Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Madeira

Madeira

Att resa med charter till Madeira erbjuder allt från vackra blommor till vackra stränder och förstklassiga golfmöjligheter.

Madeira är den underbara, blomstrande och gästvänliga ön i Atlanten som kombinerar överdådig natur med bekväm semestervänlighet som få andra resmål. Det är lätt att förstå varför Madeira har beskrivits som en flytande blomsterkrona med sin intensiva grönska, rika blomsterprakt och sina majestätiska berg. Mer än 200 blomsterarter, oregano, lager, eukalyptus, vin- och fruktodlingar formar ett grönt hav av väldoftande och färgrika växter på sluttningarna och i dalgångarna mellan de imponerande bergen. Lägg därtill Madeiras unika urskog som nyligen upptagits på UNESCOs världsarvslista, det 2150 km långa nätet av bevattningskanaler, levadas, som transporterar vatten från bergen ut till terrassodlingarna samt den vilda kusten med hisnande klippväggar. 

Mångfaldens Madeira!

En resa till Madeira innebär också att du möts av öns välrenommerade gästfrihet som har hundraåriga traditioner och service har blivit något av Madeiras adelsmärke. På Madeira går turismen hand i hand med naturen och här har man hittat en välavvägd balans mellan antalet besökare, det inhemska dagliga livet och den mäktiga naturen. Madeira bjuder bland annat på behagligt subtropiskt klimat, betagande naturscenerier, minnesvärda utflykts- och vandringsupplevelser, bra golf, god mat och ett natur- och kulturarv i harmoni med moderna semesterfaciliteter. Förutsättningarna för en upplevelsefylld och njutningsrik semester är helt enkelt utmärkta på Madeira.

Utflykter på Madeira

Det kanske allra bästa sättet att lära mer om öns natur- och kulturarv är att följa med på de guidade utflykterna Solresor arrangerar. Under din semestervistelse erbjuder Solresor ett fulländat och inspirerande utflyktsprogram. Alla våra utflykter körs av rutinerade utflyktsguider som kan denna underbara ö på sina fem fingrar. 

Hyrbil

Hyr bil med Solresor och gör upptäcktsfärder på egen hand! Vill du ha friheten att se dig om i eget tempo och stanna där du själv önskar, åka ut i naturen eller besöka små byar långt från allfarväg är hyrbil ett bekvämt alternativ. Vägnätet på Madeira är väl utbyggt och det är lätt att ta sig runt ön i egen bil. Solresor samarbetar med en välrenommerad hyrbilsleverantör och erbjuder dig förbokning av hyrbil. I samband med bokning får du information om leverans av bilen och på plats en voucher av reseledarna vid ankomst. Det går givetvis också bra att hyra bil på plats.

Förstklassig golf på hög nivå!

Madeira är sedan länge känd och populär mark för golfresor. På denna vackra ö finns två underbara golfbanor, Palheiro Golf och Club de Golf Santo da Serra och på Madeira njuter du av ett behagligt golfklimat under hela året. Palheiro Golf ligger vid sidan av praktfulla trädgården Quinta do Palheiro och på denna 18-hålsbana får du storslagna vyer mot staden Funchal och havet kombinerat med tuffa utmaningar genom banans härligt snabba greener. Club de Golf Santo da Serra är en klassisk, kuperad och utmanande mästerskapsbana där bland annat svenska golfare under flera år vunnit stora framgångar på Europatouren i samband med tävlingen Madeira Open. Denna 27-hålsbana är uppbyggd på tre banor av olika karaktär; Machico, Desertas och Serras, där samtliga bär Robert Trent Jones Jr:s signatur - sannolikt världens mest berömda golfarkitekt.

Mat & dryck på din resa till Madeira

Madeira stoltserar med ett enormt utbud av restauranger, från det enkla och billiga till det riktigt flotta och exklusiva. Även om de flesta restauranger på Madeira visar upp ett rikt utbud av internationella rätter kan det vara på sin plats att pröva de lokala specialiteterna. Espetada är öns speciella form av grillspett som består av tärningar av oxkött som kryddas med vitlök, lagerblad och grovt salt och grillas över öppen eld. Espada är lång svart djuphavsfisk som endast fiskas utanför Madeiras kust, i Filippinerna och Japan. Fisken kan tillagas på flera olika sätt, men vanligast är att den kokas i vitt vin eller steks tillsammans med bananer, och är utan tvekan en spännande matupplevelse på resan. Andra vanliga fisksorter du kan prova under charterresan till Madeira är tonfisk, havsabborre och svärdfisk. När det gäller sötsaker är kakor och puddingar en spe¬cialitet. Slink in på en pastelaria och smaka en bit bolo do mel, en mjuk, saftig kaka med många kryddor som bäst avnjuts tillsammans med ett glas Madeiravin. Som dessert efter en god middag kan det smaka bra med en pudding gjord på färsk passionsfrukt, maracuja. Madeiravinet, som från början var avsett för kolonisatö¬rerna själva, exporterades med framgång till länder runt om i världen. Vinet kallades på den tiden malvasia och var sött, starkt och mörkt. Idag tillverkas fyra huvudty¬per av Madeiravin som sinsemellan har olika smak och karaktär: Sercial, Verdelho, Bual och Malmsey. Smaklig måltid!

Karta

Resor till Madeira

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7