Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Chaniakusten

Belägen mitt emellan Europa och Afrika är denna underbara ö bedövande vacker med sina över 2 000 meter höga snöklädda bergskammar, bördiga slätter, raviner och grottor, små havsvikar och vidsträckta sandstränder. Västra Kreta anses allmänt vara öns vackraste sida och i vår absoluta strävan att erbjuda dig det bästa har vi valt att koncentrera oss på området kring Chania. Här ligger förutom charmiga Chania stad även många av öns trevligaste semesterorter som pärlor på ett band. Agii Apostoli, Kato Stalos, Agia Marina och Platanias är alla badorter med fantastiska sol- och badmöjligheter på bekvämt avstånd till Chania. Fortsätter du ytterligare västerut uppenbarar sig de lugna oaserna Maleme och Kolimbari.

Chaniakusten bildas av staden Chania och alla badorter som ligger som ett pärlband väster om staden. Badorterna är i princip sammanbyggda och har namn som Agii Apostoli, Kato Stalos, Agia Marina och Platanias. Alla orter har bekvämt taxiavstånd in till Chania stad, mellan 10-20 minuter.

Chania stad

Chania, Kretas näst största stad, är utan tvekan öns mest intressanta och mysiga. Området kring hamnen är särskilt trevligt med sina caféer, tavernor och fina fiskrestauranger. Omkring den vackra hamnen finns många byggnader från den venetianska och turkiska tiden bibehållna i gott skick. Det är här i den gamla välbevarade stadsdelen med sina smala gränder och charmiga torg som turisterna samlas. Räkna med att det under hela säsongen är full kommers här med liv och rörelse dagtid som kvällstid. Belägen centralt i staden är saluhallen och verkligen värd ett besök. Här trängs allsköns frukt, grönsaker, kryddor och blommor om din uppmärksamhet. Området kring saluhallen lämpar sig väldigt väl för shopping, inte minst av skinn, skor och smycken.


Boka all inclusive längs Chaniakusten!

All inclusive innebär att allt är inkluderat i resans prisDet gäller både mat och dryck och i vissa fall även aktiveteter. Solresor erbjuder all inclusive på många hotell och resmål. Oavsett om man reser på egen hand, i par eller som familj vågar vi påstå att all inclusive är ett av de mest prisvärda alternativen. Längs Chaniakusten har Solresor glädjen att erbjuda flera alternativ för er som önskar boka hotell med all inclusive. I och vid lilla fiskesamhället Kolimbari ligger vår fina anläggning Grand Bay Beach Resort direkt på stranden. I Maleme finner du Maleme Mare. I Kato Daratso ligger Solresors populära familjeanläggning Sirios Village där du bor på all inclusive-basis.


Utflykter 

längs Chaniakusten
Stadstur i Chania
Knossos
Det gömda Kreta
Elafonisi
Samaria
Båttur Gramvousa


På egen hand

Det finns mängder av utflyktsmål på Kreta. Med hyrbil kan du välja själv bland öns många smultronställen. Fallassarna är en härlig upplevelse av flera kilometer lång sandstrand och kristallklart vatten på västra Kreta. Nedanför klostret Moni Preveli på sydkusten ligger Prevelistranden, en vacker palmklädd strand som nås via en liten stig. Ytterligare platser väl värda ett besök för såväl vacker miljö som för sköna bad är sydkustens Frangokastello och Paleochora. Kreta lämpar sig dessutom alldeles förträffligt till vandrings- och cykelturer.

Upplev mer av Kreta

All inclusive på Kreta

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Hitta ditt hotell här >>

Upplev det bästa av Kreta

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >>

Allt du behöver veta

Transfertider, reseledarservice och annan nyttig information om Kreta.
Läs mer här >>

Vädret på Kreta

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Kretas väder här >>

 

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail