Dubrovnik

Resor med charter till Dubrovnik i Kroatien - En resa till vad som anses vara en av världens vackraste platser. Resmålet jämförs ofta med städer som Venedig. 

Den medeltida gamla stadskärnan ligger på en udde ut mot Adriatiska havet och är omgärdad av en nästan 2 km lång ringmur. Den imponerande Pileporten är från början av 1500-talet och markerar Gamla stans början. Innanför murarna är det bilfritt och här känner du historiens vingslag när du tar dig fram längs ringlande kalkstensgränder bland butiker, caféer och restauranger varvat med kulturella sevärdheter och byggnadsverk. Dubrovniks gamla stad har en plats på Unescos världsarvslista och detta romantiska resmål ska upplevas i ett avslappnat tempo. 

Om du väljer att resa till Dubrovnik med Solresor kommer du att bo på hotell strax utanför stadskärnan i den vackra stadsdelen Lapud, på halvön Babin Kuk eller i de mysiga orterna Mlini och Cavtat. Härifrån når du den gamla stadskärnan med taxi eller lokalbuss. Närheten gör det bekvämt att besöka Gamla Stan när som helst under semestern. En charter till Dubrovnik är ett minne för livet och kommer att etsa sig fast som en av dina mest romantiska och intressanta semestervistelser. 

Stränder i och runt Dubrovnik

I Dubrovnik badar man oftast vid klipperstensständer men här finns också ett fåtal sandstränder. Tar du dig till den bilfria ön Lopud har du möjlighet att bada vid en av Kroatiens vackraste stränder, Sunjstranden. Lokrum är en av de öar som ligger belägen i skärgården utanför Dubrovnik, ca 10 minuters båtfärd bort. Lokums strand är premierad som en av Kroatiens nationalparker och nudiststrand. Reser du till denna vackra stenstrand så kan du bada i otroligt klart vatten. Banje är en av de mest kända klapperstensstränderna i Dubrovnik och har en fantastisk utsikt över Gamla stan. På halvön Babin Kuk finns Copacabana-stranden, en lång grus- och klapperstensstrand.


Utflykter och sevärdheter

Under din vistelse i Dubrovnik finns det mängder med möjligheter att uppleva Kroatiens fantastiska natur och spännande historia. Landet är känt för sin underbart vackra skärgård och det är väldigt populärt att segla runt eller resa ut till någon av de mysiga öarna som ligger längs kusten. En guidad rundtur i Dubrovnik ger dig intressant information om dess fascinerande historia. Från Dubrovnik har du närhet till andra länder på Balkanhalvön. T.e.x Montenegro med sin underbara kustremsa, den natursköna Kotorbukten som påminner om de norska fjordarna och små byar där tiden tycks ha stått stilla Ta en bussresa in i Bosnien – Hercegovina och besök Mostar där århundraden av olika kulturer och religioner har satt speciella spår.

Hotell Dubrovnik

Karta

Resor till Dubrovnik

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7
Paketresa
Rundresor
Premium
Golf