• Kreta

    Kreta

Hitta din resa till Kreta

Om Kreta

Kreta

Kreta är Greklands största ö och är belägen i östra Medelhavet mitt emellan Europa och Afrika. Denna underbara ö är bedövande vacker med sina över 2 000 meter höga snöklädda bergskammar, bördiga slätter, raviner och grottor, små havsvikar och vidsträckta sandstränder. Här kan du läsa vår mini-guide om Kreta.

Solsäkra resor till Kreta 
Mångfalden och skönheten i landskapet gör tillsammans med det varma och solsäkra klimatet Kreta till den ultimata semesterplatsen för kräsna och soltörstande besökare. Namnet Kreta associerar bl a till arkeologiska sevärdheter, genuina småbyar, landsbygd med blomsterprakt, myllrande städer, långa sandstränder, god mat och behaglig och äkta gästfrihet hos kretensarna. 

Mångtusenårig historia
Öns historia är lång och dramatiskt. Kreta är den europeiska civilisationens vagga. Här uppstod redan ca 3 000 f kr en högkultur genom den minoiska civilisationen vars efterlämningar finns att beskåda i t ex det delvis rekonstruerade Knossospalatset och olika museer runt ön. Greker, romare, det bysantinska styret, venetianarna och turkarna har alla satt färg på den sköna palett som utgör Kreta idag. 

Utflykter på Kreta
Denna stora ö erbjuder alltså såväl spännande historia som slående vackra vyer vilket tillsammans ger ett förträffligt underlag för utflykter. Ett bra sätt att upptäcka Kreta är att följa med på våra populära utflykter. Perfekt för den som inte vill sitta stilla på sin resa. Vi kan erbjuda ett brett och varierat utflyktsprogram med något som passar alla åldrar och smaker. Här kan du t.ex. uppleva Kung Minos palats i Knossos, vandra genom Europas längsta ravin - Samaria eller besöka Kretas eget Maldiverna, det vackra Elafonissi. 

Att hyra bil
Kreta är en ö som erbjuder fantastiska landskap. Det finns otaliga vackra vikar, mystiska och äventyrliga raviner, fruktbara slätter belägna på höga bergsplatåer samt stora gröna ängar. Ön är stor, men trots detta inte större än att du på relativt kort tid kan ta dig från en bergstopp till stranden. Har du lust att upptäcka allt detta och mycket mer, kan du genom oss på Solresor hyra bil i en eller flera dagar under din resa. Vi rekommenderar alla våra gäster att se och upptäcka ön på detta vis, åtminstone en dag under semestern. 

Greklands största ö
Kreta är en stor ö, 260 km lång och mellan 15 och 60 km bred. Västra Kreta brukar anses vara den vackraste delen. Östra delen av ön är lite kargare och saknar samma variation i landskapet. Hela ön är dock en fröjd för ögat och erbjuder flera fantastiska platser. Många väljer att semestra på den västrasidan av Kreta. Här ligger också många av öns trevligaste semesterorter inklusive resmålen Almyrida/Kalives. Här råder en lugn och avslappnad atmosfär, med närhet till natur och hav, på resmål som känns väldigt mycket Grekland. Välkommen till Solresors Kreta! 

Upplev mer av Kreta

All inclusive på Kreta

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Hitta ditt hotell här >>

Upplev det bästa av Kreta

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >>

 

Allt du behöver veta

Transfertider, reseledarservice och annan nyttig information om Kreta.
Läs mer här >>

Vädret på Kreta

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Kretas väder här >>

 

Bilder och hotell

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Kreta.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell på Kreta.
Se våra hotell här >

Våra områden på Kreta

Rofylld miljö med barnvänlig strand.
Mysiga sandstränder och närhet centrum.
Genuint grekiskt i lugnt läge nära strand och natur!
Barnvänlig och långgrund strand.
En rofylld semesterort längs Chaniakusten!
Koppla av och utforska ortens trevliga centrum.
10 kilometer lång strand och upplevelser!!
Hyr en egen villa i sommar!

Hotell Kreta

Utflykter

Kri Kri Båttur

Båttur på piratskepp
Följ med oss på en heldag med sol och bad! Med piratskeppet “Black pearl” seglar vi ut från Soudas hamn med siktet inställt på en härlig dag ute till havs. Vid en av stränderna kastar vi ankar och njuter av ett dopp i det kristallblå havet. Vi gör liknande stopp hela dagen och vi kommer också få se flera borgar som tidiagre skyddat städerna. På vägen tillbaka kommer vi att se Fortezza, en av Kretas viktigaste fästningar som byggdes 1571. 

Information:
• Cirka pris 270 kr/vuxen 165 kr/barn
• Heldag
• Lunch ingår ej – möjlighet att köpa snacks och måltid ombord på båten
• Kan förbokas samt bokas direkt på resmålet
• Upphämtningsplats i närheten av hotellet, exakt plats meddelas på resmålet. 
• Engelsktalande guide - arrangeras med lokal samarbetspartner

 

Äkta Kreta

Utflykten börjar i den lilla tvålfabriken i byn Tavronitis. Här kommer de två systrarna, som har
startat företaget från grunden, berätta för oss hur en tvålproduktion fungerar. Deras produkter är
baserade endast på naturliga ingredienser där olivolja utgör den största delen.Vi fortsätter till eremiten Johannes grotta. Det var, enligt legenden, här han bodde på väg till sin slutdestination. I grottan ser vi en gammal skollokal som kretensarna använde i hemlighet under den turkiska ockupationen. Idag används grottan vid religiösa tillfällen. Dagen erbjuder också ett stopp vid ett av världens äldsta olivträd. Trädet sägs vara cirka 4000 år gammalt och finns i byn AnoVouves. Här finns det möjlighet att köpa en kopp kaffe ellerett glas färskpressad apelsinjuice. Det finns även ett litet museum som visar hur olivproduktionen gick till förr i tiden.Nästa stopp blir en lokal vingård och här får vi en lektion i vinproduktion. Vi avslutar besöket med en liten vinprovning på gården. Vid lunchtid stannar vi på en restaurang i byn Neriana där det finns möjlighet att äta en fin kretensisk måltid. All mat lagas utomhus, över öppen eld och i en vedspis.

