Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
 • Nerja

Bilder 

Bli inspirerad av bilder från Nerja.

Se bilderna här >

Om Nerja

Nerja är en pittoresk vykortsvacker småstad belägen i den del av Andalusien som ofta benämns som ”Costa Tropical”. Den idylliska orten erbjuder allt det som behövs för en lyckad och minnesvärd semester. Här finns vackra sandstränder, prisvärd och fantastisk matkultur samt flera sevärdheter och upplevelser inom ett inte allt för långt avstånd med hyrbil. Besök världsarvet Granada med det moriska palatset Alhambra, åk till Spaniens sjätte största stad Malaga eller varför inte åka till Gibraltar - Europas sydligaste utpost? Med Solresor kan du resa till Nerja och boka flyg och hotell under en weekend, kortvecka eller för en längre vistelse. Med våra flexibla paketresor bestämmer du själv reslängden. Oavsett om du söker avkoppling, värme, eller upplevelser – res till den ännu relativt oupptäckta semesterpärlan Nerja!

Oupptäckt semesterpärla

Nerja är en vacker småstad belägen cirka 65 kilometer från Malaga flygplats. Tack vare områdets tropiska mikroklimat och att bergskedjan Sierra Nevada skyddar området kust, kan du njuta av sol och värme året om. I Nerja bor det cirka 20.000 invånare. En del av dessa är nordbor som har valt att bosätta sig här permanent. Än är dock Nerja en relativt oupptäckt semesterpärla, vilket gör att stadskärnan är välbevarad och har kvar sin genuina charm och spanska karaktär. Runt om i staden finns små lokala butiker, barer, bodegor samt restauranger. Stadens centrala punkt är den palmkantade klippavsatsen Balcón de Europa, varifrån du får en enastående utsikt över Medelhavet och de omkringliggande stränderna.

Upplev den spanska matkulturen

I Nerja kan du äta och dricka gott under hela din semester utan att det blir ett allt för stort hål i plånboken. På de lokala små tapasbarerna får du dricka och en tillhörande tapas för cirka 1,20 euro. Hela måltider i form av fisk, skaldjur, kötträtter och andra andalusiska specialiteter är också mycket prisvärda. Flera lokala pittoreska bodegor samt restauranger kan hittas runt om i Nerja och här utlovas välsmakande och gediget tilltagna portioner. Tack vare det gynnsamma klimatet i Nerja odlas det mycket lokalt i området - allt från avokado till passionsfrukt och cherimoya. Lokala grönsaker samt frukt kan därför köpas året om efter säsong – exempelvis svalkande vattenmeloner om sommaren och gudomligt smakrika apelsiner om vintern.

Att se och göra kring Nerja

Runt om Nerja finns flertalet utflyktsmål. Ett måste är att besöka Cuevas de Nerja – Europas största grottsystem och Spaniens tredje mest besökta sevärdhet. På vägen till grottorna kan du passa på att stanna vid Puente del Águila, en vacker bro i fyra våningar som byggdes i slutet av 1800-talet. Ett annat utflyktsmål är den otroligt vackra vitkalkande bergsbyn Frigiliana. Byn påminner om ett litet miniatyrgrekland omgärdat av den spanska bergskedjan. Bland de smala gränderna finns flertalet restauranger, barer och caféer där majoriteten erbjuder en hisnande utsikt över havet, kusten och omkringliggande bergstoppar. Besöker du Nerja om sommaren och vill vara lite mer aktiv på din semester? Då rekommenderar vi att gå upp för floden Rio Chillar. Du promenerar i och längs med kristallklara vattenfloder samtidigt som du omgärdas av häpnadsväckande natur. Det är en oförglömlig och svalkande aktivitet som lämpar sig väl i sommarhettan. I området omkring Nerja finns även flera andra vandringsleder och det finns dessutom goda förutsättningar för dykning, utflykter med kanot samt andra vattenaktiviteter.

Se dig om med hyrbil

Nerja är den perfekta semesterorten om du vill upptäcka Andalusien. För dig som vill ut på upptäcktsfärd rekommenderar vi att hyra en hyrbil. Vägarna i området är bra och på mindre än en timme når du till flertalet spännande platser såsom världsarvet Granada med det moriska palatset Alhambra, Europas sydligaste utpost Gibraltar, provinsen Almeria med det europeiska fastlandets enda öknen samt Malaga ­– Spaniens sjätte största stad med Picassomuséet. Åker du något längre med hyrbilen kan du även ta dig till bergskedjan Sierra Nevada, storslagna Ronda samt historiska Cordoba.

Res när du vill och hur länge du vill

När du reser till Nerja med Solresor bestämmer du reslängden själv. Nerja är perfekt för en weekend eller minivecka och det är också möjligt att uppleva staden och de omkringliggande städerna samt sevärdheterna i flera veckor. Flygtiden är kort och med Solresor som researrangör omfattas du även av resegarantin.

Vår service

När du reser med Solresor till Nerja har du bokat en flexibel paketresa. Det innebär att det inte finns svensktalande reseledare på plats men du kan alltid kontakta Solresor i Sverige om det skulle dyka upp några funderingar eller problem under resan.

  

Upplev Nerja

Väder

Se temperatur och väder i Nerja.
Se väder här >

Om Costa del Sol

Med över 300 soldagar per år är solkusten en storfavorit.
Läs mer här >

FILTERERA RESULTAT

Infobox


Reguljär paketresa

 • Du väljer själv när och hur länge du vill resa
 • Trygghet - du är skyddad av vår resegaranti
 • Utvalda hotell med bra läge
 • Ett incheckat bagage ingår i priset
 • Priserna är dynamiska tills bokningen är genomförd

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 21

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger