Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Ixia/Ialyssos

Ixia/Ialyssos

Endast sju kilometer från Rhodos stad, mellan Kritika och Trianda, ligger denna familjevänliga badort som med en milslång klapperstenstrand och ett bra utbud av restauranger och tavernor lockar mängder av besökare.  

Ixia/Ialyssos

Endast sju kilometer från Rhodos stad ligger denna välkända och omtyckta semesterort som genom åren hunnit bli en favorit hos många. Solnedgången på denna västra sida av Rhodos är magnifik och Ixia, vars sydvästra del kallas för Ialyssos, är betydligt lugnare och mer familjevänligt jämfört med det mer livliga Rhodos stad. Här blåser ofta en skön bris, något som också medför att värmen inte upplevs som lika tryckande som den kan göra på andra ställen på ön. Här erbjuds vattensporter såsom vindsurfing, jetski, vattenskidor och bananbåt. Från tid till annan kan vågorna bli höga och då blir det naturligt att retirera från den milslånga klapperstensstranden till de inbjudande poolområden som alla Solresors hotell i Ixia kan erbjuda. Utbudet av restauranger, tavernor och barer är bra, men nattlivet är relativt lugnt. Känner du för lite omväxling eller kanske rent av för att slå klackarna i taket ordenligt en kväll, så är det definitivt Rhodos stad som gäller. En taxi in till centrum från Ixia kostar drygt 70 kronor och resan tar ungefär 10-15 minuter. 


Rhodos stad

Gamla Stan i Rhodos stad är utan tvekan den charmigaste platsen på ön. Oavsett var du bor får du inte missa ett besök i denna fängslande miljö. Rhodos stad är en färgstark mix av moderna barer och butiker, ett pulserande nöjesliv blandat med genuina grekiska tavernor och caféer. Gamla stan är en av Europas mest välbevarade medeltidsstäder, lockar med loungebarer, spännande restauranger och små designinredda boutiquehotell. Här trängs mysiga uteserveringar med exklusiva guld- och smyckesbutiker bland kullerstensgränder och runier av korsriddarpalats från 1400-talet. 

Två stränder, Ellis- och  Västra stranden, ramar in udden som staden är byggd på. Mellan dessa båda stränder ligger Mandrakihamnen med de två berömda hjortarna som övervakar inloppet. Den nyare delen av Rhodos stad lockar med en livlig hamn, shoppinggator med rader av  internationella märkesbutiker, en stor samling trendiga restauranger, barer och kaféer, flertalet diskotek och en bargata särskilt ämnad för det sena och unga nattsuddandet. 


Boka all inclusive i Ixia/Ialyssos!

All inclusive innebär att allt är inkluderat i resans pris! Det gäller både mat och dryck och i vissa fall även aktiviteter. Solresor erbjuder all inclusive på många hotell och resmål. Oavsett om man reser på egen hand, i par eller som familj vågar vi påstå att all inclusive är ett av de mest prisvärda alternativen. I Ixia/Iyalyssos erbjuder vi strandnära boenden på Forum Beach och Cosmopolitan. Våra gäster har även möjlighet att boka en prisvärd och enkel all inclusive på Hotel Oceanis. 

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail