Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Fly & Drive Kalabrien

3
Reslängd 7 Nätter
Pris per person 7299 kr
8159 kr
Se alla avgångar
Frånpris per person 6699 kr
8359 kr

Upptäck Kalabriens gömda härligheter på egen hand
Med Solresors Fly & Drive Kalabrien får du en unik möjlighet att utforska Syditaliens vackra natur, gömda badvikar och fascinerande historia. Hotellen är förbokade och hyrbil samt vägkarta är färdiga att använda. Rutten som vi sammanställt tar dig igenom klassiska Kalabrien med start vid Tyrrenska kusten och vidare till Joniska kusten för att avlutas i sagolika Tropea. Nedan finner du förslag på sevärdheter, pittoreska byar och italienska strandparadis som du passerar på vägen. Du väljer själv hur du vill lägga upp din resa med fördelen att hotellen är förbokade.*

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser.


Vid ankomst till flygplasten möts du av vår platspersonal och erhåller välkomstbrev, informationsmaterial rörande Fly & Drive Kalabrien och vouchers till er hyrbil. Hyrbilen hämtas och returneras på flygplatsen i samband med hemresa.


Teckna Goudas reseförsäkring
Visste du att det är extra förmånligt att teckna Goudas reseförsäkring när du har hyrbil på resmålet? Du betalar ingen självrisk för det som ingår. Dessutom kan du få ersättning för självrisken i hem- och bilförsäkringen om något händer när du är på resa. Gouda ersätter alla skador på din bil upp till max 10 000 kr. Med denna försäkring kan du njuta av din semester i lugn och ro.
Läs mer om reseförsäkringen här.

*Boende på resan skickas en till två veckor före avresa.
.

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Göteborg (GOT)
 • Köpenhamn (CPH)
Resans höjdpunkter
 • Flygresa tur/retur.
 • Hyrbil, kategori CDMR (Fiat 500 L Pop star eller likande)
 • Två nätter på mellanklasshotell med frukost i Cosenza
 • En natt på mellanklasshotell med frukost i Sila
 • En natt på mellanklasshotell med frukost i Soverato
 • En natt på mellanklasshotell med frukost i Roccella Ionica
 • En natt på mellanklasshotell med frukost i Reggio Calabria
 • En natt på mellanklasshotell med frukost i Tropea
 • Välkomstbrev, vägbeskrivningar och informationsmaterial med mera får du vid ankomst
Se hela listan här

Priser

 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer

Cosenza – två nätter

Direkt efter att hyrbilen är upphämtad börjar det syditalienska äventyret. Cirka 70 kilometer norr om flygplatsen ligger Cosenza, som kallades Kalabriens Aten under antiken. Här finns ett av Europas äldsta universitet och det är verkligen som att kliva in i en italiensk saga när du besöker de äldsta delarna av staden. I två nätter bor du i den historiska staden och har utmärkta möjligheter att utforska norra Kalabrien. Kör längs Tyrrenska havet och insup atmosfären – stanna när andan faller på. Besök den mysiga orten Amantea – ett perfekt badstopp! Eller gör en avstickare till Filumefreddo Bruzio, en pittoresk by med äkta italiensk charm. I de norra delarna av Kalabrien gömmer sig många städer med bevarad historia. Gör exempelvis ett besök i Altomonte. Staden är en historisk skatt som vilar uppe i bergen och som om inte den vackra arkitekturen vore nog, får du en exceptionell utsikt över landskapet. Om du lockas av utsikt och pittoreska byar ska du besöka Morano Calabro som ligger högt upp i bergen. Byn är konformad och konstruerad efter bergstoppen – en fantastisk upplevelse! Naturen här kring Pollinobergen är något alldeles extra och letar du efter mäktiga naturupplevelser kan vi rekommendera en tur till ravinen Ragonello. Stenbron Ponte del Diavolo (Djävulsbron) löper runt ravinen och vågar du följa den väntar fantastisk natur! 

Sila – en natt

Efter två nätter i Cosenza är det dags att fortsätta österut mot nationalparken Sila. I nordöstra Kalabrien breder ett fantastiskt skogsområde ut sig och inklämt bland tallkullarna ligger den lilla orten Sila där en hotellnatt väntar. Många väljer att vandra kring sjön Cecita, 17 kilometer från Sila. Ta dig till besökscentret vid Cupone som är startpunkten för många leder. Cecitasjön är en skönhet med häpnadsväckande vacker utsikt – som en dröm för naturälskaren! Ett annat tips är att besöka San Giovanni in Fiore, en pittoresk kalabrisk bergsby i sten som har en stolt hantverkartradition. Här ligger ett kloster från 1100-talet som du inte får missa att besöka!

