Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Vädret på Madeira

Vädret på Madeira

Genomsnittstemperatur på Madeira

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

18 18 18 18 20 21 23 24 24 23 21 19
16 16 16 16 17 19 20 22 22 20 19 17
18 18 18 18 19 20 21 23 23 22 21 19

 DAG     NATT     HAV

Vädret på Madeira

Ögruppen Madeira ligger i Atlanten utanför Marockos kust och här möter du ett klimat som är väldigt likt Medelhavet. Vädret på Madeira är därför perfekt om du vill ha en sommarsemester med mycket sol och värme eller om du föredrar höst, vinter eller våren som är erbjuder perfekta förhållanden för stora upplevelser och blomprakt.

Vädret på Madeira under vinter, vår och höst
Med Solresor kan du resa till Madeira under höst, vinter och vår. Sommaren börjar maj, men vädret på Madeira är redan somrigt i april. Det beror på att ögruppen ligger så pass söderut och de varma vindarna i Nordafrika hjälper till med behagliga temperaturer. Hösten och vintern är idealiska för levadavandringar på den grönskande ön. Även om nederbörd förekommer är det inget som hindrar för att få ut de bästa upplevelserna av Madeira. Dessutom brukar blomsterfestivalen hållas i april eller maj och många reser till Madeira året runt eftersom det alltid är något som blommar på ön.

Sommarvädret på Madeira
Under sommarmånaderna är vädret på Madeira relativt pålitligt, med både sol och värme. Medeltemperaturen under högsäsongen ligger runt 24 grader och vissa dagar kan det bli upp till 30 grader. Den uppfriskande Atlantbrisen säkerställer en bekväm värme. På kvällar och nätter är temperaturerna också optimala. Det blir något kallare, fast det är ändå utmärkt temperatur för att slå sig ner på någon av de många mysiga kaféerna och restaurangerna. Det är dock en bra idé att ta med en extra tröja om du planerar att stanna ute länge. Temperaturen i havet är som högst i augusti och september, och mäter cirka 23 grader. Ett dopp i Atlanten är både uppfriskande och trevligt på någon av de vackra anlagda stränderna. Regn syns sällan till under sommarmånaderna fast från slutet av september kan det börja dugga lite smått. Den härliga värmen och solskenet är dock fortfarande konstanta följeslagare från oktober och det finns i allmänhet mycket torra dagar, även på hösten.

 

 

Dela nuvarande URL via E-mail