• Kreta

  Kreta

Bilder och hotell

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Kreta.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell på Kreta.
Se våra hotell här >

Kreta

Kreta

Kreta är Greklands största ö och är belägen i östra Medelhavet mitt emellan Europa och Afrika. Denna underbara ö är bedövande vacker med sina över 2 000 meter höga snöklädda bergskammar, bördiga slätter, raviner och grottor, små havsvikar och vidsträckta sandstränder. 

Solsäkra resor till Kreta 

Mångfalden och skönheten i landskapet gör tillsammans med det varma och solsäkra klimatet Kreta till den ultimata semesterplatsen för kräsna och soltörstande besökare. Namnet Kreta associerar bl a till arkeologiska sevärdheter, genuina småbyar, landsbygd med blomsterprakt, myllrande städer, långa sandstränder, god mat och behaglig och äkta gästfrihet hos kretensarna. 

Greklands största ö

Kreta är en stor ö, 260 km lång och mellan 15 och 60 km bred. Västra Kreta brukar anses vara den vackraste delen. Östra delen av ön är lite kargare och saknar samma variation i landskapet. I vår absoluta strävan att erbjuda dig det bästa har vi därför valt att helt koncentrera oss på charter till Chaniakusten i väst. Här ligger också många av öns trevligaste semesterorter inklusive resmålen Almyrida/Kalives. Här råder en lugn och avslappnad atmosfär, med närhet till natur och hav, på resmål som känns väldigt mycket rekland. Välkommen till Solresors Kreta! 

Läs mer här!

Premium Kreta

Våra premiumresor är skräddarsydda för dig som tycker om att njuta av det goda semesterlivet i gott sällskap samtidigt som du får resmålets riktiga godbitar serverade på ett bekvämt och välavvägt sätt. Samtidigt som du får ett omsorgsfullt utvalt program får du mycket valuta för dina semesterpengar.

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

 • 7
 • 8
 • 10

Resor till Kreta

 • Agia Marina

  Agia Marina

  Här bor du i en rofylld miljö och vid den barnvänliga stranden finns allt utrymme för lek.

 • Agii Apostoli

  Mysiga sandstränder och närhet till såväl Platanias som Chania!

 • Almyrida/Kalives

  Genuint grekiskt i lugnt läge nära strand och natur!

 • Chaniakusten

  En av Medelhavets absolut charmigaste städer!

 • Villor på Kreta

  Hyr en egen villa i sommar!

 • Kato Stalos

  Kato Stalos

  Njut av den barnvänliga och långgrunda sandstranden, den avslappnade atmosfären och närhet till såväl Agia Marina som Chania.

 • Maleme

  En rofylld semesterort längs Chaniakusten!

 • Platanias

  Koppla av vid barnvänliga sandstränder, utforska ortens trevliga centrum.

Karta

Om Kreta

Mångtusenårig historia

Öns historia är lång och dramatiskt. Kreta är den europeiska civilisationens vagga. Här uppstod redan ca 3 000 f kr en högkultur genom den minoiska civilisationen vars efterlämningar finns att beskåda i t ex det delvis rekonstruerade Knossospalatset och olika museer runt ön. Greker, romare, det bysantinska styret, venetianarna och turkarna har alla satt färg på den sköna palett som utgör Kreta idag. 


Utflykter på Kreta

Denna stora ö erbjuder alltså såväl spännande historia som slående vackra vyer vilket tillsammans ger ett förträffligt underlag för utflykter. Ett bra sätt att upptäcka Kreta är att följa med på våra populära utflykter. Perfekt för den som inte vill sitta stilla på sin resa. Vi kan erbjuda ett brett och varierat utflyktsprogram med något som passar alla åldrar och smaker. Här kan du t.ex. uppleva Kung Minos palats i Knossos, vandra genom Europas längsta ravin - Samaria eller besöka Kretas eget Maldiverna, det vackra Elafonissi. 


Att hyra bil

Kreta är en ö som erbjuder fantastiska landskap. Det finns otaliga vackra vikar, mystiska och äventyrliga raviner, fruktbara slätter belägna på höga bergsplatåer samt stora gröna ängar. Ön är stor, men trots detta inte större än att du på relativt kort tid kan ta dig från en bergstopp till stranden. Har du lust att upptäcka allt detta och mycket mer, kan du genom oss på Solresor hyra bil i en eller flera dagar under din resa. Vi rekommenderar alla våra gäster att se och upptäcka ön på detta vis, åtminstone en dag under semestern. 


Paketresa
Rundresor
Premium
Golf