Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Bilder och hotell

Tolo/Nafplio

På natursköna Peloponnesos, endast två timmar från Aten, ligger de vackra, romantiska och charmiga orterna Tolo och Nafplio. Här har allt sin stilla gång och den grekiska atmosfären finns överallt. Tolo, den lilla orten som har en vacker strandremsa som gjord för promenader. Hamnstaden Nafplio var under kort period Greklands huvudstad. Staden har många intressanta sevärdheter som till exempel det iögonfallande venetianska fortet som är beläget högt upp på ett berg. Till Tolo och Nafplio reser du som vill uppleva det genuina Grekland!

Sol och bad

Tolos strand löper längs hela orten och längst västerut finns den bredaste och vackraste delen. Stranden är till största del finkornig sand och längre ut är det mer stenigt. Här är vattnet väldigt klart och det sägs att om du simmar ut till den lilla ön som ligger mitt i viken kan du se ner till 50 meters djup. Det är knappt som att du behöver cyklop. Havet är stillsamt och det blir mycket sällan några större vågor.
I Nafplio följer du strandpromenaden för att komma till en mindre klapperstenstrand. På andra sidan fortet finns också stränder som du kan besöka. Annars kan du med fördel göra en båttur till någon av de närliggande öarna. Det går även flera bussar till Tolo.

Läs mer här!

Upplev Tolo/Nafplio

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om området?
Läs mer här. 

Upplev det bästa

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan!
Se och boka här.

Peloponnesos

Här hittar du infomation om området. 
Läs mer här.

Vädret på Peloponnesos

När är det varmast i vattnet? När är dagarna längst?
Hitta allt om vädret här.

Utflykter

Antikens höjdpunkter Ca 560 kr/vuxen /vuxen

Upptäck Peloponnesos antika skatter under en heldagsutflykt. På den här utflykten fördjupar vi oss i två av Unescos världsarv och vi besöker det venetianska fortet Palamidi i Nafplio. Efter upphämtning vid hotellet tar vi oss till Epidaurus som ofta benämns som en av världens vackraste amfiteatrar. Vår färd fortsätter sedan till den antika staden Mykene. Efterlämningarna här kan dateras till 1600 f.Kr och Mykene var en av antikens viktigaste städer. Den mytologiske kungen Agamemnon hade sitt kungadöme här och vi får bland annat se den välbevarade lejonporten, Aigisthos grav och Artreus skattkammare. Vi tar oss sedan an det moderna Greklands första huvudstad Nafplio. Högt upp på ett berg tornar det vackra venetianska fortet Palamidi upp sig och enligt legenden är det 999 steg upp. Vi tar dock bussen upp och här njuter vi av den magnifika utsikten medan vi får en inblick i Greklands och Peloponnesos historia.

Information
• Ca pris 560 kr/vuxen och 280 kr/barn
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Inträdesavgifter tillkommer
• Kan förbokas eller bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet
• Skandinavisktalande guide samt engelsktalande lokalguide

Båttur med badstopp Ca 340 kr/vuxen /vuxen

Möt havet och det stilla lugnet vid Tolos kust under en halvdags utflykt med båten Eros. Den charmiga lilla båten tar dig ut i havet för ett badstopp mitt ute i det azurblå vattnet. Det lena och klara vattnet är en dröm för badälskare! Eros tar dig sedan tillbaka till stranden för en traditionell grekisk grillunch. Njut av de lokala delikatesserna medan du slappnar av till ljudet av vågorna.

Information
• Ca pris 340 kr/vuxen och 170 kr/barn
• Halvdag
• Lunch ingår
• Kan förbokas eller bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet
• Skandinavisktalande guide

Grekiska ö-drömmar Ca 340 kr/vuxen /vuxen

Njut av en heldag på havet! På den här utflykten besöker vi två av de vackraste öarna i Saroniska bukten. Först släpper vi ner ankaret vid den idylliska ön Hydra. Här finns inga stränder utan ön är känd för sin mysiga atmosfär och natursköna omgivningar. Den halvmåneformade lilla staden på ön har ett brett utbud av butiker och kaféer. Att strosa runt här ger sinnesro för själen och sväng gärna in på någon av bakgatorna där genuina tavernor går att finna. Hela ön är dessutom bilfri. Vår båttur fortsätter sedan till sandsträndernas ö, Spetses. Passa på att sola och bada i de pittoreska omgivningarna. Vill du fördjupa dig i historien rekommenderar vi ett besök på hjältinnan Bouboulinas museum.

