Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Vädret i Peloponnesos

Vädret på Peloponnesos

Vädret på Peloponnesos är fantastiskt för sol, bad och upplevelser! I semesterorterna Tolo och Nafplio kan du njuta av ett perfekt medelhavsklimat. Under högsommaren, från juni, juli och augusti, är temperaturen som högst med en värme på 28 till 31 grader. Då är det härligt att njuta av den behagliga vattentemperaturen i de skyddade badvikarna. Peloponnesos har en fantastisk skatt av antika sevärdheter och vill du inte hade för varmt om du ska ut och utforska är för- och sensommaren idealisk.

 

Genomsnittstemperatur på Peloponnesos

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

14 15 17 19 21 26 29 29 25 20 18 15
8 8 10 15 14 18 20 21 19 14 10 8
15 14 14 15 20 24 27 28 26 24 19 16

 DAG     NATT     HAV

 

 

  

Sol och bad i pittoresk miljö
Peloponnesos är den natursköna halvön som binds samman med fastlandet av bron över Korinthkanalen. Cirka två timmars bussresa från Atens flygplats (eller från Kalamatas flygplats) ligger den pittoreska sol- och badorten Tolo. Med skydd av bergen runt omkring sträcker den lilla orten ut sig vid det lugna havet och inbjuder till en underbar semestermiljö. Vädret är pålitligt, här skiner solen under sommarmånaderna och vattentemperaturen ligger kring 24 och 28 grader i juni, juli och augusti. Ta en kvällstur in till hamnstaden Nafplio, som ligger endast 10 mil från Tolo, och njuta av de svala briserna som letar sig in när solen gått ner.

Kombinera upplevelser och strand
På Peloponnesos finns massor att utforska om du är intresserad av antikens Grekland. Bland annat kan du besöka Sparta, världsarvet Mystras med de imponerande ruinerna från den bysantinska stadsstaten och mytomspunna Mykene. Efterlämningar från antikens olympiska spel hittar du i staden Olympia, och en av världens vackraste amfiteatrar, Epidauros, finner du också på Peloponnesos. Som sagt, vill du uppleva mer under din sol- och badsemester finns det ett stort utbud. För att få ut det bästa av sevärdheterna rekommenderar vi att du besöker Peloponnesos under för- och sensommar när det är lagom varmt.

 

Dela nuvarande URL via E-mail