Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
 • Nice

Om Nice

Nice – en pittoresk storstad
Den charmerande och samtidigt luxuösa storstaden Nice ligger på den franska Rivieran Provence-Alpes-Cote d’Azur. Här råder ständigt ett behagligt klimat och Nice är känt för sin rika mängd antal soltimmar som skapar ett magiskt ljus över kuststaden. Resenärer från världens alla hörn besöker Nice året om och staden som under en lång tid har varit ett populärt resmål tycks tilldra än fler besökare. När du väl besöker Nice är det lätt att förstå stadens dragningskraft. I Nice finns nämligen allt för en fantastisk weekend, minisemester eller längre utomlandsvistelse. Staden bjuder på livfullhet, caféer, vackra stränder, enastående natur, gamla byggnader, spännande muséum och pittoreska miljöer.

Stränderna i Nice
Den pittoreska storstaden Nice är känd för sin omåttligt populära samt luxuösa strandpromenad och strand där flera av stadens hotell har sin egen privata del av stranden. Längs med stranden erbjuds därför flera platser där kan du hyra såväl solsängar som parasoller och där du kan köpa både svalkande drycker och utsökta måltider. Majoriteten av de hotellägda stranddelarna erbjuder till och med servering nere vid solstolarna vilket gör att du kan spendera en hel dag liggandes i solstolen och unna dig total avkoppling och bekvämlighet. Det finns också delar av stranden som är allmänna och som inte ägs av några hotell. Här samlas både turister och lokalbefolkningen för att lapa sol och svalka sig längs med Cote d’Azur.  

Sevärdheter
Ett av de landmärken som Nice är absolut mest känt för är den berömda strandpromenaden Promenade des Anglais som sträcker sig längs med bukten i Nice stad. Promenaden myllrar av liv och rörelse både under dagar och nätter. Här samlas de lokala invånarna och turisterna och tillsammans njuter de av den härliga atmosfären, stämningen och den vackra utsikten. Vid strandpromenaden ligger ett av världens mest berömda hotell – Le Negresco. Här kan du besöka hotellets bar och avnjuta en av deras berömda goda drinkar. Priserna i baren är visserligen något kostsamma, men utsikten från baren är värd varenda krona spenderad på din drink.

Väl på besök i Nice måste du planera in ett besök till Gamla stan – Vieux Nice. Vieux Nice är en labyrint av små, slingrande, charmerande gator där områdets utseende i princip är helt intakt från 1700-talet. Besöket är en fröjd för ögonen och när du strosar omkring här är vår rekommendation att du lägger ifrån dig din eventuella karta och istället fäster blicken på den vackra arkitekturer, de bedårande raderna av upphängd tvätt och de målade och något bleknande fina husfasaderna.

I Nice hittar du även en av de allra största och vackraste ortodoxa kyrkorna utanför Ryssland. Kyrkan heter St. Nicholas Katedralen och byggdes för att hedra en ädel ryska. Katedralen används än idag och är väl besökt av såväl turister som av de lokala invånarna.

Restauranger och nattliv
Restaurang- och nattlivet i Nice är i en klass för sig och är helt enkelt unikt. Här finns fantastiska restauranger med kokkonster från hela världen, på marknadsplatsen Cours Saleya finns ett helt hav av fiskrestauranger som serverar välsmakande fisk- och skaldjursrätter och på var och varannan gata finns flera små lokala restauranger som bjuder på kulinariska upptäckter.

För den som inte bara intresserar sig för mat och dryck, utan även för musik och dans erbjuder Nice ett av världens mest omtalade och livliga nattliv. Människor från hela världen vallfärdar till Nice för att besöka en av de många exklusiva och trendiga nattklubbarna. Föredrar du desto mer lugna platser än de högljudda och trånga nattklubbarna finns flera trevliga små barer där såväl musiken som tempot är något lägre.

Shopping i Nice
Shoppingen i Nice är något som du inte får missa när du besöker staden. I Nice finns nämligen ett helt fantastiskt utbud med olika butiker som säljer allt du kan tänkas vilja köpa. Mest känt är Nice för sina luxuösa märkesbutiker, men här finns även en mängd olika butiker där priserna är betydligt mer överkomliga. Nice är också fullspäckat med charmerande och inbjudande speceributiker där du kan provsmaka goda ostar, charkuterier och andra lokala specialiteter. Därtill erbjuder staden flera marknader där du kan köpa färggranna blommor och väldoftande kryddor och mycket mer.

Transport
I Nice kan du promenera till flera av stadens sevärdheter och kända platser. Om dina ben dock skulle bli trötta eller om du vill ta dig till utkanterna av Nice kan du med enkelhet använda dig av stadens lokala transportmöjligheter. I Nice erbjuds taxi, bussar och så kallad smalspårig järnväg som transporterar såväl turister som lokalbefolkningen. Du ska dock vara uppmärksam på att flera av de lokala busslinjerna slutar att gå efter 20.00. Ett annat roligt sätt att upptäcka staden på är att använda dig av en av alla de cykeltaxi som trafikerar staden.

Vår Service:

När du reser med Solresor till Nice beställer du en flexibel paketresa. Det innebär att du flyger med reguljärflyg och därmed själv kan bestämma exakt hur länge du vill vara i den pittoreska storstaden. Besök Nice under en weekend eller stanna i en hel vecka – du avgör reslängden helt utefter dig själv. Eftersom du bokar en flexibel paketresa är det inga svensktalande reseledare på resmålet, men du kan alltid kontakta Solresor i Sverige om du uppstår några problem eller frågor under din resa.

Bilder och video

Bli inspirerad av bilder och video från Nice.
Se bilder och video här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell i Nice.
Se våra hotell här >

Hitta din resa till Nice

FILTERERA RESULTAT

Infobox


Reguljär paketresa

 • Du väljer själv när och hur länge du vill resa
 • Trygghet - du är skyddad av vår resegaranti
 • Utvalda hotell med bra läge
 • Ett incheckat bagage ingår i priset
 • Priserna är dynamiska tills bokningen är genomförd

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14