Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Maleme på Kreta

    Maleme

Maleme

Res med charter eller reguljärt till vackra Maleme på Kreta och njut av en rofylld atmosfär, familjevänligt boende och närhet till såväl centrum som strand. Följ med på en utflykt, upptäck vackra badvikar eller bege dig till någon av de närliggande orterna Platanias, Agia Marina och Chania.

Semestra i Maleme

Maleme är en liten och rofylld semesterort längs ChaniakustenKreta och här finns alla förutsättningar för en avkopplande semester. I ortens mysiga centrum kan du slå dig ner på en inbjudande restaurang, en trevlig bar eller avnjuta en eftermiddagsfika på ett kafé. Lagom till solnedgången kan du spana in utbudet av butiker och souvenirer. Tillbringa lata dagar under ett parasoll på stranden eller upptäck små badvikar längs kusten på egen hand. Önskar du ett högre tempo för en kväll kan du med fördel ta dig in till livliga Platanias eller besöka vackra Chania. Här finner du ett större utbud av såväl restauranger, barer och butiker och i Chania hittar du även internationella klädeskedjor.

Läs mer här!

Upplev mer av Kreta

All inclusive på Kreta

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Hitta ditt hotell här >>

Upplev det bästa av Kreta

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >>

Allt du behöver veta

Transfertider, reseledarservice och annan nyttig information om Kreta.
Läs mer här >>

Vädret på Kreta

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Kretas väder här >>

 

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Om Maleme

Solresor i Maleme

Bo bekvämt och familjevänligt på välkända Maleme Mare lägenheter. Här kan du enkelt koppla av med all inclusive, två trevliga poolområden och ett strandnära läge. Vill du och ditt resesällskap sköta er helt på egen hand? Eller är ni ett stort sällskap som vill bo tillsammans? I sådant fall är Villa Argo, Villa Aphrodite eller Villa Natali ett klockrent alternativ. Samtliga är privata villor med egen pool och erbjuder ett perfekt läge till såväl stranden som centrum.

Sol och bad

På Malemes klapperstenstrand råder en avkopplad stämning där du enkelt kan tillbringa lata dagar till havets brus. Vissa sektioner av stranden består av grovkornig sand och det finns även möjlighet att hyra solstolar. Varierande vattendjup och undervattensströmmar kan förekomma och till skillnad från Agii Apostoli är stranden inte särskilt långgrund. Längs Chaniakusten kan du njuta av ett härligt strandliv och hitta flera fantastiska badvikar med kristallklart vatten.

Anor från andra världskriget

Visste du att Kreta var en viktig och strategisk ö under andra världskriget? Här utkämpades många strider och minnen från detta finns kvar i Maleme. Ett av minnesmärkena är den kyrkogård där enbart tyska soldater, som föll offer för kriget, ligger begravna.

Upptäck Kreta

Upplev mer av denna fantastiska ö genom att följa med på någon av Solresors utflykter. Vi erbjuder ett innehållsrikt utflyktsprogram där du bland annat har möjlighet att få följa med till Kretas största sevärdhet Knossos och Europas längsta ravin, Samaria-ravinen. Det finns mängder av utflyktsmål på Kreta som du kan upptäcka på egen hand. Ge dig iväg på äventyr längs Kretas västkust och fascineras av några av öns vackraste stränder – Elafonisi Beach, Balos Beach och Falassarna Beach. Eller åk österut för ett besök i den genuina och charmiga staden Chania.

Välkommen till Maleme!

 

Dela nuvarande URL via E-mail