Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Kroatien

    Kroatien

Resor till Kroatien

Dubrovnik

En underbar stad i vackra omgivningar!
Läs mer om Dubrovnik här »

Istrien

Gastronomi, historia och kultur kryddat med en storslagen natur.
Läs mer om Istrien här »

Split

Världsarvsstad med vacker hamn och pulserande stadsliv.
Läs mer om Split här »

Om Kroatien

Kroatien

Resor med charter till Kroatien - Njut av semester vid en av Medelhavets semesterpärlor. Kroatien sägs ha ett av Europas vackraste kustlandskap. Det är den fantastiska skärgården, det kristallklara vattnet, det behagliga medelhavsklimatet och mängder av sevärdheter som gör Kroatien till en av Europas absoluta semesterpärlor. Ett resmål som återigen har blivit en favorit hos många dit du gärna återvänder gång efter annan. 


Charterresor med all inclusive

Solresor erbjuder charterresor till Dubrovnik där man bland annat kan välja mellan familjevänlig semester med all inclusive, bekvämt boende vid havet och högklassiskt boende på Kroatiens mest kända hotell. 

Kroatien ligger på Balkanhalvön i södra Europa, med stora delar av landet längs med kusten. Dubrovnik är i sin tur beläget i södra Kroatien nära gränsen till Montenegro och Bosnien-Hercegovina. Staden är belägen vid berget Srd’s fot med Adriatiska havet nedanför. 


Upplev det kroatiska köket under din resa till Kroatien

Söder om Dubrovnik ligger ”Konavle”, ett jordbruksområde där det bl.a. odlas vindruvor, oliver samt andra frukt och grönsaker. Det varma medelhavsklimatet med varma somrar och milda vintrar gör produktionen av olivolja och vin extra gynnsam och Kroatien har blivit en stor vinproducent. Kroatiens goda mat och fina viner börjar bli alltmer kända för turister världen över. Här använder man gärna färska och biologiskt tillverkade råvaror. Det kroatiska köket inspireras mycket av Italien och man ser ofta fisk, skaldjur, pizza och pasta på menyn. När man är på resa i Kroatien får man inte missa landets mest kända maträtt; Ćevapčići - en typ av kryddstarka köttfärsrullar. 


Intressanta utflyktsresmål

Längs med kusten finns många klipp- och klapperstenstränder. Att segla runt i Kroatiens skärgård eller ta sig ut till någon av öarna som ligger längs med kusten är väldigt populärt. Flyg till Dubrovnik och ha närheten till andra länder på Balkanhalvön, t.ex. Montenegro och Bosnien - Hercegovina . Och varför inte passa på att slå fler flugor i en smäll? Staden Mostar är förtrollande vacker och på din promenad genom staden känner du historiens vingslag och får möjlighet att på nära håll se vad kriget lämnat efter sig då delar av staden fortfarande ligger i ruiner. 

Följ med Solresor på en resa genom Illyrien och upptäck fyra spännande länder, Kroatien, Montenegro, Albanien och Makedonien. En resa fylld av kultur och historia, natur och arkitektur. Här besöker vi den medeltida staden Dubrovnik, färdas längs Montenegros underbara kustremsa, upplever annorlunda Albanien och beskådar världskulturarv i natursköna Makedonien. 

Gör din resa till Kroatien oförglömlig genom att boka de utfärder som erbjuds på ditt resmål.

Hitta din resa till Kroatien

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger