Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Rhodos stad

Välkänd semestermetropol med mysig medeltida stadskärna, sköna stränder och pulserande nöjesliv. Kolossen på Rhodos, ett av världens sju antika underverk, finns inte längre kvar men väl Gamla Stan i Rhodos stad och det är utan tvekan den mysigaste platsen på Rhodos. Gamla Stan är dessutom sedan 1988 uppsatt på UNESCO:s världsarvslista. Oavsett var på ön du bor, får du helt enkelt inte missa att besöka denna fänglande och välbevarade medeltida stad som bjuder på utmärkt shopping och ett gott urval av trivsamma och romantiska restauranger. 

Rhodos stad
Rhodos stad i övrigt är en färgstark cocktail med till hälften mycket moderna barer, trendiga modebutiker och ett pulserande nöjesliv blandat med genuina grekiska tavernor och caféer där lokalbefolkningen gärna spenderar åtskilliga timmar. Det finns även ett kasino som länge varit en viktig beståndsdel i den ständigt växande turistnäringen. Mandrakihamnen skiljer stadens två populära stränder, Elli- och Västra stranden, åt och omger den landtunga som Rhodos stad är byggd på. Solresors hotell är alla bra belägna nära både strand och stadens många turistattraktioner. 

Gamla stan är en av Europas mest välbevarade medeltidsstäder som lockar med loungebarer, spännande restauranger och små designinredda boutiquehotell. Här trängs mysiga uteserveringar med exklusiva guld- och smyckesbutiker bland kullerstensgränder och runier av korsriddarpalats från 1400-talet. Ett semestertips är att i samband med ett besök i Gamla Stan stanna och ta något läskande på den flytande men tryggt förankrade baren och restaurangen Kon-tiki där du kan beskåda den hänförande utsikten över Mandrakihamnen med sina två berömda hjortar som håller uppsikt över infartsleden till hamnen. 

Den nyare delen av Rhodos stad lockar med en livlig hamn, shoppinggator med rader av  internationella märkesbutiker, en stor samling trendiga restauranger, barer och kaféer, flertalet diskotek och en bargata särskilt ämnad för det sena och unga nattsuddandet.

Fler charterresor till Rhodos

  • Kalithea

    Härliga stränder med utmärkt dykvatten i lugna och sköna omgivningar!

  • Ixia/Ialyssos

    Familjevänlig badort med milslång klapperstenstrand och bra utbud av restauranger och tavernor!

  • Faliraki

    Stort nöjesutbud längs en av Rhodos bästa stränder!

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail