Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Platanias

Platanias

Res med charter eller reguljärt till Kretas berömda semesterort Platanias. Orten är en av de mest omtyckta på Kreta och här hittar du ett varierat utbud av såväl restauranger som barer, nöjesliv, butiker och uteserveringar. Koppla av vid den kilometerlånga stranden, besök genuina Chania och njut av det solsäkra klimatet – Platanias har någonting för alla!

Semestra i Platanias

Längs Chaniakusten finner du flertalet trevliga och små semesterorter såsom Platanias, Maleme och Agii Apostoli. Platanias är den största och mest livliga orten av de alla – här finns det mesta för en komplett och lyckad semester. Koppla av vid den kilometerlånga stranden, njut av det solsäkra klimatet eller utforska utbudet i närheten. Oavsett hur du vill tillägna din semester har Platanias någonting för alla och lämpar sig väl för både par, unga och barnfamiljer. I ortens charmiga centrum serveras både internationella och kretensiska rätter på de inbjudande restaurangerna. Du kan också luta dig tillbaka med en uppfriskande dryck på någon trevlig uteservering. Inpå kvällen kan du känna hur ortens centrum ändras från avslappnat till pulshöjande. Det levande nattlivet lockar en ung publik och flera diskotek håller öppet under sommarmånaderna. I de äldre delarna av Platanias kan du dock njuta av lugnet och det äkta grekiska vardagslivet. För den shoppingglada finns mindre butiker som säljer såväl kläder som skor, väskor, solglasögon och souvenirer. Vill du uppleva ett annat utbud kan enkelt ta dig till Chania som bortsett från restauranger, barer och nöjesliv också erbjuder internationella klädesbutiker.

Läs mer här!

Upplev mer av Kreta

All inclusive på Kreta

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Hitta ditt hotell här >>

Upplev det bästa av Kreta

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >>

Allt du behöver veta

Transfertider, reseledarservice och annan nyttig information om Kreta.
Läs mer här >>

Vädret på Kreta

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Kretas väder här >>

 

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Om Platanias

Solresor i Platanias

Precis intill Medelhavet finner du det mysiga lägenhetshotellet Indigo Mare. Hotellet har en privat sandstrand där du som gäst kan njuta av avkopplande dagar till havets brus. Omega Platanias lägenheter erbjuder dig ett lugnt och bekvämt boende med gångavstånd till det mesta. Här råder en avslappnad stämning tack vare hotellets storlek och läge. Vill du däremot njuta av en vistelse med all inclusive så är Porto Platanias Village lägenheter alternativet för dig. Det fina poolområdet och närheten till både strand och centrum gör detta hotell till en riktig familjefavorit!

Sol och bad

Kreta bjuder på utmärkta badmöjligheter och vackra stränder runt om hela ön - Platanias är inget undantag. Här kan du tillbringa lata dagar och njuta av ett härligt semesterliv vid det kristallklara vattnet. Stranden består av grovkornig sand och det finns även mindre strandavsnitt med klappersten. Undervattensströmmar samt varierande vattendjup kan förekomma. Skulle du bli rastlös finns flertalet nervkittlande vattensportsaktiviteter att testa på. I den sammanväxta grannorten, Agia Marina, finner du den långgrunda och mest barnvänliga sandstranden.

Upptäck Kreta

Upplev mer av denna fantastiska ö genom att följa med på någon av Solresors utflykter. Vi erbjuder ett innehållsrikt utflyktsprogram där du bland annat har möjlighet att få följa med till Kretas största sevärdhet Knossos och Europas längsta ravin, Samaria-ravinen. Det finns mängder av utflyktsmål på Kreta som du kan upptäcka på egen hand! Ge er iväg på upptäcktsfärd längs Kretas västkust och fascineras av några av öns vackraste stränder – Elafonisi Beach, Balos Beach och Falassarna Beach. Eller åk österut för ett besök i den genuina och charmiga staden Chania, vilket vi varmt rekommenderar!

Välkommen till Platanias!Dela nuvarande URL via E-mail