Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Venedig

Om Venedig

Venedig – den europeiska staden med många namn
Kärleksstaden, Smyckeskrinet, Broarnas stad och Gondolernas stad – listan över alla kärleksfulla namn som den italienska staden Venedig ofta benämns under kan göras lång. Det är dock inte svårt att förstå varför staden ständigt namnges med diverse vackra beskrivande ord då Venedig är något helt unik. Venedig är en stad av egen art där all världens romantik, skönhet och bedårande miljöer finns samlad. Hela Venedig består av 118 små öar och är uppbyggt på pålar ovanför vattenytan. Istället för vägar av kullersten eller asfalt finns här vackra kanaler där alla färdas i taxibåtar istället för taxibilar.

Sevärdheter i Venedig
I Venedig finns en hel värld av attraktioner som alla står i kö för att förföra dig och dina sinnen. Markusplatsen är en av världens mest berömda platser och är en känd samlingsplats för lokala, turister och inte minst för duvorna. På Markusplatsen stoltserar den vackra och majestätiska romersk-katolska domkyrkan Markuskyrkan som skapar en enastående glimmer och skimmer omkring sig tack vare kyrkans gyllene kupoler som reflekterar solen strålar. Väl här är det enkelt att förstå varför Markuskyrkan är en av Venedigs mest besökta sevärdheter.  

Ett måste när du är på semester i Venedig är att ta en tur på Canal Grande i en av alla de fascinerande gondoler som trafikerar stadens floder. Canal Grande är 4 kilometer lång och är därmed den allra längsta vattenvägen som finns i Venedig stad. Kanalen slingrar sig fram runt om i Venedig och det är onekligen en fantastisk upplevelse och ett charmerande sätt att upptäcka staden på. Bli inte förvånad om din gondoljär – chauffören av din gondol, börjar att sjunga klassiska italienska sånger medan ni sakta flyter fram bland de pittoreska husen och byggnaderna.

En annan känd attraktion är Rialtobron som är en av de äldsta och mest ikoniska broarna i Venedig. På Railbron kan du njuta av utsikten av vackra Canal Grande. I närheten av bron finns dessutom en väldigt fin matmarknad som är väl värd ett besök.

Restauranger och nattliv
Likt alla andra städer i Italien har Venedig en mängd olika restauranger där det serveras utsökta kulinariska rätter – såväl italienska klassiker som mer internationella rätter. Om du vill uppleva äkta italiensk kokkonst ska du ta dig bort från huvudgatorna i staden och istället besöka de små slingrande gatorna längre in i staden. Här finns flera lokala och autentiska restauranger som serverar det allra bästa från det italienska köket gjort på lokala råvaror serverat med vin ifrån omkringliggande trakter.

Venedig är en stad med många endagarsturister och därav är det många restauranger och caféer som stänger vid midnatt, men samtidigt som de många endagarsturisterna lämnar Venedig vaknar kanalen Rio della Misericoridia upp. Längs med kanalen ligger flera små barer varav många har inbjudande terrasser som går ut i vattnet. Här kan den som vill både äta och dricka gott till sent in på småtimmarna.

Shopping i Venedig
Venedig är en guldgruva av spännande unika specialbutiker och små verkstäder med arbetande konstnärer. Här finns en hel värld av butiker med utställningsfönster där du kan se lokala hantverk, färggranna skor och handväskor, vacker keramik och marmorerade pappersprodukter. En av Venedigs stora shoppingstyrkor är utan tvivel de små säregna specialbutikerna, men om du är på jakt efter märkesvaror ska du inte misströsta. I Merceria-kvarteren i Venedig finns nämligen en mängd gator med exklusiva och luxuösa butiker där flera av de kända italienska och internationella modemärkena finns.  

Transport
I det gamla delarna av Venedig får du antingen promenera till fots bland de mysiga kvarteren eller transportera dig i en gondol och insupa den fantastiska atmosfären. För att komma till Venedig kan du antingen ta bussen till Piazzale Roma där all motortrafik därefter upphör eller kan du ta tåget till Venedig som stannar på den andra sidan av Canal Grande.

Vår Service

När du reser med Solresor till Venedig beställer du en flexibel paketresa. Det innebär att du flyger med reguljärflyg och därmed själv kan bestämma exakt hur länge du vill vara i kärleksstaden Venedig. Besök Venedig under en weekend eller under så många dagar som du själv eller ditt resesällskap behagar. Eftersom du bokar en flexibel paketresa är det inga svensktalande reseledare på resmålet, men du kan alltid kontakta Solresor i Sverige om du uppstår några problem eller frågor under din resa.

Bilder och hotell

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Venedig.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell i Venedig.
Se våra hotell här >

Hitta din resa till Venedig

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 1
  • 4
  • 6
  • 8
  • 11
  • 13