Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Vädret på Kreta

Vädret på Kreta ger ett perfekt medelhavsklimat. Här värmer solens strålar såväl luft som vatten medan sköna vindar från havet gör det hela ännu behagligare. Faktum är att vädret på Kreta är precis lika underbart som själva ön med ett klimat som är som gjort för sol & bad!

Genomsnittstemperatur på Kreta

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

14 15 17 20 24 28 30 30 27 23 20 16
8 8 9 12 15 19 21 21 19 16 13 10
16 15 15 16 19 22 24 25 24 22 20 17

 DAG     NAT     HAV

En liten skillnad mellan norr och söder
Kreta är den sydligaste av de grekiska öarna och här finns också det mildaste klimatet. Söderifrån drar varm luft in från den afrikanska kontinenten medan det varma vattnet runt ön hjälper till att hålla temperaturen sval och behaglig. Det finns dock en liten skillnad ifall du semestrar på norra eller södra sidan av Kreta tack vare de tre bergskedjorna på ön. Bergen på den norra sidan medför svalare Ingrevindar medan vindarna från den södra sidan är varmare.
Det betyder att temperaturerna på den norra delen av ön ofta är lägre än på den södra delen. De flesta turistorterna ligger på den norra delen av ön och här ligger medeltemperaturen runt 28-30 grader under sommarmånaderna.

Sommarväder från april till oktober
Den grekiska ön är idealisk att besöka under vår, sommar och höst – varje säsong har sin egen charm. På våren kan du uppleva hur Kreta blomstrar efter vintern medan du njuter av varma dagstemperaturer på 20 till 24 grader. Våren är speciellt lämplig för dig som vill vandra i Samariaravinen eller uppleva andra naturupplevelser som kräver fysisk aktivitet. Temperaturen i april och maj är mycket bekväm för att utföra aktiviteter.
Sommarmånaderna är utmärkta för en sol- och badsemester med såväl varma temperaturer i luften som i havet. På sensommaren och hösten håller vattentemperaturen i sig och dessutom är det glest mellan handdukarna. Vädret på Kreta är också mycket soligt med 2800 soltimmar om året och med mycket lite nederbörd under sommarmånaderna.

 

 

Dela nuvarande URL via E-mail