Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
 • Paris

Om paris

Res på en weekend till Paris och upplev huvudstadens fabulösa shopping, fantastiska sevärdheter och rika matkultur. Bo på de bästa hotellen - från budget till lyx och njut av stadens atmosfär. Med Solresor bestämmer du själv reslängden och Paris är utmärkt för en romantisk weekend på tu man hand, för kompisgänget eller för barnfamiljer som vill ha en fartfylld semester. Upptäck Frankrikes underbara huvudstad idag!

Eiffeltornet, Mona Lisa och mycket mer

En sak är säkert - om du reser till Paris kommer du aldrig att bli uttråkad. Staden erbjuder många kända sevärdheter och Eiffeltornet är det mest kända. Tornet byggdes 1889 och sedan dess en ikon för staden. Stå nedanför och beundra den spektakulära byggnationen eller ta hissen upp och njut av utsikten.
Men Paris är så mycket mer än Eiffeltornet. Här finns den berömda triumfbågen, konstmuseet Louvren och Notre Dame. En promenad längs Champs-Èlysées, som är stadens mest kända aveny, tar dig inte bara genom ett fantastiskt shoppingdistrikt utan även till triumfbågen. Börja dagen här och ta dig till Concorde Square. På vägen hittar du affärer och restauranger samt den amerikanska ambassaden och presidentpalatset. Gatan är naturligtvis också känd från Tour de France cykeltävling, som avslutas här.

Ut och ät i Paris

Det franska köket är känt över hela världen och är definitivt en av de stora fördelarna med att semestra i Frankrike. Här hittar du allt från läckra restauranger till bistroer och brasserier - för att inte tala om de många kaféerna på nästan vid nästan alla gatuhörn. Luta dig tillbaka, njut av en kopp kaffe eller ett glas vin och spana ut över folklivet - så fångar du staden atmosfär på bästa sätt!.

Shopping i världsklass

Fråga en modeentusiast om var du ska åka och svaret kommer utan tvekan att vara Paris. I staden huserar kända designers och modehus. Chanel, Louis Vuitton, Christian Dior, Hermés och Yves Saint Laurent är bara några namnen och om du kommit till Paris för att spana in de senaste trenderna inom haute couture, har du kommit rätt. Vi kan också tipsa om de många mode-outlets som finns i staden. Du kan också gå till marknader eller besöka Bastille, där många stjärnskott inom modebranschen börjar sin karriär. Kanske kan du göra ett bra fynd just här. I Operahuset hittar du också flera varuhus som definitivt är värda ett besök.

Runt Paris

Paris är utan tvekan bäst till fots. De mysiga gator skapar den rätta atmosfären. Om du vill resa över långa avstånd tar du enklast tunnelbanan eller S-tåg RER. De flesta väljer att köpa en tre- eller fem-dagars biljett och då kan du åka så mycket som du vill i de antal dagar som biljetten gäller.

När du vill och så länge du vill

När du reser till Paris med Solresor bestämmer du reslängden själv. Paris passar utmärkt för en weekend eller en kortvecka och det går också att stanna flera veckor. Flygtiden är kort och när du väljer Solresor som researrangör omfattas du självklart av resegarantin från början till slut.

Vår service och information om turistskatt

När du reser med Solresor till Paris har du bokat en flexibel paketresa. Det innebär att det inte finns svensktalande reseledare på plats i Paris och du kan alltid kontakta Solresor i Sverige om det uppkommer några funderingar eller problem under resan.
Var uppmärksam på att myndigheterna i Frankrike tar ut en turistskatt som betalas direkt till hotellet. Den gäller för alla resenärer som är över 12 år gamla. Avgiften motsvarar 1-3,5 euro per person per natt beroende på hotellets officiella kategori.

 

 

Bilder och video

Bli inspirerad av bilder och video från Paris.
Se bilder och video här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell i Paris.
Se våra hotell här >

Hitta din resa till Paris

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13

Upplev eiffeltornet, mona lisa och mycket mer

Väder

Se temperatur och väder i Paris.
Se väder här >

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger