Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Thailand

    Thailand

Om Thailand

Upplev ett av våra mest älskade resmål, Thailand! Med Solresor kan du resa till omtyckta Phuket, de vackra stränderna i Khao Lak och till klassiska Hua Hin. Njut av den avkopplande atmosfären på de exotiska stränderna och slappna av i den trivsamma miljön på hotellet. Gör utflykter till de berömda öarna i Phang Nga-bukten eller varför inte kombinera din vistelse med fler upplevelser? Du kan bo några nätter på det tropiska paradiset Koh Yao Noi och byter sedan till Phuket eller Khao Lak. Du kan också bo i Hua Hin för att sedan avsluta din vistelse med två nätter i Bangkok. Hua Hin har även en tilldragningskraft för golfspelare världen över och här hittar du banor i absolut toppklass!

Phuket och paradisön Koh Yao Noi

Det finns få resmål som skandinaver håller så varmt om hjärtat som Phuket. Thailands största ö lockar med vidsträckta stränder, härlig atmosfär, bra shopping och oförglömliga utflykter. Solresor har hotell i Nai Yiang, Kamala, Patong, Karon och Kata. Semesterorterna har något för alla – vill du ha en rofylld semester för familjen? Välj Kamala eller Kata. Vill du hellre ha lite mer puls fast ändå koppla av? Välj Karon. Om du vill uppleva det oexploaterade Phuket ska du spana in Nai Yiang och ifall unika hotell passar dig ska du bo på ön Koh Yao Noi i Phang Nga-bukten. Här har du ett tropiskt paradis nästan för dig själv.


Khao Lak

Khao Lak är kustremsan som består av milslånga, gyllene sandstränder. Hit reser du som framför allt söker avkoppling och återhämtning. Tempot är betydligt lugnare än Phuket och de barnvänliga stränderna gör också att familjer trivs utomordentligt bra här. Hotellen har ofta priviligierade strandlägen, hög standard och utmärkta faciliteter. Khao Lak är perfekt för dig som vill ha en skön semester i ett riktigt strandparadis.


Hua Hin

Solresor reser till den klassiska semesterorten Hua Hin på Thailands östkust. Hua Hin är landets äldsta badort och på tågstationen finns alltid ett väntrum iordningställt för kungafamiljen. Här har kungafamiljen sitt sommarresidens och det strör extra glans över Hua Hin. Under 90 år har den lilla fiskebyn växt fram till en modern semesterstad och har ändå lyckats behålla sin genuina charm. Utbudet av restauranger, barer och affärer är mycket stort och det flesta hotell är belägna vid den milslånga stranden. Här kan du verkligen roa dig kungligt.


Atmosfär

Få resmål kan mäta sig med den thailändska vänligheten. Thailand – leendenas land, har lockat svenskar i åratal. Det thailändska lugnet är något som tilltalar oss skandinaver och många återvänder gärna hit för att återuppleva det varma välkomnandet och känslan av att allt har sin stilla gång. Addera de magiskt vackra stränderna och du har ett resmål som är komplett.


Stränder, shopping och avkoppling

Thailands världsberömda stränder inramar sinnebilden av paradiset. Vajande palmer står uppradade vid strandkanten och havet har oftast perfekt temperatur. Den avkopplande atmosfären som råder på stränderna är en av orsakerna att många väljer att semestra här. Kombinationen av det perfekta strandlivet och prisvärd shopping gör att Thailand hamnar högt på listor över länder vi gärna besöker. Hua Hin, Phuket och Khao Lak har olika shoppingutbud. Hua Hin är känt för sina nattmarknader som börjar under tidig kväll och pågår fram till midnatt – här kan du göra riktiga fynd! Två gånger i veckan slår även nattmarknader upp i Karon på Phuket. Både på Phuket och i Hua Hin finns stora shoppinggallerior med internationella märken liksom gallerior med thailändska hantverk, väskor, tyger och kläder. Khao Lak har ett mindre shoppingutbud i jämförelse med Hua Hin och Phuket.


Det thailändska köket

Maten i Thailand består till största del av ris och nudlar med wokade grönsaker tillsammans med kött, fisk, skaldjur och kyckling. Många tror att maten är stark och det är en seglivad myt. Thailändsk kokkonst strävar efter balans mellan olika smaker. Måltiderna kryddas gärna med citrongräs, koriander och andra örter. Vill du prova en thailändsk rätt rekommenderar vi verkligen pad thai – en av de absolut mest klassiska maträtterna som inte är kryddstark för chili lägger du på själv, om du vågar.


Upptäck Thailand

Thailand är ett vackert land med variationsrik natur. I Solresors utflyktsprogram hittar du ett stort utbud av olika slags upplevelser. Från Hua Hin kan du besöka huvudstaden Bangkok under en kväll (övernattning ingår) eller ge dig ut på en cykeltur på den thailändska landsbygden. Vill du ha mer fart kan vi rekommendera jeepsafari i regnskogen. Från Phuket och Khao Lak kan du ge dig ut i den berömda Phang Nga-bukten och ägna dagarna åt snorkling. Vi har flera olika båtturer till Koh Phi Phi och James Bond Island. Missa heller inte Similanöarna utanför Khao Laks kust – de obeskrivligt vackra öarna etsar sig fast i minnet. Oavsett vad du vill göra har vi ett rikt utbud som lär mätta din upptäckarlust.

Spela golf

I Hua Hin finns flera utmärkta golfbanor av hög kvalitet som erbjuder spel i naturskön och grönskande miljö. Boka Solresors prisvärda greenfee-paket när du bokar din resa till Thailand, då ingår dessutom förbokade starttider.

Välkommen till Thailand!

 

 

Upplev mer av Thailand

Allt du behöver veta

Transfertider, reseledarservice och annan nyttig information.
Läs mer här >

Upplev det bästa av Thailand!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Läs mer här >

All inclusive i Thailand

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Hitta ditt hotell här >

Våra områden i Thailand

Semesterparadis med stadscharm
Utmärkt för barnfamiljer – stränderna är långgrunda och havet är stilla.
Thailands största ö, dit soldyrkare åker årligen!
Upplev Thailands spännande huvudstad
Thailands idylliska semesteroas
En av Thailands vackraste öar

Hotell i Thailand

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Thailand.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort urval av hotell i Thailand.
Se våra hotell här >

Thai Airways

Världens bästa flygbolag!
Res med Solresor och Thai Airways till Thailand för en rese- och flygupplevelse du sent kommer att glömma! Det är faktiskt ingen slump att Thai Airways har vunnit ett antal utmärkelser för sin komfort ombord. 

Inga kompromisser
Solresor och Thai Airways kompromissar inte med kvaliteten. Vårt mål är alltid att du ska få den bästa servicen från start till mål! Därför börjar din resa till Thailand med ett av världens bästa flygbolag, Thai Airways. Flygbolaget har vunnit ett stort antal priser för sin service, komfort och kvalitet. Du sitter bekvämt under din flygresa, underhållningen ombord är av bästa kvalitet och du serveras naturligtvis måltider såväl som måltidsdrycker. Det innebär att när du landar har du de bästa förutsättningarna som finns för att få en fortsatt trevlig vistelse i Thailand med Solresor.

Transfer
Om du bokar till transfer blir du mött av Solresor när du kommer fram till flygplatsen på resmålet. Du behöver inte fundera på något utan låt oss ta hand om resten. Det gäller till såväl Hua Hin som till Phuket och Khao Lak när du reser med våra charterresor.

Flyg med Thai Airways
Vintern 2018-2019 flyger Solresor charter till såväl Bangkok som till Phuket med Thai Airways från Stockholm och Köpenhamn. Det förhöjer din reseupplevelse till Hua Hin, Phuket och Khao Lak rejält.

Boka i god tid
Vi flyger med världens bästa flygbolag! Det innebär att platserna är eftertraktade och bokas upp fort. För ovanlighetens skull förekommer inte restplatser, sista minuten-erbjudanden och liknande på våra charterresor till Thailand se därför till att boka din resa till Thailand i god tid.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Hitta din resa till Thailand

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7