Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Kalamata

Om Kalamata

Kalamata – Olivens hemstad
Suktar du efter en avkopplande semester i grekisk anda? Kalamata är en stad som ligger belägen på den vackra halvön Peleponnesos. Upplev den genuina atmosfären som råder och beundras över kulturpärlan som erbjuder såväl stränder som trevliga tavernor och restauranger. Det är även här den kända och smakfulla olivsorten Kalamata växer.

Restaurang och shopping
I Kalamatas charmiga centrum kan du strosa runt bland flera butiker och kanske finner du någonting som faller dig i smaken. Du kan enkelt ta en paus i shoppandet på ett trevligt kafé eller en inbjudande restaurang. I staden finns även flertalet mysiga tavernor där du kan avnjuta välsmakande grekisk mat. Utbudet är stort och här finns någonting för alla smaker!

Strandliv
Koppla av vid någon av alla Kalamatas stränder och njut av salta dopp i det turkosa vattnet. Här är det glest mellan handdukarna och atmosfären är avkopplande. Stranden i Kalamata kantas av en charmig strandpromenad som bjuder in till långa promenader och härliga löpturer.

Sevärdheter
Upptäck stadens gamla byggnader i form av kyrkor och borgar och fascineras av dess fantastiska arkitektur. Kliv in i den ståtliga domkyrkan och upplev 1859-talets historia eller besök stadens arkeologiska och moderna konstmuseum – möjligheterna är många!

Kalamata erhåller även natursköna omgivningar som bjuder in till såväl trevlig vandring som cykling. Önskar du att bege dig ut till havs finns möjlighet till båtupplevelser och vill du upptäcka Greklands huvudstad, Aten, kan du med fördel göra det över en dag.

Transfer
Det tar cirka 3 timmar att köra från flygplatsen till Kalamata.

Service på destinationen
När du reser med Solresor till Kalamata beställer du en flexibel paketresa. Det innebär att din vistelse sker på egen hand och utan reseledare. Du kan alltid kontakta oss på vårt nödnummer.

Dela nuvarande URL via E-mail