Information
• Ca pris 340 kr/vuxen och 170 kr/barn
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Kan förbokas eller bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet
• Skandinavisktalande guide

Upplev Aten Ca 580 kr/vuxen /vuxen

På ett berg mitt i centrala Aten tornar majestätiska Akropolis upp sig som en ständig påminnelse om det antika Grekland. Under en heldagsutflykt får du möta Atens spännande sevärdheter på en guidad tur. Bland annat stannar vi vid Panathinaiko stadium där de första olympiska spelen hölls i modern tid, 1896. Du får uppleva arkeologiska platser och ståtliga marmorpelare som står uppradade på olika platser runt om i staden. Givetvis är dagens höjdpunkt Akropolis, där vi vandrar runt och upplever den magiska platsen med Athenas tempel och Parthenon. Som om det inte var nog besöker vi också Akropolis museum som har en imponerade samling av föremål från antikens Grekland. Vi tar oss sedan ner för Akropolis sluttning till den charmiga stadsdelen Plaka, som även är Atens äldsta kvarter. Här får du tid att på egen hand insupa den grekiska atmosfären i de mysiga gränderna och kan fortsätta strövtåget med att upptäcka arkeologiska efterlämningar eller så kan du slå dig ner på någon av tavernorna med en svalkande dryck.

Information
• Ca pris 580 kr/vuxen och 290 kr/barn
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Inträdesavgifter tillkommer
• Kan förbokas eller bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet
• Skandinavisktalande guide samt engelsktalande lokalguide

Karta

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7

Om Tolo

Solresor i Tolo

De flesta av Solresors hotell ligger belägna alldeles vid strandkanten och du kan bo med direktkontakt med havet. Många av hotellen är byggda med ett unikt havsläge och ja, det känns faktiskt som om du sitter i havet. Hotel Tolo är ett sådant hotell liksom Hotel Flisvos. På äkta grekiskt manér är det många nivåskillnader bland hotellen som är byggda högre upp. Familjeägda John & George bjuder på fantastisk havsutsikt, mysigt poolområde och har hiss från huvudgatan så att du slipper den branta backen.


Solresor i Nafplio

I Nafplio erbjuder vi två annorlunda hotellupplevelser. Det mest spektakulära är Nafplia Palace som är inbyggt i det ventianska fortet. Här bor du med oslagbar utsikt över omgivningarna och gillar du retrodetaljer samt höga höjder är det här hotellet för dig. På betydligt lägre höjd ligger designhotellet Amphitryon som erbjuder ett stilistikt boende för dig som uppskattar modern inredning.


Grekisk atmosfär i Tolo

I Tolo är den grekiska atmosfären unik. Under morgontimmarna samlas fiskemännen på små stenbryggor för att dra in dagens fångst till tavernorna som kantar stranden. De många tavernorna skapar en genuin känsla och det är enkelt att förälska sig i den lokala charmen. Bougainvilleor klättrar på husfasaderna och i havet vaggar de små fiskebåtarna sida vid sida. Längs den mindre huvudvägen finns en rad restauranger och butiker. Går du ner till strandremsan tar du dig igenom vitkalkade och smala gränder. Tolo är Grekland på riktigt.


Shopping i historiens Nafplio

Under en kort period, från 1824 till 1834, var Nafplio Greklands huvudstad. Detta var under den grekiska revolutionen när det ottomanska riket hade tagit Aten i besittning. Grekernas uppror ledde till att Nafplio blev huvudstad och här finns därför många monumentala byggnader. Kring Konstituionstorget ligger spännande muséer som innehåller arkeologiska fynd liksom grekiska folkdräkter. Torget är också en samlingsplats med flera barer, tavernor och restauranger. Går du från fortet in till staden kommer du direkt in i stadens äldre delar. Här, i de mysiga gränderna, ligger flera trevliga boutiquer, glasskaféer, trendiga barer och grekiska tavernor i skydd av hängande bougianvilleor. Kombinationen av trevlig shopping med tillfälle att snubbla över spännande historia är det som gör Nafplio unik.


På upptäcktsfärd

Tolo och Nafplio ligger på halvön Peloponnesos och det är Korinthkanalen som gjort att Peloponnesos inte är en del av det grekiska fastlandet. Här kan du hitta många efterlämningar från antikens dagar. Bland annat kan du besöka Sparta som ligger cirka två timmars bilfärd från Tolo. Korinthkanalen når du på cirka en timme, liksom staden med samma namn. Oavsett om du bor i Tolo eller Nafplio är det enkelt att ta sig mellan orterna. Det tar bara 15 minuter med lokalbuss. På Peloponnesos finns också mytomspunna Mykene som är väl värt ett besök för den som vill fördjupa sig i antikens Grekland. Aten når du på två timmar från båda orterna och du kan med fördel göra flera båtutflykter till de närliggande öarna.

Välkommen till Tolo och Nafplio!


Video