Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Rethymnon

Rethymnon

Res till Rethymnon på Kreta och bestäm reslängden själv. Med våra flexibla paketresor kan du resa till den populära semesterstaden på Greklands största ö. Rethymnon lockar sol- och badsugna med en milslång sandstrand kombinerat med stadspuls och vackra byggnader. Den genuina och grekiska charmen genomsyrar staden och många återvänder år efter år. Rethymnon passar familjer, par och soloresenärer som vill njuta av en strandvänlig miljö med närhet till stadsliv.

Rethymnon

På Kretas nordkust, öster om Chania, ligger den mysiga och charmiga semesterorten Rethymnon. Här hittar du den perfekta kombinationen av nytt och gammalt liksom avkoppling och upplevelser. Området är särskilt känt för sin 10 kilometer långa sandstrand med kristallklart vatten. Rethymnon erbjuder kulturskatter, shopping, restauranger och vackra stränder. Mitt i staden hittar du den mysiga hamnen som har ett stort utbud av tavernor och bra restauranger. Även om Rethymnon är Kretas tredje största stad finns ändå en känsla av en grekisk småstad.

Läs mer om Rethymnon här >>

Upplev mer av Kreta

All inclusive på Kreta

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Hitta ditt hotell här >>

Upplev det bästa av Kreta

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >>

Allt du behöver veta

Transfertider, reseledarservice och annan nyttig information om Kreta.
Läs mer här >>

Vädret på Kreta

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Kretas väder här >>

 

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Om Rethymnon

Solresor i Rethymnon

Vi har ett brett utbud av handplockade hotell för att kunna erbjuda någonting för alla. Rethymnon Residence Aqua Park & Spa är ett underbart all inclusive-hotell med strandnära läge, flera pooler och vattenrutschbanor. Prisvärda och trevliga alternativ är Missiria lägenheter och Lefkoniko Litsa´s Beach.

Långsträckta sandstränder

Stranden sträcker sig från staden och cirka 10 kilometer österut. Vid strandens början finns det charmiga små kaféer och restauranger som inbjuder till en avkopplande paus med en svalkande förfriskning eller varför inte ta en lång promenad längs havet? Från klockan 18.00 till 01.00 stängs strandpromenaden av för biltrafik vilket gör det perfekt att strosa längs havet och insupa atmosfären.

På upptäcktsfärd

På Kreta finns mycket att uppleva. I Rethymnon ska du definitivt besöka Gamla stan och promenera i de smala gränderna. Besök bland annat den venetianska adeln med den vackra fontänen och den turkiska Nerantzes moskén. Runt ön är det också värt att besöka Knossos - den största arkeologiska platsen på Kreta. Det finns mängder av utflyktsmål på Kreta som du kan upptäcka på egen hand. Ge dig iväg på äventyr längs Kretas västkust och fascineras av några av öns vackraste stränder – Elafonisi Beach, Balos Beach och Falassarna Beach. Eller besök den genuina och charmiga staden Chania.

Välkommen till Rethymnon!


   

Dela nuvarande URL via E-mail