Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Vädret i Kalabrien

Vädret i Kalabrien är utmärkt för dig som vill njuta av medelhavsvärme omgiven av ett vackert landskap. Från juni till september är det minst 25 grader i medeltemperatur och ju längre in på säsongen desto varmare blir det i havet. Vill du utforska omgivningarna är försommarperioden april och maj idealiskt – men oavsett när du reser i Kalabrien kan du alltid svalka dig med äkta italiensk glass! 

Genomsnittstemperatur i Kalabrien

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

13 13 14 17 21 25 28 29 26 22 18 14
7 7 8 10 14 17 20 21 18 15 12 9
15 14 14 15 18 22 25 26 25 22 19 16

 DAG     NATT     HAV

Varma somrar och sensommarprakt
Kalabrien, Italiens sydligaste region, gränsar mot Tyrrenska havet i väst och Joniska havet i öst. Den charmiga regionen lockar med oändliga badmöjligheter på såväl långa sandstränder som gömda badvikar. Den västra sidan är frodig med grönskande trädgårdar och fruktodlingar. Längs de slingriga kustvägarna varvas växtligheten med raviner, bergstoppar och små byar. Inlandet är mer bergigt och här finns förtrollande nationalparker med vandringsleder.
Det sköna medelhavsklimatet gör att du får en väldigt trivsam och somrig vistelse i Kalabrien. Här ligger medeltemperaturen kring 25 till 30 grader under sommarmånaderna och havstemperaturen är som högst i september.
Sommaren är mycket varm och domineras oftast av klar himmel och strålande solsken. Du kan räkna med cirka 12 soltimmar per dag. Vår eller sensommar/höst är den bästa tiden att besöka Kalabrien enligt oss. Dagarna är varma och soliga, stränderna tomma och medeltemperaturen ligger runt 20-25°C. Dessutom är det riktigt varmt i vattnet, havstemperaturen kan ligga så högt som 26 grader – perfekt för de badsugna!

Svalare försommar
Sommaren (från juni till september) är väldigt varm och därför idealisk för sköna stranddagar, svalkande poolbad och avkoppling. Föredrar du kulturella och historiska upplevelser eller vill ha en aktiv semester är vår och försommar den bästa resetiden. Temperaturen är då lägre men det är fortfarande somrigt och varmt med mycket solsken även om du inte reser under högsäsong.

   
   

Dela nuvarande URL via E-mail