Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Nafplio

Cirka två timmar från Aten ligger den charmiga hamnstaden Nafplio som under kort period även varit Greklands huvudstad. Staden har många intressanta sevärdheter som till exempel det iögonfallande venetianska fortet som är beläget högt upp på ett berg. Nafplio är en charmig kuststad som passar dig som gärna kombinerar stadspuls med sol och bad.

Shopping i historiens fotspår

Under en kort period, från 1824 till 1834, var Nafplio Greklands huvudstad. Detta var under den grekiska revolutionen när det ottomanska riket hade tagit Aten i besittning. Grekernas uppror ledde till att Nafplio blev huvudstad och här finns därför många monumentala byggnader. Kring Konstituionstorget ligger spännande muséer som innehåller arkeologiska fynd liksom grekiska folkdräkter. Torget är också en samlingsplats med flera barer, tavernor och restauranger. Går du från fortet in till staden kommer du direkt in i stadens äldre delar. Här, i de mysiga gränderna, ligger flera trevliga boutiquer, glasskaféer, trendiga barer och grekiska tavernor i skydd av hängande bougianvilleor. Kombinationen av trevlig shopping med tillfälle att snubbla över spännande historia är det som gör Nafplio unik.

Läs mer här!

Video

Hotell i Nafplio

Upplev Tolo/Nafplio

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om området?
Läs mer här. 

Upplev det bästa

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan!
Se och boka här.

Peloponnesos

Här hittar du infomation om området. 
Läs mer här.

Vädret på Peloponnesos

När är det varmast i vattnet? När är dagarna längst?
Hitta allt om vädret här.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Om Nafplio

Solresor i Nafplio

I Nafplio erbjuder vi två annorlunda hotellupplevelser. Det mest spektakulära är Nafplia Palace som är inbyggt i det ventianska fortet. Här bor du med oslagbar utsikt över omgivningarna och gillar du retrodetaljer samt höga höjder är det här hotellet för dig. På betydligt lägre höjd ligger designhotellet Amphitryon som erbjuder ett stilistikt boende för dig som uppskattar modern inredning. 


Sol och bad

Om du följer strandpromenaden till fortet kommer du till en mindre klapperstenstrand. På andra sidan fortet finns också stränder som du kan besöka. Annars kan du med fördel göra en båttur till någon av de närliggande öarna. Det går även flera bussar till den mysiga semesterorten Tolo som har en härlig sandstrand.


På upptäcktsfärd

Nafplio ligger på halvön Peloponnesos och det är Korinthkanalen som gjort att Peloponnesos inte är en del av det grekiska fastlandet. Här kan du hitta många efterlämningar från antikens dagar. Bland annat kan du besöka Sparta som ligger cirka två timmars bilfärd från Nafplio. Korinthkanalen når du på cirka en timme, liksom staden med samma namn. Bara en kvart från Nafplio ligger den pittoreska orten Tolo. På Peloponnesos finns också mytomspunna Mykene som är väl värt ett besök för den som vill fördjupa sig i antikens Grekland. Aten når du på två timmar och från Nafplio kan du med fördel göra flera båtutflykter till de närliggande öarna. 


Välkommen till Nafplio!
 

Dela nuvarande URL via E-mail