Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Almyrida/Kalives

Almyrida/Kalives

Solresor har glädjen att kunna erbjuda två riktigt trevliga resmål på västra Kreta i form av resmålen Almyrida och Kalives. Här råder en lugn och avslappnad atmosfär, med närhet till natur och hav, i resmål som bägge andas väldigt mycket Grekland. I Almyrida och Kalives är det framförallt ett slappt och behagligt strandliv som lockar men i de vackra, gröna och frodiga omgivningarna finns utmärkta möjligheter till aktiviteter som vandring, trekking och cykling. 

Lugnet råder
Såväl Almyrida som Kalives erbjuder ett påtagligt lugn och en skönt avslappnad atmosfär där befolkningen möter dig med en genuin vänlighet. Här sitter de gamla farbröderna på någon av ortens kafeneion, njuter en kall raki och samtalar över ett parti tavli. Gränderna i byn är smala, utbudet av restauranger och butiker är inte stort men fullt tillräckligt och trafiken längs huvudgatan är begränsad. På söndagar är detta ett populärt utflyktsmål för många kretensare som tar med sig hela familjen för sköna bad och långa luncher bestående av grillade fisk- och skaldjursrätter och andra lokala läckerheter. 

Upplev mer av Kreta 
Almyrida och Kalives är små byar belägna vid Soudabuktens inlopp på Kretas nordkust, strax öster om Chania och väster om Rethymnon, Avståndet är kort till dessa bägge hamnstäder och med deras fina utbud av barer, restauranger och butiker rekommenderas varmt ett eller flera besök. Du kan enkelt transportera dig med lokalbuss men för full frihet och bekvämlighet rekommenderas att hyra bil. 

Chania stad
Chania, Kretas näst största stad, är utan tvekan öns mest intressanta och mysiga. Området kring hamnen är särskilt trevligt med sina caféer, tavernor och fina fiskrestauranger. Omkring den vackra hamnen finns många byggnader från den venetianska och turkiska tiden bibehållna i gott skick. Det är här i den gamla välbevarade stadsdelen med sina smala gränder och charmiga torg som turisterna samlas. Räkna med att det under hela säsongen är full kommers här med liv och rörelse dagtid som kvällstid. Belägen centralt i staden är saluhallen och verkligen värd ett besök. Här trängs allsköns frukt, grönsaker, kryddor och blommor om din uppmärksamhet. Området kring saluhallen lämpar sig väldigt väl för shopping, inte minst av skinn, skor och smycken. 

På egen hand
Det finns mängder av utflyktsmål på Kreta. Med hyrbil kan du välja själv bland öns många smultronställen. Fallassarna är en härlig upplevelse av flera kilometer lång sandstrand och kristallklart vatten på västra Kreta. Nedanför klostret Moni Preveli på sydkusten ligger Prevelistranden, en vacker palmklädd strand som nås via en liten stig. Ytterligare platser väl värda ett besök för såväl vacker miljö som för sköna bad är sydkustens Frangokastello och Paleochora. Kreta lämpar sig dessutom alldeles förträffligt till vandrings- och cykelturer.

Upplev mer av Kreta

All inclusive på Kreta

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Hitta ditt hotell här >>

Upplev det bästa av Kreta

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >>

Allt du behöver veta

Transfertider, reseledarservice och annan nyttig information om Kreta.
Läs mer här >>

Vädret på Kreta

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Kretas väder här >>

 

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail