Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Kalithea

Kalithea

På Rhodos östkust hittar du Kalithea, endast några få kilometer från Rhodos stad. Denna lugna och behagliga sida av ön erbjuder några av Rhodos bästa stränder. Om du ger dig ut på upptäcktsfärd kommer du snart att hitta ett flertal härliga små badvikar och trevliga tavernor. Kalithea är mest känt som en trevlig liten badort, men även för sitt dykcenter. Det är hit man åker om man vill uppleva öns bästa snorklings- och dykvatten.

Kalithea
Kalithea är en gammal kurort med varma källor som fram till andra världskriget lockade många besökare till Rhodos med hänsyn att kureras från diverse sjukdomar. Anläggningen ritades av en italiensk arkitekt och är byggd i orientalisk stil. Under andra världskriget ödelades dessvärre källorna men de flesta byggnader klarade sig bättre och anläggningen renoverades och är idag ett populärt utflyktsmål. Kalithea är också den enda platsen på ön där sportdykning är tillåtet och det klara vattnet lämpar sig alldeles utmärkt för det ändamålet. Några kilometer härifrån ligger Rhodos stad med sitt generösa utbud av shopping och nöjesliv. Även välkända Lindos och Lardos ligger inom räckhåll för en lagom halvdagsutflykt. Inom kort avstånd ligger också Faliraki där det bl a finns ett fint utflyktsmål för hela familjen i vattenlandet Faliraki Waterpark. Kalithea är med andra ord ett utmärkt utgångsläge för dig som vill uppleva mycket av charmiga Rhodos!

Rhodos stad
Gamla Stan i Rhodos stad är utan tvekan den charmigaste platsen på ön. Oavsett var du bor får du inte missa ett besök i denna fängslande miljö. Rhodos stad är en färgstark mix av moderna barer och butiker, ett pulserande nöjesliv blandat med genuina grekiska tavernor och caféer. Gamla stan är en av Europas mest välbevarade medeltidsstäder, lockar med loungebarer, spännande restauranger och små designinredda boutiquehotell. Här trängs mysiga uteserveringar med exklusiva guld- och smyckesbutiker bland kullerstensgränder och runier av korsriddarpalats från 1400-talet. Två stränder, Ellis- och  Västra stranden, ramar in udden som staden är byggd på. Mellan dessa båda stränder ligger Mandrakihamnen med de två berömda hjortarna som övervakar inloppet. Den nyare delen av Rhodos stad lockar med en livlig hamn, shoppinggator med rader av  internationella märkesbutiker, en stor samling trendiga restauranger, barer och kaféer, flertalet diskotek och en bargata särskilt ämnad för det sena och unga nattsuddandet.

Boka all inclusive i Kalithea!
All inclusive innebär att allt är inkluderat i resans pris! Det gäller både mat och dryck och i vissa fall även aktiviteter. Solresor erbjuder all inclusive på många hotell och resmål. Oavsett om man reser på egen hand, i par eller som familj vågar vi påstå att all inclusive är ett av de mest prisvärda alternativen. 

Fler charterresor till Rhodos

  • Rhodos stad

    Välkänd semestermetropol med mysig medeltida stadskärna, sköna stränder och pulserande nöjesliv!

  • Ixia/Ialyssos

    Familjevänlig badort med milslång klapperstenstrand och bra utbud av restauranger och tavernor!

Utflykter

Faliraki Waterpark

Utanför Faliraki, på Rhodos östkust, ligger ett av Europas största vattenland. Vattenlandet erbjuder olika sorters vattenrutschbanor, vågpool, avkopplande pooler och ett stort område endast för barn, här finns alltså något för de flesta. Tillbringa gärna en hel dag i parken, det finns flera matställen, barer och souvenirbutiker inne på området. Solresor erbjuder inträdesbiljett till vattenlandet.

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 195 kr/vuxen, 135 kr/barn.

Den här utflykten kan endast bokas på plats.

Jeepsafari

För dig som vill uppleva det riktiga Rhodos i form av fantastiska naturupplevelser och skratt i mängder är jeepsafari ett perfekt inslag i din semester!

Boka en professionell chaufför som tar er till spännande platser runt Rhodos. Turen leder oss upp i bergen och ut i vildmarken. Vi kör genom varierad terräng som skog, berg och så klart flodkörning. Senare på dagen besöker vi en lokal by vid havet där det finns möjlighet att smaka äkta grekisk, hemlagad mat. Grillspett, tzatziki och sallad står på menyn och du får äta och dricka hur mycket du vill för de 11€ som lunchen kostar.

Heldagstur exkl. lunch (kan köpas på plats för 11€)
Ca pris: 480kr/vuxen, 290kr/barn

Den här utflykten kan endast bokas på plats.

Marmaris

Från Rhodos östra kust ser du över till Turkiet som bara ligger ett stenkast bort. Marmaris är en av Turkiets främsta turistorter och känt för sin mysiga hamn där lyxyachterna trängs med de små fiskebåtarna, ett livligt basarområde och ett stort utbud av restauranger och butiker. Gör fynd i basaren där guld, silver, läder, parfymer, klockor, ”märkeskläder” och äkta turkiska mattor trängs om uppmärksamheten. Ombord på båten kan du dessutom njuta av den vackra skärgården, av många ansedd som en av Medelhavets allra finaste. Upplev ett annat land och kultur i det spännande Turkiet.

OBS! Kontrollera att ditt pass är giltigt minst sex månader efter hemresedatum från Turkiet. Du kan nekas inträde i landet om ditt pass har kortare giltighetstid än så.

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 350 kr/vuxen, 185 kr/barn
(Solresor erbjuder endast biljett till båtturen, ingen guide medföljer).

Den här utflykten kan endast bokas på plats.

Kust till kust

Följ med en dag ut på havet med oss! Vad kan tänkas vara bättre än att spendera en heldag ute på det klarblå Medelhavet? Under dagen gör vår rymliga båt badstopp, där vi badar direkt från båten och ett längre stopp då vi går iland vid den vackra sandstranden i Stegna. Här finns det även möjlighet att äta lunch. Båten vi åker med har sittplatser både inom- och utomhus, en bar och ett härligt soldäck. Vi åker längs den lugnare östkusten som också bjuder på en häpnadsväckande natur och på vägen tillbaka stannar vi till alldeles intill byn Kalithea, som är känt för sina många badvikar och för sitt dykcenter. En underbar dag för alla soldyrkare!

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 350 kr/vuxen, 245 kr/barn.

Den här utflykten kan endast bokas på plats. 
Solresor erbjuder endast biljett till båtturen, ingen svensk guide medföljer.

Symi

Vi ska idag uppleva en rofylld ö med pastellfärgade byggnader, vackra badstränder och gamla kloster. Den kallas Sagornas ö, denna Rhodos närmaste grannö i nordvästlig riktning. När vi sakta närmar oss den naturliga hamnen är det onekligen pittoreskt att beskåda husen i regnbågens alla färger som klättrar längs de branta bergväggarna. Symi är en av ögruppen Dodekanesernas mest charmerande och romantiska öar. Idag bor här runt 2500 invånare som livnär sig på fiske, svamptillverkning, kryddodlingar och turism. Åsnan är fortfarande ett viktigt inslag i det dagliga livet och antalet bilar på ön är lätt räknade. Efter en dag av skön avkoppling i genuint rofyllda omgivningar vänder vi åter skutan mot Rhodos.

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 225 kr/vuxen, 115 kr/barn.
(Solresor erbjuder endast biljett till båtturen, ingen guide medföljer).

Den här utflykten kan endast bokas på plats.

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail