Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Loutraki

Semesterorten Loutraki ligger cirka en timmes bilfärd utanför Aten och är särskilt känt för sin trevliga strandpromenad med tillhörande atmosfär och fantastiska spaanläggning. Närheten till Aten gör att du enkelt kan besöka den mytomspunna staden och förena storstadsupplevelser med avkoppling.


Grekisk kurort

Loutraki är en klassisk semesterort som andas storstadskänsla fast på en mindre yta. Ända sedan antiken har området varit en plats för välbefinnande. Kustregionen kallades då Thermae och dagens ortnamn, Loutraki, är en anspelning på de ångande källor och välgörande kurer som människor sökt sig hit för. På grekiska betyder ”loutro” nämligen badhus. Idag är Loutraki en semesterort som greker väljer att resa till för att slappna av och njuta av spafaciliteter. Strax utanför ligger en stor och allmän spa-anläggning med varma källor som lockar till sig lokalbor och besökare. Här finns också en av Europas största kasinon liksom ett stort utbud av shopping, barer och restauranger.

Läs mer här!

Video

Karta

Om Loutraki

Solresor i Loutraki

Det finns många bra hotell i Loutraki. De bästa och lyxigaste är utan tvekan Ramada Loutraki Poseidon Resort. Här du hittar gott om faciliteter, fantastiska restauranger och inte minst en vacker utsikt. Många greker väljer att komma hit för en spa-weekend och det är enkelt att förstå varför – omgivningarna är som gjorda för avkoppling och välbefinnande. Inne i Loutraki hittar du mysiga Mantas Seaside som ligger vackert beläget vid strandpromenaden och erbjuder ett trevligt boende med fantastisk havsutsikt. 


Sol och bad i Loutraki

Längs med Loutrakis stadskärna följer en härlig stenstrand med kristallklart vatten. Här rekommenderar vi badskor och snorkel. Havet är otroligt snorklingsvänligt och har du riktig tur kan du lyckas se delfiner leka i viken. Från Loutrakis centrum slingrar sig en lång backe upp till Ramada Loutraki Poseidon Resort/Wyndham Loutraki Poseidon. Här har du privat strand som också är stenig och kristallklar. Hotell King Saron, som ligger mellan Loutraki och Korinth, stoltserar med en härlig privat sandstrand. 


På upptäcktsfärd

Omgivningarna kring Loutraki är fyllda med spännande historia. Bara en kort bil- eller bussresa från Loutraki ligger den berömda och antika staden Korinth. Mellan Loutraki och Korinth ligger den omtalade Korinthkanalen. Kanalen, som tagit över 2000 år att färdigställa, skiljer det grekiska fastlandet och Peloponnesos åt. En populär utflykt är att färdas med båt genom den 6,3 kilometer långa och smala kanalen. En dagsutflykt till omtalade Mykene kan du också göra. Aten ligger cirka en timmes bilresa från Loutraki och här kan du verkligen insupa antikens Grekland. Ta dig upp till Akropolis, strosa runt i den gamla stadsdelen Plaka och prova på shoppingen medan du njuter av den grekiska atmosfären.Dela nuvarande URL via E-mail