Information:

• Cirka pris 420 kr vuxen och 210 kr barn
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Kan förbokas samt bokas direkt på resmålet
• Upphämtningsplats i närheten av hotellet, exakt plats meddelas på resmålet. 
• Svensktalande Solresorguide

Observera:  Denna utflykt är inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives. 

 

Elafonissi

Utflykten Elafonissi går till en av Kretas vackraste platser. Stranden vid Elafonissi ligger som oftast bland de högst rangordnade på listor när Europas bästa stränder ska utses. Här erbjuds sol och bad med tropisk känsla.

Vi tar oss under morgonen genom det fantastiska naturlandskapet med olivlundar, bergssluttningar, traditionella byar och vidare längs västkusten ner mot det skimrande havet på Kretas sydvästra spets.

Utflyktsmålet Elafonissi består av ett antal laguner med kristallklart vatten och på vissa platser skiftar sandstranden i rosa. Här njuter vi under några timmar innan vi under eftermiddagen tar oss tillbaka mot Chania igen. Den långgrunda stranden är ett bra utflyktsmål också för de yngre deltagarna.

Information:
• Cirka pris 435 kr vuxen och 215 kr barn
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Kan förbokas samt bokas direkt på resmålet
• Upphämtningsplats i närheten av hotellet, exakt plats meddelas på resmålet. 
• Svensktalande Solresorguide

Observera: Utflykten arrangeras inte under lågsäsong (april - mitten av maj samt i oktober). Denna utflykt är inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives.

 

Knossos

Stäng ögonen och försök föreställa dig ett 4000 år gammalt bysamhälle med förbipasserande knarrande hästvagnar och en stor öppen marknadsplats med full aktivitet och försäljning av frukt, grönsaker och lerkrukor. Här regerar Kung Minos och i byn finns det såväl fungerande avloppssystem, teater, luftkonditionering och toaletter. Hela samhället levde nära naturen och tillbad Moder Jord samt sedemera de stora grekiska gudarna såsom Zeus, Hera och Poseidon.

Knossos har naturligtvis förändrats en hel del på 4000 år men ruinerna finns kvar som en påminnelse över hur högtstående denna kultur var. Platsen är idag ett utav Greklands mest besökta turistmål och ett givet besök för den historie- och kulturintresserade. Du får med en guidad rundvandring en bra bild av hur Europas första civilisation levde och kan bland ruinerna föreställa dig hur palatset såg ut under dess glansdagar. Du får även egentid till att häpnas över vad som för flera tusen år sedan gjorde just Knossos till en stor mötesplats för den minoiska civilisationen. Efter att vi under förmiddagen gjort vårt besök på Knossos tar vi oss vid lunchtid in till Heraklion stad där du har möjlighet att besöka det arkeologiska museet, äta lunch och/eller upptäcka Kretas största stad på egen hand.

Information:
• Cirka pris 575 kr vuxen och 280 kr barn
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Kan förbokas samt bokas direkt på resmålet
• Upphämtningsplats i närheten av hotellet, exakt plats meddelas på resmålet
• Engelsktalande lokalguide – utflykten arrangeras med lokal samarbetspartner.*

Observera: Denna utflykt är inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives. På plats tillkommer avgift för entré; totalt EUR 15 för vuxen. Barn under 18 år går in gratis och EU-medborgare över 65 år betalar halva priset mot uppvisande av leg.

Samaria

Samaria-ravinen är med sina 16km inte bara Europas längsta utan också en av de mest imponerande. Ravinen är idag ett naturreservat och har under säsongen ett skiftande utseende. Oavsett när du väljer att genomföra denna ravinvandring garanteras du oförglömliga minnen och unika naturupplevelser. Du vandrar i egen takt och möter under eftermiddagen upp vår representant i byn Agia Roumeli på Kretas sydkust. I Agia Roumeli finns flera tavernor för att njuta en välförtjänt lunch. Beroende på din vandringstid finns här även möjlighet för sol och bad.

Utflykten kräver att du är vid god hälsa och har en god grundkondition. Du går i egen takt men kommer av vår representant få vissa hålltider vi rekommenderar dig att följa. Vår representant under utflykten är engelsktalande.

Information:

  • Cirka pris 430 kr vuxen och 215 kr barn
  • Heldag
  • Lunch ingår ej
  • Kan förbokas samt bokas direkt på resmålet
  • Upphämtningsplats i närheten av hotellet, exakt plats meddelas på resmålet.
    Engelsktalande guide – utflykten arrangeras med lokal samarbetspartner


Denna utflykt är inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives. 

*Observera att det på plats tillkommer avgift för entré och båttur;
totalt EUR 16 för vuxen. Barn under 15 år går in gratis i ravinen.

Exakt dag för utflykten får du vid ankomst.

 

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Hitta din resa

Reslängd

  • 7
Datum
Flygplats
Destination
Pris fr.
Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Dela nuvarande URL via E-mail