Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Psalidi

Res till härliga badorten Psalidi på Kos. Njut av närheten till Kos stad, fin strand och rofylld stämning. Psalidi är både familjevänligt och avkopplande för dig som söker en plats för lugn och ro. Den fina cykelbanan in till Kos stad är perfekt för dig som vill hålla dig lagom aktiv och ta dig till ett större utbud av restauranger, butiker och sevärdheter.

Psalidi
Cirka tre kilometer öster om Kos stad ligger den stillsamma semesterorten Psalidi. Atmosfären är rofylld och härlig med vitmålade traditionella hus med blåmarkerade fönsterkarmar. Njut av de klassiska tavernorna eller fiskrestaurangerna längs strandpromenaden. I Psalidi väljer många familjer att semestra på all inclusive-hotellet Ramira Beach som har rymliga rum och vattenrutschbanor.

Stränder
Psalidis stränder består av fin sten och klappersten och vi rekommenderar därför badskor. Här finns solstolar att hyra för den som vill koppla av och för den som vill vara med aktiv finns flera roliga vattensporter att prova på.

Kos stad
Vill du utforska Kos stad kan du antingen ta lokalbussen eller cykla. Kos stad har en mysig stadskärna där du kan vandra runt i de små pittoreska gränderna och upptäcka trevliga butiker och tavernor. Den forna feststaden är utbytt mot en mer sofistikerad och lugn plats med flera moderna loungebarer och kaféer som satsar på lokala råvaror och en hållbar turism. Här finns dessutom flera historiska och antika platser väl bevarade mitt i staden, vilket ger Kos en unik karaktär. Från Kos stad kan den upptäckssökande dessutom ta båten till några andra öar i den grekiska övärlden exempelvis till Kalymnos och Pserimos eller ta en dagstur till Bodrum, Turkiet.

Kos på två hjul
Det har blivit allt mer populärt att upptäcka Kos på cykel. Längs ön har det dragits kilometerlånga cykelvägar som är i ett utmärkt skick. Flera hotell erbjuder cykeluthyrning och vi rekommenderar verkligen att ta med ressällskapet på en tur. Från Psalidi behöver du bara följa strandpromenaden in till Kos stad och därefter fortsätta västerut på cykelvägen till stränderna i Lambi.

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail