Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Loutraki

Loutraki

Semesterorten Loutraki ligger cirka en timmes bilfärd utanför Aten och är särskilt känt för sin trevliga strandpromenad med tillhörande atmosfär och fantastiska spaanläggning. Närheten till Aten gör att du enkelt kan besöka den mytomspunna staden och förena storstadsupplevelser med avkoppling.


Grekisk kurort

Loutraki är en klassisk semesterort som andas storstadskänsla fast på en mindre yta. Ända sedan antiken har området varit en plats för välbefinnande. Kustregionen kallades då Thermae och dagens ortnamn, Loutraki, är en anspelning på de ångande källor och välgörande kurer som människor sökt sig hit för. På grekiska betyder ”loutro” nämligen badhus. Idag är Loutraki en semesterort som greker väljer att resa till för att slappna av och njuta av spafaciliteter. Strax utanför ligger en stor och allmän spa-anläggning med varma källor som lockar till sig lokalbor och besökare. Här finns också en av Europas största kasinon liksom ett stort utbud av shopping, barer och restauranger.

Läs mer här!

Bilder och hotell

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Loutraki.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell i Loutraki.
Se våra hotell här >

Upplev orörda Loutraki

All inclusive hotell

Hitta det perfekta All inclusive hotellet som passar dig
Se alla All inclusive hotell här >

Utflykter

Upplev något extra på din resa, följ med Solresor på utflykt. 
Se utflykter här>

Allt du behöver veta

Undrar du över transertider eller annan information om Loutraki?
Läs mer här>

Vädret i Loutraki

När skiner solen som mest och hur varmt är det i vattnet? 
Hitta allt om Loutrakis väder här>

Video

Vi rekommenderar

All inclusive
Ramada Loutraki Poseidon Resort Semesterdröm med privat havsläge och all inclusive
Fullbokat
All inclusive
Hotel King Saron Familjevänlig semesterresort med all inclusive och privat sandstrand
Fullbokat
All inclusive
Hotel Mantas Stadshotell med all inclusive i hjärtat av Loutraki
Fullbokat

Upplevelser

Antikens höjdpunkter 580 kr /vuxen

Upptäck Peloponnesos antika skatter under en heldagsutflykt. På den här utflykten fördjupar vi oss i två av Unescos världsarv och vi besöker det venetianska fortet Palamidi i Nafplio. Efter upphämtning vid hotellet tar vi oss till Epidaurus som ofta benämns som en av världens vackraste amfiteatrar. Vår färd fortsätter sedan till den antika staden Mykene. Efterlämningarna här kan dateras till 1600 f.Kr och Mykene var en av antikens viktigaste städer. Den mytologiske kungen Agamemnon hade sitt kungadöme här och vi får bland annat se den välbevarade lejonporten, Aigisthos grav och Artreus skattkammare. Vi tar oss sedan an det moderna Greklands första huvudstad Nafplio. Högt upp på ett berg tornar det vackra venetianska fortet Palamidi upp sig och enligt legenden är det 999 steg upp. Vi tar dock bussen upp och här njuter vi av den magnifika utsikten medan vi får en inblick i Greklands och Peloponnesos historia.

Information
• Ca pris 580 kr/vuxen och 290 kr/barn
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Inträdesavgifter tillkommer
• Kan förbokas eller bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet
• Skandinavisktalande guide och engelsktalande lokalguide

Båttur med Korinthkanalen 600 kr /vuxen

Under den här båtturen får du uppleva både Korinthkanalen och två fantastiska öar. Utflykten börjar med vulkanön Egina (Aegina på grekiska) som har en lång historia från antikens dagar. Idag är ön mest känd för sin odling av pistaschnötter som även anses vara de bästa i hela Grekland. Här finns Afaiatemplet från cirka 500 år f.Kr, en vacker och välbevarad antik efterlämning. Vi besöker sedan den mysiga lilla ön Agistri som är ett populärt utflyktsmål på grund av de trevliga stränderna. Vår turné i Saroniska bukten slutar med en storslagen upplevelse när vi seglar igenom den 6,4 kilometer långa Korinthkanalen. Att skapa en genomfartsled genom Peloponnesos till Aten har varit en dröm för grekerna sedan antiken. Dessvärre dröjde det nästan 3000 år innan kanalen stod färdig. Att sakta kryssa igenom den trånga kanalen är sannerligen en magisk upplevelse!

