Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Kos stad

Res till Kos stad och upptäck vackra stränder, mysiga gränder och äkta grekisk atmosfär. Gå på upptäcktsfärd i den medeltida stadskärnan, ta en båtutflykt, koppla av på den karibiska stranddrömmen Paradise Beach eller ge dig ut på ett spännande cykeläventyr i omgivningarna. Kos stad är perfekt för dig som vill kombinera stadspuls med vackra stränder.

Kos stad
Kos stad är huvudstad på ön och ett perfekt resmål för dig som både vill ha stadskänsla och stränder. Kos stad ligger på den norra sidan cirka 23 kilometer från flygplatsen. Eftersom Kos är en grönskande ö möter du i Kos stad många blomstrande trädgårdar och vajande palmer. Många av Solresors hotell ligger i närheten av marinan. En bra utgångspunkt för dig som vill utforska både staden och den grekiska övärlden.

Stränder
Söker du dig till strandliv hittar du några av Kos stads stränder utanför marinan. Strax nordväst om staden, på promenadavstånd från marinan, ligger Lambi Beach. Här är vattnet klart och sanden fin. Om du istället går sydväst om marinan dyker fler stränder upp som du kan njuta av. Två av de finaste stränderna Camel Beach och Paradise Beach, finner du på den östra sidan av ön på väg mot orten Kefalos. Den sistnämnde har en naturlig bubbelpool en bit ut och här är det långgrunt och finkornig sand – som Karibien fast på Kos!

Nöjesliv och shopping
Kos stad har länge lockat nöjessugna resenärer och med tiden har feststämpeln tvättats bort. Kos stad är betydligt lugnare idag och det mesta av nöjesutbudet finns på bargatan Nafklirou, men i ett betydligt lägre tempo än sedan ett decennium tillbaka. Marinan är en stor samlingsplats, här finns många traditionella grekiska tavernor och restauranger med internationell karaktär. I stadens äldre delar hittar du lokala kläd- och souvenirbutiker. Gillar du att köpa hem kulinariska minnen ska du bege dig till saluhallen som du finner vid samlingsplatsen Eleftheria Square ¬ Frihetstorget mitt i hjärtat av Kos stad.

Sevärdheter och utflykter
Den medeltida kärna som utgör Kos stad gör att du bokstavligen snubblar över historiska sevärdheter. Här möts du av amfiteatrar, antikens marknadsplatser, smala gränder, gamla hus och torg med tavernor och kaféer. Är du historieintresserad finns ett riktigt guldkorn att besöka på Kos. Strax utanför Kos stad ligger öns viktigaste arkeologiska plats – Asklepion. Ett sjukhus från antikens Grekland där läkekonstens fader Hippokrates, som kom från Kos, var verksam. När du befinner dig i marinan går det heller inte att undvika att blicken fastnar på den stora Riddarborgen. Marinan är en utmärkt plats att utgå ifrån om du vill passa på att besöka andra grekiska öar under din semester. Från Kos marina går det dagligen båtar till vackra Kalymnos (som också är ett paradis för klättrare), idylliska Pserimos och Plati. Du kan även ta båten över till Bodrum i Turkiet.

Kos på två hjul
Det har blivit allt mer populärt att upptäcka Kos på cykel. Längs ön har det dragits kilometerlånga cykelvägar som är i ett utmärkt skick. Flera hotell erbjuder cykeluthyrning och vi rekommenderar verkligen att ta med ressällskapet på en tur.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail