffe eller fyll energidepåerna med något utsökt från det italienska köket. Fortsätt därefter din promenad och ta in de markanta konstrasterna i stadsbilden. Milano är nämligen en stad som präglas av flera olika stilarter. I stadens samsas storartade arkitektoniska verk såsom den berömda domkyrkan tillsammans med de charmerande spårvagnarna som kan dateras tillbaka till 20- och 50-talet.

Sevärdheter
När du besöker Milano är ett måste att besöka domkyrkan Duomo di Milano som är en av världens största. Den bilfria torgliknande platsen framför domkyrkan är en minst lika populär plats där det dagligen är en massa former av underhållning och folk som möts upp. Här kan du vara säker på att dagligen se en mängd turister som vill fotas med domkyrkan och lokala italienare som letar efter en plats i skuggan där de kan avnjuta en uppfriskande espresso eller en svalkande gelato.

Är du intresserad av konst ska du passa på att besöka kyrkan och klostret Santa Maria delle Grazie när du väl är i Milano. På den norra väggen i klostrets matsal finns nämligen Leonardo da Vincis världsberömda verk ”Den sista nattvarden” upphängd. Platsen är en av Milanos mest besökta och vi rekommenderar dig att ta dig hit oavsett om du har ett brinnande konstintresse eller ej.

Om du vill ta en paus från storstadslivet kan du ta dig till den kända Lake Comso som enbart ligger cirka en timmes tågresa från Milano. Comsosjön är känd för dess vackra inramning och när du anländer hit är det inte svårt att förstå varför många blir betagna av den storslagna vyn. Runt om sjön sprider botaniska trädgårdar ut sig, majestätiska berg tornar upp mot skyn och i bakgrunden kan du dessutom skymma Alperna. Att Cosmosjön trollbinder besökarna med dess granna natur är helt klart en sanning. Även om Cosmosjön är en stor turistattraktion för de som besöker Milano finns den genuina, lokala och familjära italienska stämningen kvar i byn – något som märks på de små restaurangerna och i butikerna.

Du behöver dock inte lämna Milano för att få se vatten. För trots att Milano är placerat en bit in i det italienska fastlandet slingrar sig flera kanaler runt om inne i staden. I den sydliga delen av Milanos centrum kan du besöka Navigili-kvarteren där kanaler löper genom hela området. Området har blivit känt som Milanos lilla Venedig och har blivit en allt mer populär plats att besöka bland turisterna. Längs med kanalerna finns flera restauranger och barer där turister och de lokala Milano-borna kan ses under dagar och kvällar. När klockan går mot midnatt strömmar ofta än mer människor till Navigili då området är en känd samlingsplats för stadens festglada gäster och invånare.

Restauranger och nattliv
Det italienska köket benämns ofta som ett av världens allra bästa kök med välsmakande gastronomi och kulinariska upplevelser i överflöd - oavsett om det handlar om mat eller dryck. I Milano finns ett hav av restauranger som serverar italienska specialiteter. På de flesta restauranger och caféer är det även möjligt att avnjuta kalla förfriskningar såsom landets kända druvor eller den populära drinken Aperol Sprits.

Nattlivet i Milano är varierat och här kan du hitta alltifrån avslappnade och lugna caféer och barer till exklusiva och eleganta nattklubbar. Oavsett vad för typ av nattliv du är ute efter finns det åtskilliga möjligheter för en härlig kväll och natt i Milano.

Shopping i Milano
Shopping och Milano är två ord som går hand i hand. Till vänster om Duomo di Milano finns den vackra 1800-tals gallerian Galleria Vittoria Emanuele som är som en godisbutik för dig som är på jakt efter dyra exklusiva märkesvaror. Du behöver dock inte ha den allra största plånboken för att göra goda shoppingfynd i det italienska modemeckat Milano. På den andra sida av Duomo di Milano finns nämligen flera gator som är fullspäckade med butiker till lite mer överkomliga priser.

Transport
I Milano finns det flera sätt att ta sig runt på för att upptäcka staden. Om du planerar att främst vistas i stadens centrum kan du med enkelhet promenera till det mesta. Behöver fötterna vila eller om du ska färdas längre sträckor kan du använda dig av metron, de lokala bussarna eller de charmerande gamla spårvagnarna.

Vår Service:

När du reser med Solresor till Milano beställer du en flexibel paketresa. Det innebär att du flyger med reguljärflyg och därmed själv kan bestämma exakt hur länge du vill vara i Milano. Besök staden under en weekend eller under en veckas tid beroende på hur många dagar du vill spendera i den eleganta och fashionabla staden. Eftersom du bokar en flexibel paketresa är det inga svensktalande reseledare på resmålet, men du kan alltid kontakta Solresor i Sverige om du uppstår några problem eller frågor under din resa.

Bilder och hotell

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Milano.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell i Milano.
Se våra hotell här >

Hitta din resa till Milano

FILTERERA RESULTAT

Infobox


Reguljär paketresa

 • Du väljer själv när och hur länge du vill resa
 • Trygghet - du är skyddad av vår resegaranti
 • Utvalda hotell med bra läge
 • Ett incheckat bagage ingår i priset
 • Priserna är dynamiska tills bokningen är genomförd

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14