Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Madeira

Res med charter eller flexibel paketresa till Portugals sköna och grönskande ö Madeira som erbjuder allt från vackra blommor till oslagbara naturupplevelser. Upptäck huvudstaden Funchal som står i förändringarnas tid med nya och spännande gastronomiska upplevelser liksom trendiga barer. Här hittar du mysiga boutiquehotell, designhotell, lyxhotell och enklare mellanklasshotell. Vi erbjuder även boende på fler platser – res till Monte och njut av den lokala stämningen och utsikten över Funchal eller upplev någon av orterna utanför huvudstaden. I Santa Cruz möts du av ett lugnt tempo med närhet till havet. Estreito de Câmara de Lobos ligger vackert inbäddat bland vinodlingar och golfparadiset Santa da Serra når du på bekvämt avstånd från flygplatsen. Med Solresor kan du också resa i grupp på vår omtyckta Premium Madeira eller ge dig ut på egen hand på Fly & Drive Madeira.

Det finns alltid något att upptäcka på Madeira!

Madeira är den underbara, blomstrande och gästvänliga ön i Atlanten som kombinerar sagolik natur med bekväm semestervänlighet. Med mer än 200 blomsterarter, olika kryddörter, dramatiskt landskap, vin- och fruktodlingar har ”Atlantens pärla” lockat besökare under en lång tid. Madeiras unika urskog, som upptagits på Unescos världsarvslista, det 2150 km långa nätet av bevattningskanaler, levadas samt den vilda kusten med svindlande klippväggar, lämnar ingen oberörd.

Mångfaldens Madeira

En resa till Madeira innebär också att du möts av öns gästfrihet som har hundraåriga traditioner. På Madeira går turismen hand i hand med naturen och här finns en välavvägd balans mellan antalet besökare, det inhemska dagliga livet och den mäktiga naturen. Madeira bjuder bland annat på behagligt subtropiskt klimat, fängslande landskap, minnesvärda utflykts- och vandringsupplevelser, bra golf, god mat och ett natur- och kulturarv i harmoni med moderna semesterfaciliteter. Förutsättningarna för en upplevelsefylld och njutningsrik semester är helt enkelt utmärkta på Madeira.

Läs mer här!

Resor till Madeira

Karta

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 3
  • 5
  • 7

Om Madeira

Solresor på Madeira

Vårt utbud på Madeira är stort och du kan välja bland flera hotell i Funchal – både centralt belägna och hotell i omtyckta området Lido. Lyxa till det på femstjärniga Porto Mare i Lido eller på vår personliga favorit Pestana Casino Park. Vårt populära lägenhetshotell Florasol har ett perfekt läge i Lido med många återkommande och nöjda gäster. Vill du bo utanför Funchal rekommenderar vi Estreito de Câmara de Lobos och det mysiga hotellet Quinta do Estreito som erbjuder boende i härlig herrgårdsmiljö.

Mat & dryck på Madeira

Madeira stoltserar med ett enormt utbud av restauranger, från enkla och billiga till riktigt flotta och exklusiva. Även om de flesta restauranger på Madeira visar upp ett rikt utbud av internationella rätter kan det vara på sin plats att pröva de lokala specialiteterna. Espetada är öns speciella form av grillspett, bestående av oxköttstärningar som kryddas med vitlök, lagerblad och grovt salt. Espada är en lång och svart djuphavsfisk som endast fiskas utanför Madeiras kust, i Filippinerna och Japan. Fisken kan tillagas på flera olika sätt. Vanligast är att den kokas i vitt vin eller steks tillsammans med bananer. Espada är utan tvekan en spännande matupplevelse på resan. När det gäller sötsaker är kakor och puddingar en specialitet. Slink in på en pastelaria och smaka en bit ”bolo do mel”. En mjuk, saftig kaka med många kryddor, som bäst avnjuts tillsammans med ett glas madeiravin. Som dessert efter en god middag kan det smaka bra med en pudding gjord på färsk passionsfrukt, maracuja. Madeiravinet, som från början var avsett för kolonisatörerna, exporterades med framgång till länder runt om i världen. Vinet kallades på den tiden Malvasia och var sött, starkt och mörkt. Idag tillverkas fyra huvudtyper av madeiravin som sinsemellan har olika smak och karaktär: sercial, verdelho, bual och malmsey. Smaklig måltid!

Utflykter på Madeira

Det kanske allra bästa sättet att lära dig mer om öns natur- och kulturarv är att följa med på de guidade utflykterna Solresor arrangerar. Under din semestervistelse erbjuder Solresor ett fulländat och inspirerande utflyktsprogram. Alla våra utflykter körs av rutinerade utflyktsguider som kan Madeira på sina fem fingrar.

Förstklassig golf på hög nivå

Madeira stoltserar med ett behagligt golfklimat under hela året. Här finns två underbara golfbanor, Palheiro Golf och Club de Golf Santo da Serra. Palheiro Golf ligger vid sidan av den praktfulla trädgården Quinta do Palheiro och på 18-hålsbanan får du storslagna vyer mot Funchal och havet. Den spektakulära utsikten kombineras med tuffa utmaningar genom banans härligt snabba greener. Club de Golf Santo da Serra är en klassisk, kuperad och utmanande mästerskapsbana, där bland annat svenska golfare under flera år vunnit stora framgångar på Europatouren. 27-hålsbanan är uppbyggd på tre banor av olika karaktär; Machico, Desertas och Serras, där samtliga bär Robert Trent Jones Jr:s signatur - sannolikt världens mest berömda golfarkitekt. Vill du uppleva något utöver det vanliga ska du bege dig till grannön Porto Santo och spela på Porto Santo GC.

Premium Madeira

En av våra mest uppskattade paketresor till Madeira är Premium Madeira, med fyra utflykter och boende inkluderat i priset. Premium Madeira är perfekt för dig som vill uppleva öns bästa sevärdheter i ett lugnare tempo, tillsammans Solresors guide. Utforska Funchal, upplev den fantastiska botaniska trädgården och nunnornas dal. Under veckan får du även smaka de lokala grillspetten espetada, liksom uppleva vacker natur på både den östra och västra sidan av ön. Premium Madeira är en gruppresa som passar dig som vill njuta av det goda semesterlivet.

Fly and drive Madeira

Med Solresors Fly & Drive Madeira får du en unik möjlighet att utforska den vackra naturen, mysiga småbyar och många av de havsbad som finns längs Atlantkusten. Hotellen är förbokade och hyrbilen samt vägkartan är redo för att användas. Rutten som vi sammanställt tar dig genom Madeiras praktfulla natur, från söder till norr, för att avlutas på den vilda och vackra västra sidan av ön. Ett perfekt sätt att upptäcka Madeira på egen hand.

Vandring på Madeira

Upptäck Madeira till fots! Att vandra på Madeira är väldigt omtyckt och efterfrågat. Levadorna löper vackert genom den grönskande naturen och det är enkelt att förälska sig i den ståtliga blomsterprakten liksom de storslagna vyerna. Det finns flera levador att välja bland som erbjuder fantastisk vandring efter olika svårighetsgrader – allt från lättare vandring till mer utmanande. Under våra utflykter kan du läsa om våra vandringspaket.

Välkommen till Madeira!