Information
• Ca pris 600 kr/vuxen och 300 kr/barn
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Kan förbokas eller bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet
• Skandinavisktalande guide och engelsktalande lokalguide

Upplev Aten 550 kr /vuxen /vuxen

På ett berg mitt i centrala Aten tornar majestätiska Akropolis upp sig som en ständig påminnelse om det antika Grekland. Under en heldagsutflykt får du möta Atens spännande sevärdheter på en guidad tur. Bland annat stannar vi vid Panathinaikostadion där de första olympiska spelen hölls i modern tid, 1896. Du får uppleva arkeologiska platser och ståtliga marmorpelare som står uppradade på olika platser runt om i staden. Givetvis är dagens höjdpunkt Akropolis där vi vandrar runt och upplever den magiska platsen med Nikes tempel och Parthenon. Som om det inte var nog besöker vi också Akropolis museum som har en imponerade samling av föremål från antikens Grekland. Vi tar oss sedan ner för Akropolis sluttning till den charmiga stadsdelen Plaka, som även är Atens äldsta kvarter. Här får du tid att på egen hand insupa den grekiska atmosfären i de mysiga gränderna och kan fortsätta strövtåget med att upptäcka arkeologiska efterlämningar eller så kan du slå dig ner på någon av tavernorna med en svalkande dryck.

Information
• Ca pris 550 kr/vuxen och 275 kr/barn
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Inträdesavgifter tillkommer
• Kan förbokas eller bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet
• Skandinavisktalande guide och engelsktalande lokalguide

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Om Loutraki

Solresor i Loutraki

Det finns många bra hotell i Loutraki. De bästa och lyxigaste är utan tvekan Ramada Loutraki Poseidon Resort. Här du hittar gott om faciliteter, fantastiska restauranger och inte minst en vacker utsikt. Många greker väljer att komma hit för en spa-weekend och det är enkelt att förstå varför – omgivningarna är som gjorda för avkoppling och välbefinnande. Inne i Loutraki hittar du mysiga Mantas Seaside som ligger vackert beläget vid strandpromenaden och erbjuder ett trevligt boende med fantastisk havsutsikt. 


Sol och bad i Loutraki

Längs med Loutrakis stadskärna följer en härlig stenstrand med kristallklart vatten. Här rekommenderar vi badskor och snorkel. Havet är otroligt snorklingsvänligt och har du riktig tur kan du lyckas se delfiner leka i viken. Från Loutrakis centrum slingrar sig en lång backe upp till Ramada Loutraki Poseidon Resort/Wyndham Loutraki Poseidon. Här har du privat strand som också är stenig och kristallklar. Hotell King Saron, som ligger mellan Loutraki och Korinth, stoltserar med en härlig privat sandstrand. 


På upptäcktsfärd

Omgivningarna kring Loutraki är fyllda med spännande historia. Bara en kort bil- eller bussresa från Loutraki ligger den berömda och antika staden Korinth. Mellan Loutraki och Korinth ligger den omtalade Korinthkanalen. Kanalen, som tagit över 2000 år att färdigställa, skiljer det grekiska fastlandet och Peloponnesos åt. En populär utflykt är att färdas med båt genom den 6,3 kilometer långa och smala kanalen. En dagsutflykt till omtalade Mykene kan du också göra. Aten ligger cirka en timmes bilresa från Loutraki och här kan du verkligen insupa antikens Grekland. Ta dig upp till Akropolis, strosa runt i den gamla stadsdelen Plaka och prova på shoppingen medan du njuter av den grekiska atmosfären.