Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Barcelona

    Barcelona

Om Barcelona

Res till Barcelona – medelhavsstaden som utan tvekan har allt du kan önska dig. Här får du konst- och arkitekturupplevelser för livet, tar ett dopp i det blå och följer de vindlande gatorna till några av stadens vackraste platser. Om du, likt katalanerna själva, älskar fotboll är en match på Camp Nou ett måste.

Antoni Gaudís verk La Sagrada Família – katedralen som aldrig blir klar – är det första många tänker på när de hör talas om Barcelona. Men det finns betydligt mer att upptäcka här i Kataloniens huvudstad, vars trumfkort är en mix av pulserande storstadsgator och avslappnat strandliv.

Barcelonas gator och bästa kvarter

La Rambla är visserligen ett turiststråk men ett bra riktmärke när du lär känna staden. Promenerar du mot hamnen svänger du vänster till området Barri Gòtic där du strosar på smala gränder, upptäcker fina torg och gotiska kyrkor. Tar du av åt höger kommer du till trendiga El Raval, men stanna först till vid marknaden La Boqueria – här hittar du allt från exotiska skaldjur till dignande chilistånd med frukter i långa rader. 
Kvarteren runt Gràcia har en mysig småstadsatmosfär och är ett vattenhål för både musiker och konstnärer. Här hittar du gott om uteserveringar, kantade av träd som ger skugga under heta eftermiddagstimmar. Under helgerna dansar Billie Holiday-fans lindy hop på gatorna - låt dig gärna dras med i de glada tonerna.

Res till fotbollens Barcelona

När du befinner dig i Barcelona märker du snabbt att du kommit till en fotbollstokig stad och katalanerna älskar sitt FC Barcelona, med världsstjärnor som Messi, Neymar och Suárez. Att se en match på Camp Nou bjuder helt klart på en fotbollsfest utöver det vanliga.

Möt Picasso, Gaudí och Miró i Barcelona

Reser du till Barcelona för konstens skull? Då är ett besök på Picassomuseet ett måste – passa också på att kika upp mot lägenheten där han bodde under sin studietid. Ta sedan linbanan till Mirómuseet på berget Montjuïc och njut av en andlöst vacker utsikt över staden. Missa inte heller Gaudís sagolika Parc Güell, arkitekturen kring Passeig de Gràcia och tidigare nämnda La Sagrada Família. 
Om samtida verk är din passion så besöker du med fördel på Museu d'Art Contemporani, där du får en bra inblick i den senaste moderna konsten.

Tips för en skön dag i Barcelona:

• Strosa runt i mysiga Gràcia och ät lunch på en av alla uteserveringar. 
• Shoppa! Modebutiker hittar du överallt – de mest exklusiva på gatan Avinguda Diagonal som inte ligger långt bort. 
• Promenera vidare, förbi Plaça de Catalunya, mot Barri Gòtic där du njuter av de mysiga gränderna och vackra byggnaderna.
• Fortsätt sedan mot de bohemiska kvarteren i El Born där du tar något svalkande att dricka och möter lokalbefolkningen på någon av de många tapasbarerna. Här hittar du garanterat din favorit bland tapas, kallade pintxos. 
• Ta ett skönt dopp i havet innan middagen – bara 15 minuters promenad bort ligger fina stranden vid Barceloneta.
• Avsluta dagen på en av alla fisk- och skaldjursrestauranger i närheten – här hittar du garanterat en paella som gör dig stum av lycka.

Förslag på läsning för rätta stämningen

Om du inte läst Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón, ta chansen nu och upplev Barcelona med ett sjätte sinne.

Hotell i Barcelona

Välj något av Solresors trevliga hotell i Barcelona och boka din resa redan idag.


Bilder och video

Bli inspirerad av bilder och video från Barcelona.
Se bilder och video här >

Hotell i Barcelona

Välj bland alla våra hotell i Barcelona.
Se hotellen här >

Hitta din resa till Barcelona

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Upplev Barcelona

Väder

Se temperatur och väder i Barcelona.
Se väder här >

Fakta

Allt du behöver veta inför en resa till Barcelona.
Se fakta här >

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger