Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Fakta om Peloponnesos

Läge
Peloponnesos är en halvö och upptar den södra delen av Greklands fastland och är till ytan 15 490 kvm stort. Halvön skiljs åt av Korinthiska viken och Korinthiska näset

Miljö
Peloponnessos präglas av ett berglandskap med grönskande kullar och vackra kuststräckor. Det är längs östkusten som du hittar Solresors utvalda hotell i semesterorterna Tolo och Nafplio. Runt omkring på halvön hittar du flera arkeolgiska platser och monument. Bergen omfamnar badorterna och havet är kristallklart så att du knappt behöver snorkel. Havet är också känt som stillsamt.

Klimat
På Peloponnesos råder ett typiskt Medelhavsklimat - somrarna är ofta soliga och varma och vintrarna är milda och regniga.

Transfer
När du reser till Peloponnessos landar du på Atens internationella flygplats. Transfertiden till Tolo och Nafplio tar cirka 2,5 timme. Tiderna kan variera beroende på i vilken ordning hotellstoppen blir.

Befolkning:
Peloponnesos har cirka 700 000 bofasta invånare och största stad är Patras.

Tid:
Sverige +1 timme.

Valuta
Euro. Uttagsautomater finns i samtliga Solresors resmål. Kreditkort accepteras av de flesta hotell, butiker och restauranger.

Turistskatt:
Den 1 januari 2018 införs obligatoriskt turistskatt i Grekland. Skatten betalas direkt av gästen till hotellet vid incheckning och priserna är satta utifrån officiell hotellkategori.
Följande skattesatser gäller:
Hotell/lägenhet med 1-2 stjärnor: 0,5 €
Hotell/lägenhet med 3 stjärnor: 1,5 €
Hotell/lägenhet med 4 stjärnor: 3 €
Hotell/lägenhet med 5 stjärnor: 4 €
Priserna gäller per rum och natt.

Stränder och bad
Den finaste stranden i vårt utbud på Peloponnesos finner du i Tolo. Här är stranden finkorning, ljus, långgrund och med mer stenar längre ut i vattnet. Vattnet är kristallklart och den bästa stranddelen finner du längst österut i Tolo. I Nafplio finns inte en lång sandstrand utan en mindre klapperstenstrand belägen nedanför fortet. Mittemellan Nafplio och Tolo ligger stranden Karathona som är den bästa i det här området. Är du en riktig strandfantast ska du bege dig till Voidokilia beach som påminner om Karibien. Stranden ligger cirka tre timmar från våra resmål.

Restauranger
Samtliga resmål har ett gott utbud av restauranger, tavernor och barer.

Nöjesliv

I Tolo är nöjeslivet stillsamt och längs huvudgatan råder en lugn atmosfär. Barer finns längs huvudgatan. Ett större nöjesutbud finns i Nafplio. Här hittar du trendiga vinbarer, traditionella tavernor och ett mindre utbud av nattklubbar

Sport
Vid Tolos strand kan du ägna dig åt olika vattensporter och du kan hyra trampbåt, kanot och motorbåt.

Kommunikationer
Mellan Tolo och Nafplio finns täta bussförbindelser. Det tar cirka 15 minuter att åka mellan orterna. Nafplio är en hamnstad och härifrån går flera båtar till närliggande öar och till fastlandet. Det finns också gott om taxibilar samt bilar, motorcyklar och mopeder att hyra.

Reseledarservice
Solresor erbjuder både flexibla paketresor och charterresor i vårt reseprogram. En traditionell charterresa arrangeras med Solresors resesledarservice medan en flexibel paketresa innebär att du reser på egen hand, utan reseledarservice.

På grekiska fastlandet erbjuds både charter och flexibel paketresa. Har du bokat en charter möts du Solresors reseledare på flygplatsen. De ger dig information om kontaktuppgifter samt visar dig till din eventuellt förbokade transfer. Reser du på en flexibel paketresa, finns den kontaktinformation du behöver, på din biljett.





Dela nuvarande URL via E-mail