Marrakech

Marrakech, som kallas ”den rosa sagostaden” är som hämtad ur Tusen och en natt. Stämningen är förtrollande och magisk, och stadens rosafärgade hus har länge fascinerat och lockat människor från världens alla hörn.

Staden grundlades redan på 1000-talet av ökenfolket berberna och ligger en bit in i öknen vid foten av de snötäckta Atlasbergen. Traditionellt blandat med modernt, Marrakech erbjuder enastående upplevelser. Kliv in i en värld som vibrerar av folkliv, dofter och färger. Här kan du dricka myntate och shoppa keramikfat, äta gott och se ut över Djemaa el Fna-torget från en takterrass i solnedgången.

Innanför stadens rosaskimrande murar gömmer sig ett charmigt gytter av gränder och torg i medinan – gamla stan. Höga minareter och palatskupoler reser sig här och där och i basarernas vindlande gångar säljs guld, kryddor och mässingsfat. Den som har lärt sig pruta på rätt sätt kan se fram emot en rolig dag. Och kom ihåg att resa med lätt bagage för att få hem alla fynd.

Här får du känslan av att kliva rakt in i Tusen och en natt och på det stora berömda torget Djemaa el Fna , Gycklarnas torg, trängs spåtanter, ormtjusare och sagoberättare. Över hela torget svävar dofter från hundratals matvagnar som serverar street food på löpande band. Innanför murarna ligger också den vackra Koutobiamoskén, ett 77 meter högt riktmärke om man går vilse.

Lämnar du myllret i medinan hittar du moderna franskinspirerade villa- och hotellkvarter med pooler och golfbanor. Den nya stadsdelen Guéliz är fylld av trendiga butiker, lyxiga restauranger och lummigt gröna parker.

Missa inte att prova marockanska specialiteter som köttgrytor och couscous eller frasiga smördegspiroger. I Marrakech finns också många stjärnkrogar med inriktning på det franska köket. Och som sagt en mängd ambulerande matvagnar med rykande heta kryddkorvar och vegetariska knyten.

Att se och göra

Marrakech erbjuder flera trevliga utflyktsmål som fascinerande ökensafari och spännande kamelturer. Du får inte missa att tillbringa några timmar i Jardin Majorell, en fantastisk, grönskande, blommande oas mitt i det annars så karga marockanska landskapet. En timmes bilresa upp i Atlasbergen, genom fascinerande berberbyar, ligger skidorten Oukalmeiden. Här kan du uppleva att åka skidor med utsikt över Marrakech och Saharaöknen.

Marrakech har alltid lockat folk som vill vila upp sig, hämta inspiration och skaparlust eller bara uppleva något annorlunda. Filmstjärnor, kungligheter och statsöverhuvuden har tillbringat många semestrar här.

Till Marrakech plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer