Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Madrid

Om Madrid

Madrid – den europeiska staden som aldrig sover
Den spanska huvudstaden Madrid är full av liv och rörelse såväl dag som natt. Överallt är det livfullt, tapas serveras ständigt och musiken från restauranger, barer och nattklubbar tycks aldrig tysta. Madrid har därav blivit känd som den europeiska staden som aldrig sover. Trots dess ständigt pulserande atmosfär lyckas staden på ett charmerande sätt att kombinera det livliga stadslivet med den sydländska och avslappnade karaktären vilket ger upphov till en unik stadskänsla. Madrid bjuder nämligen på flera stämningsfulla små slingrande gator och storslagna torg där allmänheten och lokalbefolkningen samlas – platser som verkligen visar på essensen i den spanska charmen och livsstilen. Madrid är därmed en stad där du alltid känner dig välkommen och en stad där du snabbt känner dig hemma.

Sevärdheter
Den spanska huvudstaden har under en längre tid stått i skuggan av Barcelona, men Madrid är dock en stad som inte har något att skämmas över. För även om Madrid inte har Barcelonas kustlinje eller La Sagrada Familia så bjuder Madrid på en mängd enastående sevärdheter och platser väl värda att besöka, däribland Kungapalatset. Kungapalatset är den spanska kungafamiljens tidigare residens och är en byggnad som imponerar alla besökare såväl med kraften av dess storlek som med de sublima detaljerna i dess vackra arkitektur. Du kan med enkelhet spendera flera timmar på Kungapalatset genom att strosa omkring bland de över 3000 olika rummen som palatset huserar med och som gör det till ett av Västeuropas största palats.

När du reser till Madrid bör du också se till att strosa upp och ned längs med Gran Via. Gatan är fullspäckad med stora exklusiva butikskedjor, biografer, teatrar, nattklubbar och barer. Såväl dag som natt är det mängder av bilar och människor längs med Gran Via vilket har gjort att gatan allt mer börjar benämnas som Spaniens svar på Broadway.

I hjärtat av Madrid hittar du även Puerta del Sol. Platsen utgör storstadens mittpunkt i det myllrande närverket av gator och gränder. Puerta del Sol anses till och med vara Madrids viktigaste offentliga plats då det är den plats där Madridborna samlas vid allt ifrån stora politiska demonstrationer till nyårsfirandet.

Om du är i behov av en liten paus från det alltid så livliga och pulserande livet i Madrid är storstadens parker en perfekt plats där du kan slå dig till ro och hämta andan. Madrid är en av de grönaste storstäderna i hela Europa med flera gröna träbeklädda områden och parker. Den största parken i Madrid är Jardines del Buen Retori och parken är en allmän samlingspunkt såväl för de lokala som för turisterna. Här kan du avnjuta en god picknick, bara koppla av eller ta en segeltur på sjön som finns i parken.

Restauranger och nattliv
Du behöver enbart gå ett fåtal steg i Madrid för att hitta en tapasbar – staden är bokstavligt talat fullspäckad av dem. Väl i Madrid bör du prova på att gå på flera olika tapasbarer och smaka både de mer traditionella tapasen och restaurangernas egen unika tapas. Överallt finns det tapas – i olika storlekar, former och med olika ingredienser. Om du vill bryta av med något annat en dag erbjuder Madrid på en mängd andra olika restauranger med måltider för alla smaker.

Nattlivet i Madrid upphör aldrig utan tycks ständigt vara aktivt. Överallt i Madrid kan du hitta trevliga barer och livliga nattklubbar som har öppet till långt in på den tidiga morgonen. Ibland hinner klockan slå 10.00 innan musiken tystnar på nattklubbsgolven. I den europeiska staden som aldrig sover finns allt ifrån små mörka barer till stora exklusiva nattklubbar. Det finns således något för alla oavsett om du enbart är ute efter ett glas Rioja-vin eller om du är ute efter att få dansa till spanska rytmer.

Shopping i Madrid
Shoppingmöjligheterna i Madrid är något utöver det vanliga. Här finns de kända stora butikerna, stora köpcentrum, exklusiva märkesbutiker och små lokala spanska butiker. Som om detta inte vore nog är Madrid dessutom känt för alla dess marknader som arrangeras veckovis. Den största marknaden i Madrid är El Rasto och den äger rum varje söndag med omkring 3500 små bodar som fyller gatorna. Här kan du inhandla allt ifrån helt nya kläder till gamla böcker.

Slaget om Madrid
Spanjorerna är förälskade i sin fotboll och särskilt i Madrid går det att märka av förkärleken till sporten. De två La Liga-konkurrenterna Real Madrid och Atletico Madrid har båda sina respektive hemmaarenor i staden. Att få möjlighet att se ett av dessa lagen spela på deras respektive arena är en oförglömlig upplevelse.

Transport
I Madrids centrum kan du med enkelhet promenera till de flesta platser och sevärdheter. Om du inte vill promenera rekommenderar vi att du använder dig av Metron för att ta dig runt i staden. Inne i centrala Madrid är det inte långt mellan Metrostationerna och du kan enkelt hitta dem i hjärtat av stadens olika hörn. Desto längre du kommer bort från stadens centrum, desto längre blir dock avståndet mellan metrostationerna. Väl inne i Madrid kan du även använda dig av bussarna som trafikerar staden. Det finns både allmänna lokala bussar som kör fasta sträckor och så finns det turistbussar som fokuserar på att trafikera sträckorna mellan de största attraktionerna.

Vår Service:

När du reser med Solresor till Madrid beställer du en flexibel paketresa. Det innebär att du flyger med reguljärflyg och därmed själv kan bestämma exakt hur länge du vill vara i Madrid. Besök staden under en weekend eller under en veckas tid beroende på hur många dagar du vill spendera i den europeiska staden som aldrig sover. Eftersom du bokar en flexibel paketresa är det inga svensktalande reseledare på resmålet, men du kan alltid kontakta Solresor i Sverige om du uppstår några problem eller frågor under din resa.

  

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Madrid.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell i Madrid.
Se våra hotell här >

Hitta din resa till Madrid

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7