Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Peloponnesos

Upptäck Peloponnesos och det genuina Grekland! Njut av natursköna omgivningar med vackra kuststräckor och äkta grekisk atmosfär. Möt det rika kulturarvet med efterlämninngar från antikens Grekland och upplev den spännande historien. Res till mysiga Tolo för en semester med sol och bad eller utforska shoppingen i hamnstaden Nafplio. Peloponnesos passar dig som vill uppleva det autentiska Grekland.

Genuina Grekland

Peloponnesos är för många ett ganska okänt resmål i Grekland. Hit har inte massturismen nått i samma utsträckning som på de populära öarna. Även om kulturskatterna och monumenten lockar en del besökare är det ofta väldigt stillsamt på de kända sevärdheterna. Peloponnesos sprudlar av grekisk charm. Det vackra berglandskapet med grönskande kullar är som gjort för att utforskas. I Solresors utbud finner du två mysiga resmål – Tolo och Nafplio. I Tolo möts du av vitkalkade hus med blå dörrar och små gränder. Nafplio är staden med en sofistikerad aura blandad med historiska byggnader och monument.

Läs mer här!

Upplev Peloponnesos

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om området?
Läs mer här. 

Upplev det bästa

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan!
Se och boka här.

Vädret på Peloponnesos

När är det varmast i vattnet? När är dagarna längst?
Hitta allt om vädret här.

Resor till Peloponnesos

  • Tolo/Nafplio

    Till Tolo och Nafplio reser du som vill uppleva det genuina Grekland!

  • Kalamata

    Livlig stadskärna och fina stränder

Vi rekommenderar

Tolo
Hotel John & George Charmigt hotell med härligt poolområde
Fullbokat
Tolo
Hotel Asteria Modernt och fyrstjärnigt med härligt poolområde
Fullbokat
Nafplio
Nafplia Palace Hotel Unik hotellupplevelse i Nafplios fort!
Fullbokat

Hotell på Peloponnesos

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Hitta din resa till Peloponnesos

Reslängd

  • 7
Datum
Flygplats
Destination
Pris fr.

Om Peloponnesos

Nafplio

Nafplio är en vacker hamnstad cirka två timmar utanför Aten med många historiska sevärdheter liksom storstadspuls. Under en kort period (1824 till 1834) var Nafplio Greklands huvudstad. Mest iögonfallande är det ståtliga venetianska fortet som vilar högt upp på ett berg med magisk utsikt över staden och havet. Letar du efter en annorlunda hotellupplevelse ska du bo på Nafplia Palace som ligger inbyggt i fortet. Här bjuds du på ett spektakulärt läge med fantastisk havsutsikt från hotellets terrass. Ogillar du höga höjder kan du bo bekvämt på det moderna designhotellet Amphitryon Hotel och njuta av Nafplios trevliga shoppingutbud och grekiska atmosfär.


Tolo

Liksom Nafplio ligger Tolo cirka två timmars bilfärd från Aten och är Peloponnesos mest romantiska ort. Här kan du välja mellan med att bo direkt vid havet på Hotel Tolo eller på charmiga familjehotellet John & George lite längre upp i orten. Tolo är charmigt grekiskt och här råder en lugn och avslappnad stämning som framförallt lockar dig som vill uppleva det genuina Grekland. Längs strandkanten ligger flera mysiga tavernor som lockar med fetost, souvlaki, fisk och andra lokala specialiteter. 


På upptäcktsfärd

Korinthkanalen, som tagit nästan 3000 år att färdigställa, delar Peloponnesos från det grekiska fastlandet. Kanalen är ett populärt utflyktsmål och från våra orter Tolo och Nafplio tar det cirka en timme att ta sig hit. På Peloponnesos kan du hitta många efterlämningar från antikens dagar. Bland annat kan du besöka Sparta som ligger cirka två timmars bilfärd från Tolo och Nafplio. Strax utanför Sparta ligger världsarvet Mystras med de imponerande ruinerna från den bysantinska stadsstaten. På Peloponnesos finns också mytomspunna Mykene som är väl värt ett besök för den som vill fördjupa sig i antikens Grekland. Efterlämningar från antikens olympiska spel hittar du i staden Olympia, cirka 2,5 timme från våra semesterorter. En av världens vackraste amfiteatrar, Epidauros, finner du också på Peloponnesos. Aten når du på två timmar och från Tolo eller Nafplio. Från båda orterna kan du med fördel göra flera båtutflykter till de närliggande öarna.

Välkommen till Peloponnesos!
Dela nuvarande URL via E-mail