Soverato – en natt

Resan genom Kalabrien fortsätter i dag mot Joniska havets kust. Innan den vackra kuststräckan nås rekommenderar vi ett stopp i Santa Severina. Dramatiskt placerad uppe på en klippa blickar den lilla staden ut över landskapet. Ta dig upp för den slingrande vägen och njut av utsikten – passa även på att besöka slottet! Från Santa Severina kan du antingen ta dig söderut eller norrut. Om du väljer att köra söderut kan du stanna i Le Castella. Som namnet antyder finns en fästning. Fästningen fungerade som försvar mot piratattacker och den legendariske piraten Barbarossa lär ha landstigit här 1536.  Om du kör norrut kan du stanna i Cirò – här görs Kalabriens viktigaste vin med samma namn. Vinet som framställs här har anor från antikens Grekland och kan därför vara ett av de äldsta vinerna i världen. När vi ändå är inne på de gamla grekerna kan du med fördel följa Pythagoras fotspår i den här delen av Kalabrien. I staden Crotone bodde Pythagoras och lät bygga en skola där han undervisade i matematik. Dagens mål är att nå fram till Joniska havets pärla, Soverato, där en hotellövernattning väntar. Soverato är en semesteridyll med turkosblått hav och vidsträckta stränder. Njut av det härliga strandlivet och ortens fisk- och skaldjursrestauranger!

Roccella Ionica – en natt

Njut av ännu en dag vid Joniska havet och utforska de kulturhistoriska skatter som gömmer sig längs kusten. Övernattning sker i semesterorten Roccella Ionica, lägg upp din dag precis som du önskar. När du lämnar Soverato kan du göra stopp i de antika städerna Squillace och Roccelletta. Här finns arkeologiska utgrävningar och lämningar från den bysantinska tiden. De medeltida städerna är inte enbart rika på historiska efterlämningar – de vackra stränderna och de mysiga restaurangerna är väl värda ett besök. Fortsätt sedan till Stilo, som under den bysantinska tiden hade stor religiös betydelse. Missa inte den imponerande katedralen som blivit en symbol för staden. Modernare historia finns också i trakten, det var vid Stilos kust som slaget vid Punta Stilo ägde rum under andra världskriget mellan italienska och brittiska marinan. Oavsett om du valt att ägna din tid åt historiska utflykter eller bara tagit det lugnt för att njuta av den syditalienska atmosfären, välkomnas du av den trevliga stämningen i badorten Roccella Ionica. 

 

Reggio Calabria – en natt

Idag ska färden ta dig nästan allra längst ner på tåspetsen som utgör den italienska stöveln. Målet är Kalabriens största stad, Reggio Calabria, som ligger öga mot öga med Messina på Sicilien – det är bara sundet som skiljer dem åt. Njut av den underbara utsikten över Sicilien, gå en promenad längs den eleganta shoppinggatan Corso Garibaldi eller besök ett museum. På vägen till Reggio Calabria kan du göra stopp i Gerace – en svindlande vacker småstad som ligger på toppen av en 500 meter hög kulle. Gå runt i de charmiga gränderna och njut av den vänliga atmosfären i den gamla staden. När du befinner dig så pass långt söderut på det italienska fastlandet tycker vi att du ska besöka Bova och spökstaden Pentedattilo. Bova var en av städerna som grekerna bosatte sig i under antiken och under andra världskriget fick den lilla staden utstå en del bombningar. Spökstaden Pentedattilo har en spännande historia. Från antikens Grekland fram till romarriket var Pentedattilo en blomstrande handelsstad som sedermera blev till en ordinär småstad på italienska sydkusten. 1783 drabbades Pentedattilo av en jordbävning, vilket i sin tur ödelade nästan hela staden. 1960 blev Pentedattilo helt folktom och att vandra i spökstaden är som att resa tillbaka i tiden. Sedan 1980-talet har frivilliga, framför allt konstnärer och hantverkare, bosatt sig här och påbörjat restaurering. 

Tropea – en natt

Turen runt Kalabrien börjar lida mot sitt slut och sista natten tillbringas i medeltidspärlan Tropea. När du kör längs Costa Viola får du inte missa att stanna i den mytologiska byn Scilla. Namnet kommer inte från blomman utan från det mytologiska havsmonstret Scylla, som nämns i Homerus ”Odyssén”. Den här pittoreska byn är förtrollande vacker. Husen ligger tätt ihop och skapar en idyllisk silhuett av italiensk charm. Fortsätt sedan till Capo Vaticano som kännetecknas av de branta klipporna som reser sig över det turkosblå havet. Flera vackra badvikar ligger insprängda mellan de vitgrå granitklipporna och lockar sol- och badtörstiga till stränderna. När du väl når Tropea kommer det att avrunda resan i Kalabrien på bästa sätt. Den medeltida staden sammanfattar allt det du upplevt längs vägen – smala gränder, pittoreska hus, italiensk charm, ljuvliga stränder, kulinariska upplevelser och storslagen historia.

Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Dela nuvarande URL via E-mail