Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Bilder och hotell

Tolo/Nafplio

På natursköna Peloponnesos, endast två timmar från Aten, ligger de vackra, romantiska och charmiga orterna Tolo och Nafplio. Här har allt sin stilla gång och den grekiska atmosfären finns överallt. Tolo, den lilla orten som har en vacker strandremsa som gjord för promenader. Hamnstaden Nafplio var under kort period Greklands huvudstad. Staden har många intressanta sevärdheter som till exempel det iögonfallande venetianska fortet som är beläget högt upp på ett berg. Till Tolo och Nafplio reser du som vill uppleva det genuina Grekland!

Sol och bad

Tolos strand löper längs hela orten och längst västerut finns den bredaste och vackraste delen. Stranden är till största del finkornig sand och längre ut är det mer stenigt. Här är vattnet väldigt klart och det sägs att om du simmar ut till den lilla ön som ligger mitt i viken kan du se ner till 50 meters djup. Det är knappt som att du behöver cyklop. Havet är stillsamt och det blir mycket sällan några större vågor.
I Nafplio följer du strandpromenaden för att komma till en mindre klapperstenstrand. På andra sidan fortet finns också stränder som du kan besöka. Annars kan du med fördel göra en båttur till någon av de närliggande öarna. Det går även flera bussar till Tolo.

Läs mer här!

Upplev Tolo/Nafplio

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om området?
Läs mer här. 

Upplev det bästa

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan!
Se och boka här.

Peloponnesos

Här hittar du infomation om området. 
Läs mer här.

Vädret på Peloponnesos

När är det varmast i vattnet? När är dagarna längst?
Hitta allt om vädret här.

Vi rekommenderar

Tolo
Hotel Sofia Precis vid strandkanten med all incl light!
Fullbokat
Tolo
Hotel John & George Charmigt hotell med härligt poolområde
Fullbokat
Nafplio
Nafplia Palace Hotel Unik hotellupplevelse i Nafplios fort!
Fullbokat

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Om Tolo

Solresor i Tolo

De flesta av Solresors hotell ligger belägna alldeles vid strandkanten och du kan bo med direktkontakt med havet. Många av hotellen är byggda med ett unikt havsläge och ja, det känns faktiskt som om du sitter i havet. Hotel Tolo är ett sådant hotell liksom Hotel Flisvos. På äkta grekiskt manér är det många nivåskillnader bland hotellen som är byggda högre upp. Familjeägda John & George bjuder på fantastisk havsutsikt, mysigt poolområde och har hiss från huvudgatan så att du slipper den branta backen.


Solresor i Nafplio

I Nafplio erbjuder vi två annorlunda hotellupplevelser. Det mest spektakulära är Nafplia Palace som är inbyggt i det ventianska fortet. Här bor du med oslagbar utsikt över omgivningarna och gillar du retrodetaljer samt höga höjder är det här hotellet för dig. På betydligt lägre höjd ligger designhotellet Amphitryon som erbjuder ett stilistikt boende för dig som uppskattar modern inredning.


Grekisk atmosfär i Tolo

I Tolo är den grekiska atmosfären unik. Under morgontimmarna samlas fiskemännen på små stenbryggor för att dra in dagens fångst till tavernorna som kantar stranden. De många tavernorna skapar en genuin känsla och det är enkelt att förälska sig i den lokala charmen. Bougainvilleor klättrar på husfasaderna och i havet vaggar de små fiskebåtarna sida vid sida. Längs den mindre huvudvägen finns en rad restauranger och butiker. Går du ner till strandremsan tar du dig igenom vitkalkade och smala gränder. Tolo är Grekland på riktigt.


Shopping i historiens Nafplio

Under en kort period, från 1824 till 1834, var Nafplio Greklands huvudstad. Detta var under den grekiska revolutionen när det ottomanska riket hade tagit Aten i besittning. Grekernas uppror ledde till att Nafplio blev huvudstad och här finns därför många monumentala byggnader. Kring Konstituionstorget ligger spännande muséer som innehåller arkeologiska fynd liksom grekiska folkdräkter. Torget är också en samlingsplats med flera barer, tavernor och restauranger. Går du från fortet in till staden kommer du direkt in i stadens äldre delar. Här, i de mysiga gränderna, ligger flera trevliga boutiquer, glasskaféer, trendiga barer och grekiska tavernor i skydd av hängande bougianvilleor. Kombinationen av trevlig shopping med tillfälle att snubbla över spännande historia är det som gör Nafplio unik.


På upptäcktsfärd

Tolo och Nafplio ligger på halvön Peloponnesos och det är Korinthkanalen som gjort att Peloponnesos inte är en del av det grekiska fastlandet. Här kan du hitta många efterlämningar från antikens dagar. Bland annat kan du besöka Sparta som ligger cirka två timmars bilfärd från Tolo. Korinthkanalen når du på cirka en timme, liksom staden med samma namn. Oavsett om du bor i Tolo eller Nafplio är det enkelt att ta sig mellan orterna. Det tar bara 15 minuter med lokalbuss. På Peloponnesos finns också mytomspunna Mykene som är väl värt ett besök för den som vill fördjupa sig i antikens Grekland. Aten når du på två timmar från båda orterna och du kan med fördel göra flera båtutflykter till de närliggande öarna.

Välkommen till Tolo och Nafplio!


Video