Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Om Helsingfors

Helsingfors – Den förtrollande huvudstaden
Den finska huvudstaden Helsingfors kan absolut benämnas som en av Europas dolda pärlor. Helsingfors är en liten, men väldigt charmerande huvudstad som trollbinder alla besökare vid första anblick tack vare dess pittoreska små gator och trevlig, inbjudande allmänna platser. Är du på jakt efter en storstadsresa där du samtidigt vill att stämningen och atmosfären ska vara avslappnad och lugn – då är Helsingfors det perfekta valet för dig.

Sevärdheter i Helsingfors
Helsingfors är en stad där det finns en mängd saker att se och göra. Här finns flera spännande sevärdheter och en vacker byggnadsarkitektur. Ett av stadens kända landmärken är Helsingfors domkyrka som majestätiskt och imponerande tornar upp sig över staden. Den vackra vita kyrkan grundades på 1800-talet och är placerat på toppen av en bred trappa där det ofta sitter såväl turister som invånare om avnjuter en medhavd frukost, lunch eller kaffe. Domkyrkan lockar till sig mängder av turister varje dag och är en av huvudstadens mest populära turistattraktioner.

En annan känd plats i Helsingfors är stadens rådhus som ursprungligen användes som ett hotell när det stod färdigbyggt i starten av 1800-talet. Idag är det Helsingfors borgmästare som huserar i rådhuset, men platsen – med dess stora öppna torg framför, har även blivit en samlingspunkt för de lokala invånarna och turisterna. År 1965 genomgick rådhuset en stor renovering, men väl då lyckades de bibehålla mycket av rådhusets ursprungliga arkitektur. Besök gärna rådhuset är du befinner dig i Helsingfors och ta del av dess fina byggnadskonst, delta i evenemang som arrangeras eller passa på att gå på en konsert.

När du väl är i Helsingfors bör du även ta en av de små färjorna som kör från stadens hamn ut till ön Suomenlinna - Sveaborg. Ön är en av världens största sjöfästningar och är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Väl här finns en mängd olika saker att se och ta del av - däribland en stor ubåt och flera museer.

Restauranger och nattliv

I Helsingfors myllrar det av restauranger som serverar såväl lokala specialiteter som internationella måltider i alla möjliga prisklasser. Staden har dessutom flera guldkorn när det kommer till trevliga barer där du kan avnjuta en härlig kväll. För den som vill dansa och vara vaken till sent inpå småtimmarna erbjuder Helsingfors även ett stort urval av olika nattklubbar.

Shopping i Helsingfors
Helsingfors är en stad som erbjuder ett väldigt stort och bra urval av trevliga gator med shoppingmöjligheter. I stadens berömda designdistrikt kan du hitta en fantastisk blandning av trevliga butiker, mysiga caféer och trendiga gallerier. Här kan du spendera flera timmar genom att strosa omkring bland de olika butikerna och fönstershoppa eller kanske göra ett och ett annat fynd. Är du intresserad av att göra shoppingfynd ska du absolut ta dig tid till att Helsingfors marknadsplats där du kan hitta en mängd olika souvenirer och lokala finska specialiteter.

Transport
Av alla Europas huvudstäder är Helsingfors en av de mindre, vilket gör det möjligt för dig att gå runt i princip till alla sevärda delar av staden. Det finns givetvis också flera former av allmänna transportmedel så som stadens spårvagn 3T som går direkt genom centrum. Det är ett ypperligt sätt att se stora delar av Helsingfors. Du kan också använda dig av metron som enkelt och bra enbart utgörs av en linje. Därtill kan du transportera dig runt med hjälp av buss och taxi.

Vår Service:

När du reser med Solresor till Helsingfors beställer du en flexibel paketresa. Det innebär att du flyger med reguljärflyg och därmed själv kan bestämma exakt hur länge du vill besöka vårt grannland i öst. Besök Helsingfors under en weekend eller under så många dagar som du själv eller ditt resesällskap behagar. Eftersom du bokar en flexibel paketresa är det inga svensktalande reseledare på resmålet, men du kan alltid kontakta Solresor i Sverige om du uppstår några problem eller frågor under din resa.

Dela nuvarande URL via E-mail