Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Kiotari

Kiotari

Strax söder om smultronstället Lindos längs Rhodos östkust hittar du det lilla resmålet Kiotari. Detta var tidigare en by där man framförallt livnärde sig på fiske men på senare tid har orten vuxit med flera stora hotell och med antalet besökare under säsongen. En kort utflykt härifrån väntar alltså pittoreska Lindos och förutom hotellens egna strandremsor finns i området också gott om fina badvikar, utmärkta för dagsutflykter. 

Lindos - den vita pärlan!

Några kilometer norr om Kiotari finner du Rhodos vita pärla, Lindos, även kallad den vita staden. Lindos är en idyllisk liten stad där alla husen är karaktäristiskt grekiskt vita. Den vita färgen symboliserar renhet. De vitkalkade husen är uppbyggda på en klippa som omsluts av det vackra azurblå havet. Högst upp, som en krona över stadens mitt finns ett spektakulärt Akropolis, varifrån du har en fantastisk utsikt. Lindos, precis som Kiotari, ligger på öns östra sida där det är mer vindstilla än på västkusten och god chans för solsken. 

Rhodos stad

Gamla Stan i Rhodos stad är utan tvekan den charmigaste platsen på ön. Oavsett var du bor får du inte missa ett besök i denna fängslande miljö. Rhodos stad är en färgstark mix av moderna barer och butiker, ett pulserande nöjesliv blandat med genuina grekiska tavernor och caféer. Gamla stan är en av Europas mest välbevarade medeltidsstäder, lockar med loungebarer, spännande restauranger och små designinredda boutiquehotell. Här trängs mysiga uteserveringar med exklusiva guld- och smyckesbutiker bland kullerstensgränder och runier av korsriddarpalats från 1400-talet. Två stränder, Ellis- och  Västra stranden, ramar in udden som staden är byggd på. Mellan dessa båda stränder ligger Mandrakihamnen med de två berömda hjortarna som övervakar inloppet. Den nyare delen av Rhodos stad lockar med en livlig hamn, shoppinggator med rader av  internationella märkesbutiker, en stor samling trendiga restauranger, barer och kaféer, flertalet diskotek och en bargata särskilt ämnad för det sena och unga nattsuddandet.

Hotell i Kiotari

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail