Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Om Finland

Finland – natur, historia och bastubad
Åk på semester till Finland och förbered dig på en resa fylld av olika upptäckter. Finland är ett land som bjuder på en fantastisk natur, spännande historia, en mängd olika upplevelser och en spännande och säregen bastukultur. Landets huvudstad Helsinki – Helsingfors är en stad som omgärdas av vatten i syd, öst och även i väst. Staden har därmed ett livligt hamnområde där det rådet en unik och speciell atmosfär. Staden är även känd för sin vackra och moderna arkitektur och erbjuder ett stort kulturutbud som tillfredsställer den mest kräsna kulturfantasten.

Den finska huvudstaden
Den finska huvudstaden Helsingfors har under flera år stått lite i skuggan i förhållande till de andra kända storstäderna, men börjar att klättra upp allt högre över trendiga och populära städer att besöka. Staden är fullspäckad med kultur, historia och andra intressanta sevärdheter. Här finns något att göra och uppleva för alla oavsett ålder. Addera det faktum att Helsingfors är en otroligt vacker huvudstad och på flera platser kan du hitta små, charmerande gator och öppna torg. Det finns även ett brett utbud av såväl restauranger som shoppingmöjligheter – det finns dels något för varje smak, dels något för alla prisklasser.

Finsk gastronomi
De finska mattraditionerna bygger på inspiration och influenser både från det västerländska och österländska köket. Det som dock främst utmärker den finska matkulturen är att matlagningen huvudsakligen är baserad på naturliga råvaror från växtriket, vilket ger upphov till en sund och fiberrik kost. En annan klassisk rätt som ofta serveras på de finska matborden är karelska piroger som är fyllda med en blandning av ris, smör och ibland även kokt ägg.

Den klassiska saunan
Finländarna älskar sin bastu och att bada bastu är en viktig tradition hos majoriteten av de finska invånarna. Väl på besök i Finland bör du därför ta tillfället i akt till att prova på ett äkta traditionellt finskt bastubad. Ett äkta bastubad föregår vanligtvis i en liten bastu ute i naturen med olika tillhörande ritualer. Bastubadet sägs ha en positiv inverkan på såväl sinnet som kroppen och är en aktivitet som har blivit allt mer trendig och populär att prova.

Fakta om Finland
Trots att Finland är ett relativt stort land till ytan bor det enbart cirka 5.5 miljoner människor i landet varav cirka 650.000 av dessa är bosatta i landets huvudstad.

Resor till Finland

Helsinfors

Res till Helsingfors och upplev Finlands förtrollande huvudstad. 
Läs mer om Helsingfors här »

 

Dela nuvarande URL via E-mail