Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Zambrone

Om Zambrone

Upptäck Syditaliens västra kust och de vackra stränderna ett stenkast från den charmiga lilla semesterorten Zambrone. Väl här står lugn, ro och harmoni i fokus och orten är perfekt för dig som är på jakt efter en avkopplande semester med bad, sol, god mat och återhämtning. Låt dig hänföras av de natursköna omgivningarna som står i vacker konstrast till det skimrande turkosblåa havet och luta dig tillbaka på någon av stränderna. När du behöver aktivera dig och vill uppleva liv och rörelse kan du enkelt ta tåget till den kända och populära orten Tropea.

Lugn och harmonisk semesterort
Zambrone är en liten gemytlig och pittoresk ort som ligger i utkanten av Italiens västra kust. Majoriteten av ortens hotell ligger placerade intill stranden och havet. Antingen bor du med tillgång till någon av ortens allmänna stränder eller bokar du exempelvis Hotell Residence Albatros och får en egen privat sandstrand enbart för hotellets gäster. Oavsett vilken strand du besöker i området kan du dock se fram emot härliga, soliga dagar med svalkande dopp i klart skimrande hav.

Zambrone är semesterorten för dig som främst vill koppla av, sola, bada och ladda batterierna på din semester. Väl inne i Zambrone finns ett litet centrum med små slingriga gator där du kan finna det mest väsentliga för din semester såsom ett postkontor, apotek, ett litet mindre torg där lokalborna samlas samt någon enstaka restaurang samt kafé. Nere vid stranden och hotellen är utbudet av restauranger och kaféer något större och här finns även några supermarkets där du kan köpa frukt, läsk, duschschampo eller vad du kan tänkas behöva under semestern. Om du söker mer liv och rörelse är vår rekommendation att du tar dig till tågstationen i Briatico där du enkelt kan ta dig med tåget in till Tropea.

Solresor i Zambrone
I Zambrone har Solresor ett fåtal hotell däribland Hotell Residence Albatros som ligger vackert inbäddat i en liten bukt med sin egen privata sandstrand.

På upptäcktsfärd
Som på så många andra platser i Italien finns det en massa att se, uppleva, smaka och dofta i Kalabrien. Vi rekommenderar därför att du bokar en hyrbil inför din semester då lokaltrafiken är begränsad i området. Väl i Kalabrien är ett måste att besöka orten som benämns som Kalabrien Pärla – nämligen Tropea. Här klättrar byggnaderna längst med klipporna och skapar en bild av att hela staden klänger sig fast på den branta bergsväggen som hisnande stupar ner mot den populära stranden och hamnen där alla fina båtar lägger ankar. Det är dessutom härifrån hamnen som du kan ta en av alla utflyktsbåtar och besöka de Eoliska öarna, som enbart ligger ett par timmars båtresa ut på det Tyrrenska havet. Väl inne i Tropea kan du strosa runt bland de slingrande charmerande gatorna, besöka stadens sevärdheter, svalka dig med områdets kända gelato – rödbetsglassen eller avnjuta en tidig middag på någon av alla välsmakande restauranger som kantar de små gågatorna och pittoreska torgen. 

När du är på semester i Kalabrien kan du även passa på att besöka någon av ortens mindre charmerande orter såsom Pizzo eller någon annan inbjudande ort. Ta tillfället i akt och bekanta dig med lokalborna i de små orterna och provsmaka deras egengjorda guldfärgade olivolja eller solvarma och djupt röda vin. Om du inte räds att resa en lite längre bit är vår rekommendation att du också tar en tur till Sicilien och upplever denna mytomspunna ö som både går i Lucias och Gudfaderns fotspår samtidigt som du får beskåda den häpnadsväckande och vackra vulkanön Etna. En mängd äventyr väntar på dig i Kalabrien! Upplev destinationen du med – endast med Solresor!

Resmålsfakta

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om Kalabrien?
Läs mer här >

Upplev det bästa av Kalabrien!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >

Om Kalabrien/Syditalien

Upptäck Italiens charmigaste landskap: Kalabrien!
Läs mer här >

Vädret i Kalabrien

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Kalabriens väder här >

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail