• Costa del Sol

Hitta din resa till Costa del Sol

Costa del Sol/Malaga

Costa del Sol på den andalusiska sydkusten i Spanien kan stoltsera med ett av Europas bästa klimat. Det framgår redan av namnet! 

Solkusten
Med över 300 soldagar per år lockar den 30 mil långa solkusten från Nerja i öster till Manilva i väster till sig soltörstande nordeuropéer år efter år. Här finns allt du kan önska dig: utmärkt semesterboende, fina sol- och badmöjligheter, mycket stort, varierat och bra restaurangutbud, modern och internationell atmosfär i symbios med genuin andalusisk charm. 

Upplev Andalusien
Costa del Sol är inte bara sol, bad och nattliv. Inom räckhåll för utflyktsbussen eller hyrbilen erbjuds ett mycket gediget och intressant utflyktsutbud. Storstäderna Málaga och Sevilla, vackra Granada med morernas sista fäste Alhambra - en av Europas främsta sevärdheter, Gibraltar eller kanske t.o.m. Marocko är bara några exempel på platser som den upplevelsesökande Costa del Solbesökaren kan ta sikte på. 

Costa del Golf
Costa del Sol har även blivit till Costa del Golf - ett veritabelt paradis för golfspelaren med sitt fantastiskt rika utbud av golfbanor, där många är av absolut världsklass. Här kan man spela på en ny bana varje dag i månader om så önskas.

Torremolinos och Fuengirola
Väster om provinshuvudstaden Málaga ligger badorterna som på ett pärlband längs med kusten. Torremolinos var den första fiskebyn längs kusten som drog till sig soltörstande turister från Nordeuropa. Här finns ett stort utbud av det som förgyller semestern: strandbarer, restauranger och diskotek. I den äldre delen La Carihuela är atmosfären fortfarande spansk. Grannorten Fuengirola är mer familjeanpassad och här njuter såväl vuxna som barn av den sju kilometer långa strandpromenaden.

Marbella
Solkustens mest kompletta och mångfacetterade semesterområde är tveklöst Marbella med sin oslagbara kombination av genuin spansk atmosfär och modern internationell semestermiljö. Här finns såväl de gamla stadsdelarna med blomsterprydda kullerstensgränder som de moderna kilometerlånga strandpromenaderna.

Puerto Banús
Den eleganta och flärdfulla miljön i yachthamnen Puerto Banús, ca 6 km väster om Marbella, är inte bara tummelplats för celebriteter. Här trivs alla besökare i folkvimlet längs hamnbassängens uteserveringar. I den fashionabla jetsethamnen kan en häpnadsväckande koncentration av lyxåk både till lands och till sjöss studeras. Här blandas internationella berömdheter, filmskådespelare, musikstjärnor, elitidrottare, kungligheter och välbesuttna med "vanliga människor".

 

När vill du resa?

Se alla våra hotell

Bilder och Film

Bli inspirerad av bilder och film från Costa del Sol.
Se bilder och film här »

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell i Costa del Sol.
Se våra hotell här »

Resmål

 • Benalmádena

  Benalmádena

  En perfekt sol- och badort med långa sandstränder och ett stort utbud av shopping, restauranger och nöjesliv.

 • Estepona

  Estepona lockar med sina välskötta stränder samt lugna tempo.

 • Fuengirola

  Mångas favorit tack vare den breda sandstranden och den trevliga atmosfären.

 • Marbella

  Spaniens mest kända semesterort!

 • Torremolinos

  Flanera längs strandpromenaden eller besök livliga Malaga.

 • Mijas

  Genuin och äkta andalusisk bergsby med fantastisk utsikt över Medelhavet.

 • Nerja

  Idyllisk småstad belägen i "Costa Tropical".

Välj din avreseort

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

 • 7
Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor