Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Vädret i Aten/Atens riviera

Vädret i Aten och Atens riviera är fantastiskt för sol, bad och upplevelser för dig som kombinera storstad med stränder. Under högsommaren, när vädret inne i Aten kan bli riktigt hett, kan du fly den värsta värmen genom att ta spårvagnen till de gyllene stränderna längs Atens riviera. Akropolis kan du besöka när som helst på året och behagligast väder får du under för- och sensommaren. Aten och Atens riviera är ett utmärkt resmål med temperaturer kring 27 till 29 grader under juni, juli och augusti. 

Genomsnittstemperatur i Aten/Atens riviera

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

12 12 14 18 22 27 29 29 26 21 17 13
7 7 9 12 16 20 22 22 19 16 12 9
15 14 14 15 18 22 24 25 23 21 18 16

 DAG     NATT     HAV

När är det bäst att besöka Akropolis?
Akropolis lockar de allra flesta som reser till Greklands huvudstad och att vandra i ruinerna av den gamla höga staden från antiken är verkligen något att rekommendera. Akropolis går att besöka året runt och om du vill få den bästa upplevelsen ska du satsa på att besöka världsarvet under lågsäsong. Då är det inte lika varmt som mitt i sommaren och du kan lugnt njuta av omgivningarna utan att bli för svettig när du går uppför trapporna. Från oktober till april är det verkligen en fröjd att strosa runt bland återstoden av staden. Naturligtvis ska det varma vädret inte avskräcka dig från att ge dig upp till Akropolis, se till att ta med dig tillräckligt med vatten att svalka dig med om det är en riktigt varm sommardag.

Kombinera stad och strand
Aten är en underbar storstad att semestra i om du vill ha möjlighet att kombinera stadsliv med sol och bad. Sydväst om staden ligger Atens riviera som är ett pärlband av exklusiva förorter med vackra, gyllene sandstränder. Med spårvagn tar det cirka 40 minuter från centrala Aten och i Glyfada, eller någon av de andra orterna, kan du njuta av ett skönt medelhavsklimat under högsommaren. Temperaturen är som högst i juni, juli och augusti och att antingen bo på Atens riviera eller ta sig hit under de varmaste dagarna är utmärkt för sol, bad och shopping.

 

Dela nuvarande URL via E-mail