Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Herceg Novi

Resor med charter till Herceg Novi i Montenegro – Ett nytt vackert semesterresmål som är beläget vid Medelhavets största "fjord", Boka Kotorska, som är korad till en av världens vackraste bukter. 


Historia

Namnet Herceg Novi kommer från hertig (herceg) Stjepan Vuksic, som byggde stadens murar i mitten av 1400-talet. Denna semesterort ligger endast 10 km från den kroatiska gränsen. Att resa till Herceg Novi som har kallats för "solens stad", tack vare det höga antal soldagar per år är en upplevelse du sent kommer att glömma. Herceg Novis centrum, med sin spännande arkitektur och omsorgsfullt utsmyckade byggnader har en historia som går så långt tillbaka i tiden som till år 1483. Miljön präglas av riklig grönska och mysiga små kullerstensgränder om vartannat. Restaurangutbudet är stort och här äter man gott till ett lägre pris jämfört med i Sverige. Montenegro är generellt billigt att resa i. 


Staden

Herceg Novi består av en äldre stadskärna samt en nyare del, Igalo. Den gamla stadsdelen är byggd i en sluttning ner mot havet och kallas ofta för ”the city of stairways” på grund av de många trapporna. Staden är byggd runt de två torgen Belavista torget och Nikole Durkovicas torg vilka är omgivna av små, trånga gränder. Bland stadens vackra kyrkor och mäktiga fästningar finner man också ett stort antal mysiga caféer och restauranger. Under sommarmånaderna lever staden upp ordentligt och besöks av många ungdomar från intill liggande grannländer. Muren som förr omgav staden kan man bara se på ett fåtal platser då otaliga krig och naturkatastrofer genom historien har förstört den. Längs med havspromenaden möts man av flera badstränder, såväl naturliga mindre grusstränder som anlagda badplatser. I Herceg Novi kombineras helt enkelt semesteringredienserna på ett fantastiskt sätt med spännande historia.


Utflykter och upplevelser i Herceg Novi

Herceg Novi är en utmärkt utgångspunkt för att utforska det vackra närområdet. Solresor erbjuder en rad utflykter där du lär känna detta spännande land och dess kulturella och historiska arv. Vi tar oss bl.a. längs den vilda kustlinjen till den gamla huvudstaden Cetinje och besöker den antika staden Kotor som ligger vid en av världens vackraste platser, Bay of Kotor. Vi tar oss fram med båt och förtrollas av platsens skönhet. Vi ägnar också en heldag åt att se och lära oss mer om Montenegros kultur och historia. 

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail