Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Dubrovnik.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort urval av hotell i Dubrovnik.
Se våra hotell här >

Dubrovnik

Resor med charter till Dubrovnik i Kroatien - En resa till vad som anses vara en av världens vackraste platser. Resmålet jämförs ofta med städer som Venedig. 

Den medeltida gamla stadskärnan ligger på en udde ut mot Adriatiska havet och är omgärdad av en nästan 2 km lång ringmur. Den imponerande Pileporten är från början av 1500-talet och markerar Gamla stans början. Innanför murarna är det bilfritt och här känner du historiens vingslag när du tar dig fram längs ringlande kalkstensgränder bland butiker, caféer och restauranger varvat med kulturella sevärdheter och byggnadsverk. Dubrovniks gamla stad har en plats på Unescos världsarvslista och detta romantiska resmål ska upplevas i ett avslappnat tempo. 

Om du väljer att resa till Dubrovnik med Solresor kommer du att bo på hotell strax utanför stadskärnan i den vackra stadsdelen Lapud, på halvön Babin Kuk eller i de mysiga orterna Mlini och Cavtat. Härifrån når du den gamla stadskärnan med taxi eller lokalbuss. Närheten gör det bekvämt att besöka Gamla Stan när som helst under semestern. En charter till Dubrovnik är ett minne för livet och kommer att etsa sig fast som en av dina mest romantiska och intressanta semestervistelser. 

Stränder i och runt Dubrovnik

I Dubrovnik badar man oftast vid klipperstensständer men här finns också ett fåtal sandstränder. Tar du dig till den bilfria ön Lopud har du möjlighet att bada vid en av Kroatiens vackraste stränder, Sunjstranden. Lokrum är en av de öar som ligger belägen i skärgården utanför Dubrovnik, ca 10 minuters båtfärd bort. Lokums strand är premierad som en av Kroatiens nationalparker och nudiststrand. Reser du till denna vackra stenstrand så kan du bada i otroligt klart vatten. Banje är en av de mest kända klapperstensstränderna i Dubrovnik och har en fantastisk utsikt över Gamla stan. På halvön Babin Kuk finns Copacabana-stranden, en lång grus- och klapperstensstrand.


Utflykter och sevärdheter

Under din vistelse i Dubrovnik finns det mängder med möjligheter att uppleva Kroatiens fantastiska natur och spännande historia. Landet är känt för sin underbart vackra skärgård och det är väldigt populärt att segla runt eller resa ut till någon av de mysiga öarna som ligger längs kusten. En guidad rundtur i Dubrovnik ger dig intressant information om dess fascinerande historia. Från Dubrovnik har du närhet till andra länder på Balkanhalvön. T.e.x Montenegro med sin underbara kustremsa, den natursköna Kotorbukten som påminner om de norska fjordarna och små byar där tiden tycks ha stått stilla Ta en bussresa in i Bosnien – Hercegovina och besök Mostar där århundraden av olika kulturer och religioner har satt speciella spår.

Upplev mer av Dubrovnik

Fakta

Allt du behöver veta om Dubrovnik innan resan.

Läs mer här »

Väder

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?

Läs mer här »

All inclusive

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.

Hitta ditt hotell här»

Utflykter

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.

Läs mer här »

Solresors bästsäljare

Valamar Club
Valamar Club
Valamar Club Dubrovnik Norr om gamla stan på Babin Kuk halvön, all inclusive light ingår.
Fullbokat
Hotel Astarea
Hotel Astarea
Hotel Astarea Vackert beläget i grönskande omgivningar direkt vid havet.
Fullbokat
Hotel Albatros
Hotel Albatros
Hotel Albatros Strandnära hotell med all inclusive inkluderat i priset!
Fullbokat

Utflykter

Adriatiska havet

Sol- och badutflykt i den kända kroatiska skärgården!

Kryssningen startar i Gruz, varifrån vi har en magnifik utsikt över den fantastiska skärgården utanför Dubrovnik. Vi tar oss ut på havet och vid första stoppet stiger vi i land på ön Lopud där vi spenderar förmiddagen med sol och bad på de härliga sandstränderna. Efter en trevlig lunch på båten åker vi vidare till den mysiga fiskehamnen på ön Sipan, den största ön i ögruppen Elafitöarna. Här möts vi av en lång historia av rika kulturella traditioner. Sedan fortsätter vi båtfärden upp till den vackra ön Kolocep.

Obs! Ej skandinavisktalande guide, vi är dock representerade med en engelsktalande guide i stället.

Lunch inklusive 1 glas alkoholfri dryck ingår.

Den här utflykten bokas på plats och erbjuds under utvalda avgångar.

Cirka pris:
550 kr/vuxen
275 kr/barn

Dubrovniks hemligheter

Stadspromenad bland magnifika byggnader och monument

Denna tur tar sin början längs de närliggande kustvägarna. Historiens vingslag blir allt mer påtagliga ju närmare Dubrovnik man kommer. Vi fortsätter till fots in i staden som med sin exceptionella skönhet och sitt rika kulturarv är med på Unescos lista på världsarv. Denna forntida stad, omgiven av en vidsträck ringmur och fästningar, är en skattkista av arkitektoniska samt kulturella mästerverk, häpnadsväckande välbevarade genom århundradena. Panoramavyer över stadsmuren, de historiska hustaken samt de pittoreska innergårdarna, ger ett spännande  perspektiv. Skandinavisktalande guide.

Vilken dag utflykten genomförs meddelas på plats av er reseledare.

Cirka pris:
320 kr/vuxen
160 kr/barn


Montenegro

Passa på att besöka det lilla grannlandet som erbjuder de stora upplevelserna!

Det är få platser som kan jämföras med den naturliga skönhet som kännetecknar Kotorbukten, och den påminner om de norska fjordarna. Vi passerar åtskilliga små byar, var och en fylld med historiska och kulturella monument. Vi åker längs kusten och besöker en liten by vid namn Perast som har anor från 1000-talet, härifrån tar vi en liten båt för att komma till den lilla ön "Gospa od Skrpjela". Vi besöker Kotor, en liten stad som är välkänd för sina marina traditioner. I Kotor går vi på en guidad stadsrundtur och lär oss mer om stadens historia och dess byggnader. Detta är en trevlig heldagstur där vi tillsammans beskådar detta lands otroliga skönhet samtidigt som vi tar del av dess unika historia. Engelsktalande guide. 

Lunch ingår ej, men tid för lunch ges i Kotor.
Observera att lokal valuta i Montenegro är Euro. Kom ihåg att ta med ditt pass!

Vilken dag utflykten genomförs meddelas på plats av er reseledare.

Cirka pris:
530 kr/vuxen
265 kr/barn

Mostar

En smältdegel av olika kulturer och religioner - i samma lilla stad!

Besök ytterligare ett land under din semester. Detta område har sedan flera århundrade upplevt olika kulturer och religioner som var och en lämnat sina speciella spår. Med buss åker vi längs kusten till Neum, för att sedan passera deltat och dalen vid Neretva floden och fortsätta upp till Mostar. Längs vägen stannar vi till i Pocitelj - en pittoresk fästning belägen i en by med rik orientalisk arkitektur. När turkarna hade makten var Mostar en viktig och central plats för byteshandel, spår av detta kan vi fortfarande se när vi besöker basaren och ett typiskt turkiskt hus. Medtag gärna ordentliga sko då underlaget i centrum är halt och ojämt. Kom ihåg ditt pass! Utflykten går under vår och höst med skandinavisktalande guide.

Lunch ingår ej, men tid att äta lunch på egen hand ges under dagen.

Den här utflykten bokas på plats och erbjuds endast på utvalda avgångar.

Cirka pris:
560 kr/vuxen
280 kr/barn


I Game of Thrones fotspår

Är du en av alla dem som fastnat för tv-serien Game of Thrones? Då är den här utflykten ett måste. 13 olika inspelningsplatser från den kända serien finns i Dubrovnik – eller Kings´Landing – och under rundvandringen kommer du att få chans att bekanta dig med några av dem. För dig som sett serien kommer flera av platserna att vara välbekanta. Kring och i världsarvet Gamla Stan i Dubrovnik blir du guidad – från stadsmuren, till Rektorspalatset till parken Gradac (där bröllopsfesten mellan Margaery Tyrell och kung Joffrey Baratheon hölls). Följ fotspåren efter Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Sansa Stark och de andra karaktärerna från serien genom Dubrovniks mytomspunna gränder – från Blackwater Bay till The Undying House.

Utflykten utförs med engelsktalande guide. 

Halvdagstur exklusive måltid
595 kr/vuxen
298 kr/barn

Observera att utflykten endast är bokningsbar under dessa datum:
Från Arlanda: 31/5, 7/6, 14/6, 21/6 och 28/6
Från Göteborg: 30/5, 6/6, 13/6, 20/6 och 27/6
Kan ej bokas med avresa från Köpenhamn.

Karta

Resor till Dubrovnik

FILTERERA RESULTAT

Infobox


Reguljär paketresa

  • Du väljer själv när och hur länge du vill resa
  • Resa på egen hand utan reseledare, men du kan alltid kontakta oss
  • Trygghet - du är skyddad av vår resegaranti
  • Utvalda hotell med bra läge
  • Ett incheckat bagage ingår i priset
  • Priserna är dynamiska tills bokningen är genomförd

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 4