Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • London

Om London

Res iväg på en weekend till London med flyg och hotell inkluderat! Med kort flygtid och flexibel reslängd får du alla möjligheter att uppleva den händelserika och populära staden. London passar utmärkt för en weekend eller en minivecka. Upplev staden som har allt - från exklusiv shopping, historiska sevärdheter, legender, musikaler och brittisk artighet. Du väljer när och hur länge du ska resa och dessutom gäller resegarantin från början till slut!

London - favorit bland storstäder

Det är något särskilt med London. Från världsberömda musikaler, fotboll i toppklass till traditionella engelska pubar och givetvis storslagen shopping. London är en stad som ständigt lockar besökare. Här trivs kompisgäng, par och barnfamiljer för det finns ju alltid något att göra! Möjligheterna är oändliga - ta dig till Camdens eller Shoreditchs marknad, gå på British museum, spana in Big Ben och varva ner på en pub i Soho. Oavsett vilken anledning du har för att resa till London finns något för alla smaker.

Upptäck sevärdheterna

Listan på saker att göra i London kan göras riktigt lång. Här vimlar det av legender och historier - allt från nutid till mytomspunna berättelser och kända som fiktiva platser. Utforska hemligheterna i Tower of London, besök Houses of Parliament och hör en och annan historia om Buckingham Palace. Missa heller inte Tower Bridge, London Eye eller Westminster Abbey. Dessutom finns det alltid olika utställningar och museer att besöka. Om du föredrar olika typer av evenemang kan du gå på fotboll, konsert eller varför inte den senaste musikalen? Vill du komma närmare den lokala känslan ska du givetvis undersöka pubarna.

Förstklassig shopping

Förutom kända platser och sevärdheter är shoppingen en av de främsta aktiviteterna under ett besök i London. Älskar du att shoppa har du verkligen kommit till rätt stad! Ta dig till Oxford och Regent Street - här hittar du en mängd spännande butiker. Harrods är det kända och exklusiva varuhuset som är ett måste - speciellt under julen. Dessutom finns ett av Europas största köpcentrum i Stratford.
Om du vill uppleva en annan sida av Londons fantastiska shopping, bör du ta dig till någon av stadens alla marknader. Gillar du vintage ska du definitivt besöka Camden Market eller Spitalfields Market. Om du är mer glad i mat bör du ta dig till Borough Market. Här garanteras något för varje smak. Vill du hellre gå mot strömmen och ta del av det unga, hippa London, ska du bege dig till Shoreditch.

Ut och äta

London är en riktig gourmetstad när det gäller restauranger. Här hittar du restauranger som serverar mat från jordens alla hörn och alla prisklasser. Missa inte en äkta indisk curry! En stor del indier bor i London och med det finns det indiska restauranger nästan överallt. Maten smakar utmärkt och kan köpas till bra priser. Prova den klassiska rätten Tikka Masala, som verkligen har hittat sig i den engelska kulturen. Vad vore England utan traditionell pubmat? Testa steak pie, fish and chips eller varför inte bangers and mash? Pubarna har dessutom rimliga priser på en lunch eller middag. Du hittar även flera italienska och franska matställen liksom de kända kockarna Jamie Olivers och Gordon Ramseys egna restauranger. Dessutom finns finkrogar och restauranger med michelinstjärnor. Låt det väl smakas!

När är det bäst att resa till London?

Du kan resa till London året runt! På vintern erbjuder staden de vackraste julmarknaderna och fantastiska dekorationer och på sommaren finns det gott om liv i de många vackra parkerna. På våren och hösten är staden också perfekt för en storstadssemester med naturens förändringar som kastar en unika charm på stadens många sevärdheter.

Transport i London

Det är enkelt att ta sig runt i London. Många föredrar att gå och till fots når du många sevärdheter, eller upptäcker nya längs vägen. Ett annat enkelt sätt är att ta tunnelbanan, som tar dig till olika distrikt lätt och snabbt. På så sätt kan du se många spännande sevärdheter i ett område och fortsätta till andra sidan stad för att utforska mer. Självklart finns det också de ikoniska röda dubbeldäcksbussarna. Om du planerar att färdas i London med tunnelbana, tåg eller buss rekommenderar vi att du köper ett Oystercard. Med ett Oystercard tar du dig enkelt från en plats till en annan och du laddar på kortet med pengar i de anvisade automaterna.

Vår service

När du reser med Solresor till London har du bokat en flexibel paketresa. Det finns inga svensktalande reseledare på resmålet, men du kan alltid kontakta Solresor om det uppstår några funderingar eller problem under resan.

 

 

Bilder och video

Bli inspererad av bilder och video från London.
Se bilder och video här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell i London.
Se våra hotell här >

Hitta din resa till London

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Upplev London

Väder

Se temperatur och väder i London.
Se väder här >

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger