Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Pizzo

Pizzo

Boka charter till Syditaliens romantiska glassparadis - Pizzo. 

Längs hela Kalabriens västkust ligger de små mysiga städerna tätt. Den romantiska staden Pizzo ligger i en brant klippavsats och präglas av smala gator och gränder samt en betagande panoramautsikt över det glittrande Golfo di sant´Eufemia. Här kan du i lugn och ro strosa runt bland trånga gränder i en äkta Lady och Lufsen miljö där tvätt hänger på tork mellan de gråfärgade stenhusen. De kullerstensbeklädda gatorna kantas av speceriaffärer fyllda med ost, parmaskinka, solmogna frukter och kalabresiska specialiteter. Aragonernas slott och Castello Murat med fort och murar är även väl värda ett besök.  

Sydkustens pärla
50 km söder om Pizzo ligger Capo Vaticano med huvudorten Tropea och sitt spektakulära läge. Utnämnd till kustens pärla, glittrar morgonljuset mot den branta sandstensklippan högt ovanför ett hav som skiftar i turkos, smaragdgrönt och ultramarin.

Garden Resort 
Garden Resort är en mycket trevlig och familjevänlig semesteroas belägen i lugna omgivningar c:a 10 km utanför den pittoreska småstaden Pizzo. Trots dess enorma dimensioner har hotellet lyckats behålla sin italienska medelhavscharm. Hotellet andas hög standard, välmående, nöje och avkoppling rakt igenom. Garden Resort erbjuder en fantastiskt sol- och badmiljö som passar både för stora och små!

Tartuffo
Pizzo´s absoluta stolthet är glassen ”tartuffo” som är känd i hela Italien. Denna smaksensation med choklad- och hasselnötsglass och chokladsås är helt ljuvlig och är definitivt ett måste vid besök i staden. Caféägarna runt glasstorget Piazza della gör sitt bästa för att övertyga dig om att just de erbjuder den bästa sorten. Naturligtvis är receptet hemligt och väl förankrat inom familjen.

Passion för mat
Syditalienarnas passion för mat sätter stor prägel på dess orter. Speceriaffärerna är fyllda med lokala specialiteter som den kryddiga salamikorven ”N´duja” och ”Peperoncino” den röda chilin som smaksätter och hettar upp det kalabresiska köket.

Resmålsfakta

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om Kalabrien?
Läs mer här >

Upplev det bästa av Kalabrien!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >

Om Kalabrien/Syditalien

Upptäck Italiens charmigaste landskap: Kalabrien!
Läs mer här >

Vädret i Kalabrien

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Kalabriens väder här >

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7