Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Kalithea

Kalithea

På Rhodos östkust hittar du Kalithea, endast några få kilometer från Rhodos stad. Denna lugna och behagliga sida av ön erbjuder några av Rhodos bästa stränder. Om du ger dig ut på upptäcktsfärd kommer du snart att hitta ett flertal härliga små badvikar och trevliga tavernor. Kalithea är mest känt som en trevlig liten badort, men även för sitt dykcenter. Det är hit man åker om man vill uppleva öns bästa snorklings- och dykvatten.

Kalithea
Kalithea är en gammal kurort med varma källor som fram till andra världskriget lockade många besökare till Rhodos med hänsyn att kureras från diverse sjukdomar. Anläggningen ritades av en italiensk arkitekt och är byggd i orientalisk stil. Under andra världskriget ödelades dessvärre källorna men de flesta byggnader klarade sig bättre och anläggningen renoverades och är idag ett populärt utflyktsmål. Kalithea är också den enda platsen på ön där sportdykning är tillåtet och det klara vattnet lämpar sig alldeles utmärkt för det ändamålet. Några kilometer härifrån ligger Rhodos stad med sitt generösa utbud av shopping och nöjesliv. Även välkända Lindos och Lardos ligger inom räckhåll för en lagom halvdagsutflykt. Inom kort avstånd ligger också Faliraki där det bl a finns ett fint utflyktsmål för hela familjen i vattenlandet Faliraki Waterpark. Kalithea är med andra ord ett utmärkt utgångsläge för dig som vill uppleva mycket av charmiga Rhodos!

Rhodos stad
Gamla Stan i Rhodos stad är utan tvekan den charmigaste platsen på ön. Oavsett var du bor får du inte missa ett besök i denna fängslande miljö. Rhodos stad är en färgstark mix av moderna barer och butiker, ett pulserande nöjesliv blandat med genuina grekiska tavernor och caféer. Gamla stan är en av Europas mest välbevarade medeltidsstäder, lockar med loungebarer, spännande restauranger och små designinredda boutiquehotell. Här trängs mysiga uteserveringar med exklusiva guld- och smyckesbutiker bland kullerstensgränder och runier av korsriddarpalats från 1400-talet. Två stränder, Ellis- och  Västra stranden, ramar in udden som staden är byggd på. Mellan dessa båda stränder ligger Mandrakihamnen med de två berömda hjortarna som övervakar inloppet. Den nyare delen av Rhodos stad lockar med en livlig hamn, shoppinggator med rader av  internationella märkesbutiker, en stor samling trendiga restauranger, barer och kaféer, flertalet diskotek och en bargata särskilt ämnad för det sena och unga nattsuddandet.

Boka all inclusive i Kalithea!
All inclusive innebär att allt är inkluderat i resans pris! Det gäller både mat och dryck och i vissa fall även aktiviteter. Solresor erbjuder all inclusive på många hotell och resmål. Oavsett om man reser på egen hand, i par eller som familj vågar vi påstå att all inclusive är ett av de mest prisvärda alternativen. 

Fler charterresor till Rhodos

  • Rhodos stad

    Välkänd semestermetropol med mysig medeltida stadskärna, sköna stränder och pulserande nöjesliv!

  • Ixia/Ialyssos

    Familjevänlig badort med milslång klapperstenstrand och bra utbud av restauranger och tavernor!

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail