Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Resor till Frankrike

Nice

Upptäck Nice - semesterpärlan på den franska rivieran. 
Läs mer om Nice här »

Paris

Upplev Paris - sevärdheter och fransk charm.
Läs mer om Paris här »

Om Frankrike

Upplev Frankrike och res till landet som har allt – böljande landskap, fantastiskt kulturliv, charmiga landsbygder och Paris. Med Solresor kan du upptcäka den underbara huvudstaden under en weekend, minibreak eller varför inte en veckas semester? Möt den fantastiska shoppingen, konstverken, sevärdheterna och atmosfären - boka din resa till Frankrike idag! 

Frankrike – mat, kultur och städer i världsklass

Shopping, museumbesök och kulinariska upplevelser – en semester i Frankrike ger dig allt! Landet som stoltserar med sina kvalitetsmedvetna råvaror, fina tårtor, desserter och klassiska viner är känd över hela världen för sin matkultur.
Frankrike är givetvis mycket mer än bara mat. Landets kulturella stolthet och historia kan upplevas i många franska städer. Historiens vingslag finns på flera ställen – Normandie lockar många som är intresserade av andra världskriget och på tal om historia har den franska revolutionen också spelat en viktig roll, inte bara i Frankrike utan också i Europa.
Landets romantiska huvudstad, Paris, har också sina historiska monument, elegant arkitektur och formidabelt kök. Staden lever upp till sitt smeknamn, "ljusets stad" – det ä ren mäktig upplevelse när lamporna i Eiffeltornet och resten av staden tänds efter mörkrets inbrott.

Paris - romantik och världsberömda sevärdheter

Europas mest romantiska huvudstad inbjuder dig till långa promenader längs Seine, shopping i vackra varuhus och mysiga kafébesök. Med smeknamnet “ljusets stad” har Paris mycket mer än Eiffeltornet. Notre Dame, den gamla och den nya Arc de Triomphe, och inte minst den världsberömda Louvren, där Mona Lisa pryder en av väggarna, är alla sevärdheter som varje år bidrar till att locka horder av franska och utländska turister till staden. Många väljer också att gå längs den två kilometer långa Champs Élysées boulevard, Frankrike paradgata. Varje år på den franska nationaldagen hålls Europas största militäraparad här, och här går även cyklisterna under Tour de France i mål på den sista etappen.
När du besöker Paris bör du också uppleva romantiska Montmartre-distriktet, som även är Paris högsta punkt. Härifrån får du en fantastisk utsikt över Paris! Det finns en också en mängd små, mysiga kaféer till restauranger med rimlig prisnivå.
En förlängd weekend, en så kallad “kortvecka” eller “minibreak” är perfekt för att komma nära Paris, fast det finns också tillräckligt med upplevelser för en veckas semester i denna underbara och romantiska stad.

Det franska köket

Under 2010 tog UNESCO upp fransk gastronomi på listan över världens immateriella kulturarv. Fransk mat är världsberömd och de mest kända rätterna serveras oftast på restauranger i de stora städerna runt om i världen. I Paris, och stora delar av Frankrike, börjas dagen med croissant, kaffe och frukt till frukost. Det franska köket är mycket varierat och beror till stor del på var i landet du är. Gemensamt för de franska städerna är dock de välkända franska baguetterna och inte minst de många läckra ostarna. Sniglar och grodor är en typisk förrätt bland lokalbefolkningen typiskt och det händer också att besökare från tid till annan provar en av dessa lokala specialiteter. Vi kan verkligen rekommendera ett smakprov! Frankrike är också särskilt känd för sina många läckra kakor och efterrätter som tarte tatin, läckra små profiteroles eller macarons som finns i alla färger och smaker.
Visst, Frankrikes kända och mycket gamla vintradition får inte glömmas bort! Som världens näst största vinproducent - efter Italien - har Frankrike ett brett utbud av både druvsorter och vinregioner.

Storstadshopping i världsklass

I den modemedvetna huvudstaden har du alla möjligheter att shoppa. Letar du efter modekläder, böcker, kosmetika, antikviteter eller något helt annat, så att du kan vara säker på att hitta det i Paris.
Galeries Lafayettes är kanske den mest kända och spektakulära varhuset i hela Paris. Florera omgiven av designerkläder från populära märken som Armani, Chanel, John Galliano och många fler. Letar du efter olika skönhetsartiklar eller tillbehör, så är Printemps Haussmann rätt ställe. Varuhuset erbjuder ett överflöd av både tillbehör och kosmetiska produkter. Om märkesvaror inte är din grej och du bara vill handla kläder och skor till lägre priser ska du välja köpcentrentet Tati.

Juläventyr i Frankrike

Besöker du Frankrike i december med din käresta, vän eller familj, är en julmarknad - marché de noël - en riktigt trevlig utflykt. Varje år till jul kan du besöka ett stort utbud av julmarknader i Paris, alla med juldekorationer, traditionella franska specialiteter och hantverk. Julmarknaderna i Paris är verkligen något speciellt!

Fakta

Med en befolkning på ca. 67 miljoner Frankrike är inte bara västra Europas största land, utan också det mest populära resmålet i världen. År efter år besöker mer än 80 miljoner semesterfirare det vackra landet. 30 miljoner av dess väljer huvudstaden i Paris.

 

 

Dela nuvarande URL via E-mail