Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Fakta om Fuerteventura

Fakta om Fuerteventura

Läge:
Den näst största av de sju öarna i ögruppen Kanarieöarna i Atlanten. På 28:e breddgraden ca. 10 mil ifrån den nordafrikanska västkusten. Yta ca 1.730 km2.

Befolkning:
Ca. 100.000 invånare.

Transfer:
Från Fuerteventuras flygplats tar bussresan ca 15 minuter till Caleta de Fuste, ca 45 minuter till Corralejo samt ca 1 timma och 30 minuter till Costa Calma och Jandía.

Tid:
Sverige -1 timme.

Klimat:
Mycket semestervänligt klimat med bl.a. en solgrad på hela 70% av årets totala antal soltimmar.

Stränder & bad:
Omtalat för de mycket fina sandstränderna, de flesta med ljus och finkornig sand. Breda och milslånga stränder med klart och fint vatten bl.a. i södern. Sandstrand i Corralejobukten samt milsvitt strandområde 3 km utanför staden. Fina och skyddade sandstränder i Caleta de Fuste. Delvis långgrunt och barnvänligt. Tidvattenskillnader, undervattensströmmar, vågor och vindar påverkar badförutsättningarna på flera håll. Nudistbad förekommer.

Reseledarservice:
Solresor erbjuder både flexibla paketresor och charterresor i vårt reseprogram. En traditionell charterresa arrangeras med skandinavisktalande resesledarservice medan en flexibel paketresa innebär att du reser på egen hand utan reseledarservice.

På flera av våra resmål erbjuds både charter och flexibel paketresa. Har du bokat en charter till Fuerteventura möts du av skandinavisktalande reseledare från Bravo Tours/Sun Tours på flygplatsen. De ger dig information och kontaktuppgifter samt visar dig till din eventuellt förbokade transfer. Reser du på en flexibel paketresa finns den kontaktinformation du behöver på din biljett.

  

Resor till Fuerteventura

Dela nuvarande URL via E-mail