Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Fuengirola

Res med charter till Fuengirola. Här semestrar du mitt på spanska Costa del Sol längs en bred och långsträckt sandstrand. Den härliga strandpromenaden inbjuder till promenader längs havet. Här är det också tätt mellan caféer, restauranger och barer. 

Välkänd turistort vid havet

Fuengirola har länge varit svenskarnas favoritort på Solkusten. Här semestrar du i internationell miljö med ett stort utbud av restauranger, butiker och barer samlade längs stadens inbjudande strandpromenad. Det finns många attraktioner för hela familjen, såsom vattenparken Parque Acuatico Mijas och den zoologiska trädgården. Gör också ett besök i den ståtliga 900-talsborgen Castillo de Sohail som ligger i anslutning till strandpromenaden. 


Byn Mijas

Mijas ligger en bit upp i bergen, ca 8 km norr om Fuengirola. Denna genuina by har anor från tiden då Andalusien var under arabiskt styre. Här är det skönt att promenera i gränderna mellan de vitkalkade husen eller avnjuta något svalkande att dricka på en uteservering. Ta en titt på tavlorna i något av konstgallerierna eller köp en klassisk souvenir. Hit upp tar du dig enkelt med lokalbuss från centrum av Fuengirola. 


Med tåget till Málaga

Fuengirolas läge mitt på Costa del Sol ger goda möjligheter att utforska hela denna soldränkta kuststräcka. Med tåg eller buss når du provinshuvudstaden Málaga på ca 45 minuter. Málaga bjuder på härlig storstadsmiljö med gågator, exklusiv shopping och många historiska byggnader. Här kan du besöka Picassos födelsehus och det moriska palatset Alcazaba. 


Upptäck Andalusien med hyrbil

Med hyrbil tar du dig bekvämt till flera intressanta utflyktsmål. På en dryg timme från Fuengirola når du den spektakulära staden Ronda som delas i två delar av en djup ravin. Om du istället kör västerut kommer du till Europas sydspets och surfparadiset Tarifa. På vägen dit kan du förstås göra ett stopp i den brittiska enklaven Gibraltar.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail